Ο χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ έγινε πολίτης της Λετονίας

Ο χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ έγινε πολίτης της Λετονίας

Ζητώντας την πολιτογράφησή του, έγραψε μια επιστολή στην οποία αναγνώρισε την κατοχή της Λετονίας από τη Σοβιετική Ένωση, μια σημαντική κίνηση για τους μελλοντικούς συμπολίτες του

Ο χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ έγινε πολίτης της Λετονίας
Ο χορευτής, χορογράφος και ηθοποιός Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ρωσικής καταγωγής Αμερικανός, έγινε σήμερα πολίτης της Λετονίας, της χώρας όπου γεννήθηκε την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Οι Λετονοί βουλευτές με 84 ψήφους υπέρ και ουδεμίας κατά ενέκριναν τη χορήγηση λετονικής υπηκοότητας στον χορευτή, απαλλάσσοντάς τον από μια μακρά διαδικασία. Ο Μπαρίσνικοφ έφθασε στη Ρίγα και σε ειδική τελετή σήμερα θα πολιτογραφηθεί Λετονός.

Καθώς η Λετονία και οι
ΗΠΑ
Κλείσιμο
είναι μέλη του ΝΑΤΟ
, η λετονική νομοθεσία επιτρέπει τη διπλή υπηκοότητα στους πολίτες της.

Ο Μπαρίσνικοφ γεννήθηκε το 1948, άρχισε σπουδές κλασικού χορού το 1957 στη Ρίγα και τις συνέχισε με επιτυχία στο τότε Λένινγκραντ (σήμερα Αγία Πετρούπολη). Πέρασε στη Δύση το 1974 κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στον Καναδά, όπου ζήτησε άσυλο πριν εγκατασταθεί στις ΗΠΑ.

Τα τελευταία χρόνια, ο χορευτής που έπαιξε στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά Sex and the City, έδινε one-man show παραστάσεις στη Ρίγα, έχοντας τέτοια επιτυχία που εισιτήρια πωλούνταν εκατοντάδες ευρώ έκαστο στη μαύρη αγορά.

Με τον Λετονό δραματουργό 'Αλβις Χερμάνις συνεργάστηκε σε θεάματα, τα οποία παρουσίασε στη συνέχεια στο Broadway.

Ζητώντας την πολιτογράφησή του, ο Μπαρίσνικοφ έγραψε μια επιστολή στην οποία αναγνώρισε την κατοχή της Λετονίας από τη Σοβιετική Ένωση, μια σημαντική κίνηση για τους μελλοντικούς συμπολίτες του, και δήλωσε ότι ελπίζει να συντείνει στην πρόοδο της Λετονίας και στις προσπάθειές της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης