Η τελευταία συνέντευξη της Κέλλυς Σακάκου

Η τελευταία συνέντευξη της Κέλλυς Σακάκου

Η τελευταία συνέντευξη της Κέλλυς Σακάκου που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή - Πώς «αποχαιρέτησε» η ΕΡΤ την αξέχαστη παρουσιάστρια;

Η τελευταία συνέντευξη της Κέλλυς Σακάκου
Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, η Κέλλυ Σακάκου, μια από τις πρώτες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης.



Κλείσιμο
Το τελευταίο διάστημα της ζωής της, η Κέλλυ Σακκάκου αντιμετωπίζε προβλήματα υγείας και βρισκόταν καθηλωμένη στο κρεβάτι, μετά από επέμβαση στο ισχίο της. Ο θάνατος του συζύγου της, Σπύρου Φασιανού, τον Ιούλιο του 2016, την καταρράκωσε.

Στην τελευταία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Freddo και στον Νίκο Νικόλιζα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τρεις μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου της, είχε πει:
«Έχασα τον άνθρωπο μου εντελώς ξαφνικά. Κοιμάμαι και ξυπνάω με τον ίδιο εφιάλτη. Ζω τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. ΄Ηταν αναπάντεχο! Δεν περιμέναμε ότι θα φύγει έτσι απρόσμενα. Νιώθω τόση απελπισία που δεν τη χωράει ο νους σας. Δεν ξέρω πώς θα ανταπεξέλθω στη συνέχεια της ζωής μου. Είναι πολύ νωπό το γεγονός. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο, παρά τον ίδιο και την μορφή του. Μου λείπε ο Σπύρος. Μου λείπει και πονάω για αυτόν».



Σε άλλο σημείο της συνέντευξή της, είχε τονίσει ότι υπέφερε ψυχικά και σωματικά: «Δεν είμαι καθόλου καλά. Υποφέρω, όμως υπομένω. Νιώθω τόση απελπισία, μα τόση… Δυστυχώς δεν είμαι καθόλου καλά πλέον. Μετά τον θάνατο του συζύγου μου υποφέρω, και ψυχικά και σωματικά. Ο θάνατος του Σπύρου δεν ξεπερνιέται. Ωστόσο είμαι καθηλωμένη στο κρεβάτι. Δεν σηκώνομαι σχεδόν καθόλου. Μια εγχείρηση ισχίου με κρατάει μέσα στο σπίτι ακίνητη. Είμαι άσχημα, παιδί μου. Δεν θα ξεπεράσω ποτέ τον θάνατό του».

Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας μιλώντας στην εκπομπή «Φτιάξε Καφέ να στα Πω», αποκάλυψε ότι η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Κέλλυ Σακάκου ήταν ην παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Δεν θέλω να γράψεις τίποτα παιδί μου. Όμως θα φύγω. Το νιώθω. Πάω να βρω τον Σπύρο μου. Δεν μου έχει μείνει τίποτα άλλο στη ζωή», φέρεται να του είχε πει η αξέχαστη παρουσιάστρια.



Όταν δε της ευχήθηκε περαστικά, του είχε πει: «Δεν θα ανακάμψω παιδί μου. Ξέρω καλά την Κέλλυ” και πρόσθεσε: “ Ο νους μου είναι στον Σπύρο μου. Τι να κάνει άραγε το πουλάκι μου. Μη στενοχωριέσαι, αγόρι μου , για εμένα. Εγώ έχω ήδη φύγει. Δεν με κρατάει τίποτα».

Πώς αποχαιρέτησε την Κέλλυ Σακάκου η ΕΡΤ
Η Κέλλυ Σακκάκου εργάστηκε επί περίπου 30 χρόνια ως παρουσιάστρια στην ΕΡΤ. Το κανάλι της ΕΡΤ «αποχαίρετησε» την αξέχαστη παρουσιάστρια με ένα σύντομο βίντεο από το YouTube και όχι με κάποιο αφιέρωμα από το αρχείο της δημόσιας τηλεόρασης, όπως θα περίμενε κανείς.



«Όπως σας είπαμε νωρίτερα πριν από λίγο έφυγε από τη ζωή η Κέλλυ Σακάκου, μία χαρακτηριστική φωνή, η οποία συνόδευσε για πολλές δεκαετίες τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ και μεσουράνησε για τρεις δεκαετίας στην ελληνική τηλεόραση. Να παρακολουθήσουμε ένα απόσπασμα, να τη δούμε...
», είπε η εκφωνήτρια του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ και στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο της Κέλλυς Σακάκου από το YouTube.



Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Εκεί ήταν και το πατρικό της. Πέρασε όμορφα παιδικά χρόνια ως μοναχοπαίδι. Ήταν αριστούχος στην «Ευαγγελική Σχολή» της Νέας Σμύρνης και ήθελε να περάσει στη Φιλοσοφική με σκοπό να γίνει φιλόλογος. Την τελευταία όμως στιγμή άλλαξαν τα σχέδιά της με μία παράσταση, όπου παρουσίασαν την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή και εκείνη πήρε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ερμηνεία τής άρεσε πάρα πολύ που οι καθηγητές της τής πρότειναν να γίνει ηθοποιός. Ήταν εκείνη μάλιστα η παρότρυνση που την έκανε να πάει στη σχολή «Κατσέλη», η οποία έβγαλε πολλούς και σημαντικούς ηθοποιούς. Αποφοίτησε σκοπεύοντας να γίνει ηθοποιός, όμως, τελικά, τα σχέδιά της άλλαξαν.

Η Κέλλυ Σακάκου δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες στην ΕΡΤ. Την πίεσε λίγο και η μητέρα της στο να κάνει αίτηση. Είχε κάνει τότε και μια φίλη της αίτηση.

Έτσι, ένα βράδυ πήγε στον οδό Ρηγίλλης, στο κτήριο της ΕΡΤ. Μπαίνοντας, συνάντησε έναν κύριο, ο οποίος την ρώτησε το λόγο της επίσκεψής της κι εκείνη του εξήγησε όμως άκουσε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είχε λήξει την προηγούμενη ημέρα.

Τον παρακάλεσε όμως να την αφήσει να κάνει αίτηση κι εκείνος δέχτηκε, λέγοντάς της ότι θα βάλει χθεσινή ημερομηνία και έτσι ήταν η τελευταία που έδωσε την αίτηση. Από τις περίπου οκτακόσιες κοπέλες, επελέγησαν οι πέντε. Ήταν μία από αυτές και έτσι κάπως άρχισε η πολυετής καριέρα της.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης