Η ηθοποιός Evan Rachel Wood αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα βιασμού δύο φορές

Η ηθοποιός Evan Rachel Wood αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα βιασμού δύο φορές

Έχω σιχαθεί την σιωπή, τόνισε η διάσημη ηθοποιός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μιλούν ανοιχτά τα θύματα για αυτό που τους συνέβη

Η ηθοποιός Evan Rachel Wood αποκάλυψε πως έχει πέσει θύμα βιασμού δύο φορές
Για κάποιες εξαιρετικά τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος της αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά η διάσημη ηθοποιός Evan Rachel Wood, αρχικά μέσω email που απέστειλε στο περιοδικό Rolling Stone προκειμένου να δημοσιευτεί, και κατόπιν μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

H νεαρή ηθοποιός, γνωστή από τη συμμετοχή της στις δημοφιλείς σειρές True Blood και Westworld αποκάλυψε πως στο παρελθόν υπήρξε δύο φορές θύμα βιασμού, τη μία φορά μάλιστα από άτομο που διατηρούσε σχέση. Ο λόγος που αποφάσισε πλέον να μιλήσει ανοιχτά για αυτά τα συμβάντα είναι το γεγονός ότι έχει σιχαθεί πλέον τη σιωπή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ναι», έγραφε η ηθοποιός στο email της στο περιοδικό, «έχω βιαστεί. Από έναν σύντροφό μου την περίοδο που ήμασταν μαζί. Και, σε μια διαφορετική περίπτωση, από έναν ιδιοκτήτη μπαρ».

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνει, είναι πολύ σημαντικό για τα θύματα να μιλούν ανοιχτά για αυτό που τους συνέβη. «Δεν πιστεύω πως ζούμε σε μια εποχή που ο κόσμος μπορεί ακόμα να μένει σιωπηλός. Όχι όταν η κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον ο κόσμος μας χαρακτηρίζεται από τόσο κραυγαλέα μισαλλοδοξία και σεξισμό», τονίζει η 29χρονη.

Η Wood, η οποία δήλωσε ανοιχτά το 2011 πως είναι αμφιφυλόφιλη, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια τον εαυτό της ως gender-fluid, παραδέχτηκε πως έχει βιώσει «φυσική, ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση» στο παρελθόν, εξαιτίας της σεξουαλικότητάς της. Μάλιστα αναφέρει πως αυτά τα περιστατικά κακοποίησης την επηρέασαν τόσο πολύ ψυχολογικά, ώστε κάποια στιγμή προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η επιστολή της ηθοποιού στο Rolling Stone



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης