Τζορτζ Μάικλ, ο γενναιόδωρος: Βοηθούσε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να το «φωνάζει»

Τζορτζ Μάικλ, ο γενναιόδωρος: Βοηθούσε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να το «φωνάζει»

Είχε προσφέρει 18.000 ευρώ σε μια γυναίκα που δεν γνώριζε για να κάνει εξωσωματική - Το φιλοδώρημα των 6.000 ευρώ σε μια φτωχή σερβιτόρα - Στήριζε επί δεκαετίες με δωρεές εκατομμυρίων φιλανθρωπικούς οργανισμούς

Τζορτζ Μάικλ, ο γενναιόδωρος: Βοηθούσε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς να το «φωνάζει»
Λίγες ώρες μετά από τον αιφνιδιαστικό θάνατο του 53χρονου Τζορτζ Μάικλ από καρδιακή ανεπάρκεια που συγκλόνισε σήμερα τον κόσμο της μουσικής και γέμισε θλίψη τους εκατομμύρια φαν του ανά την υφήλιο, δεν σταματούν να έρχονται στο φως ιστορίες για τις μυστικές φιλανθρωπίες του διάσημου τραγουδιστή, τις οποίες γνώριζαν μέχρι σήμερα ελάχιστα άτομα.

Στον απόηχο της τραγωδίας που σφράγισε τη φετινή χρονιά (μαζί με τόσες άλλες) αφήνοντας φτωχότερο τον κόσμο της μουσικής
, πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις τιμώντας τη μνήμη του ανθρώπου που είχε προσφέρει πολλά κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, είτε δίνοντας συναυλίες άνευ αμοιβής για καλό σκοπό, είτε μέσω των αμέτρητων δωρεών που γνώριζε μονάχα ο ίδιος.
Κλείσιμο

Δεν είναι όμως μονάχα οι επίσημοι οργανισμοί που μιλούν για το μεγαλείο ψυχής του Τζορτζ Μάικλ. Απλοί καθημερινοί άνθρωποι, τους οποίους ο τραγουδιστής είχε γνωρίσει τυχαία ή είχε δει να ζητούν βοήθεια στην τηλεόραση εμφανίζονται και αποκαλύπτουν πώς είχαν ευεργετηθεί από εκείνον.




Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το tweet ενός Βρετανού παρουσιαστή, ο οποίος φιλοξένησε κάποια στιγμή στο τηλεπαιχνίδι του Deal or No Deal μία παίκτρια η οποία χρειαζόταν περίπου 18.000 ευρώ για να κάνει εξωσωματική, αφού δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά αλλιώς. Δυστυχώς, δεν στάθηκε τυχερή και αποχώρησε από το παιχνίδι με άδεια χέρια. «Ο Τζορτζ Μάικλ της τηλεφώνησε κρυφά την επόμενη μέρα και της έδωσε τα χρήματα», ανάφερε ο Ρίτσαρντ Όσμαν στην ανάρτησή του.



Προσφέροντας άλλο ένα παράδειγμα της γενναιοδωρίας του pop star, η ιδρύτρια και πρόεδρος της συμβουλευτικής γραμμής για παιδιά και εφήβους Childine, Έσθερ Ράντζεν, αποκάλυψε ότι ο τραγουδιστής είχε προσφέρει στον οργανισμό της τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για το Νο 1 single του «Jesus To A Child» του 1996.

Εκτός όμως από αυτό το πολύτιμο δώρο, ο τραγουδιστής είχε κάνει και πολλές άλλες δωρεές στη συμβουλευτική γραμμή, ύψους πολλών εκατομμυρίων. «Χιλιάδες παιδιά στη Βρετανία θα πρέπει να ευγνωμονούν τον Μάικλ», είπε χαρακτηριστικά η Ράντζεν.



Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Sali Hughes, ο κυπριακής καταγωγής σταρ είχε προσφέρει στη σερβιτόρα ενός μπαρ περίπου 6.000 ευρώ, όταν έμαθε ότι σπούδαζε για να γίνει νοσοκόμα και είχε πιάσει αυτή τη δουλειά για να πληρώνει τη σχολή της.

Σεβόμενη την επιθυμία του να μην γίνονται γνωστές οι πράξεις μεγαλοψυχίας του, η ρεπόρτερ είχε δημοσιεύσει ένα κομμάτι χωρίς να κατονομάζει τον «γενναιόδωρο διάσημο» που είχε κάνει αυτήν την πράξη, ωστόσο σήμερα θέλησε να τον τιμήσει δείχνοντας σε όλους πόσο υπέροχος άνθρωπος ήταν.


Ο Μάικλ, ο οποίος είχε χάσει σε πολύ νεαρή ηλικία τον σύντροφό του, Ανσέλμο Φελέπα από AIDS, στήριζε επί δεκαετίες ολόκληρες ερευνητικά κέντρα και ιδρύματα για την καταπολέμηση της ασθένειας και του στίγματος που τη συνοδεύει. Η Τζέιν Μπάρον, εκπρόσωπος του Terrence Higgins Trust, του μεγαλύτερου φιλανθρωπικού ιδρύματος για ασθενείς του HIV και άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων αποκάλυψε σήμερα ότι ο τραγουδιστής στήριζε «με προσωπικές δωρεές επί πολλά έτη» τον οργανισμό.

«Είμαστε συντετριμμένοι από τον χαμό του», ανέφερε στο μήνυμα της προσθέτοντας: «Χάρη στην προσφορά του Τζορτζ είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι με HIV θα ζουν υγιείς ζωές χωρίς προκατάληψη και διακρίσεις».




Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ο Τζορτζ Μάικλ ήταν μεταξύ των καλλιτεχνών που είχαν συμμετάσχει στο αρχικό Band Aid (φιλανθρωπικό γκρουπ καλλιτεχνών), ενώνοντας τη φωνή του μαζί με άλλους ποπ σταρ για το single «Do They Know It's Christmas?» to 1984, χάρη στο οποίο συγκεντρώθηκαν περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του λιμού στην Αιθιοπία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης