Ποιοι είναι οι «Ροζ Πάνθηρες» που ξάφρισαν την Καρντάσιαν

Ποιοι είναι οι «Ροζ Πάνθηρες» που ξάφρισαν την Καρντάσιαν

Η μυθική συμμορία ληστών, δρα ανεξέλεγκτη εδώ και τρεις δεκαετίες έχοντας «χτυπήσει» με κινηματογραφικό τρόπο διάσημα κοσμηματοπωλεία ανά τον κόσμο

Ποιοι είναι οι «Ροζ Πάνθηρες» που ξάφρισαν την Καρντάσιαν
Η Ποντγκόριτσα δεν φημίζεται για την ομορφιά της. Είναι μια πόλη της πρώην Γιουγκοσλαβίας που έγινε γνωστή κυρίως για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι έγινε πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου και το δεύτερο ότι εκεί γεννήθηκαν ουκ ολίγα μέλη της διαβόητης πλέον συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», η οποία είναι υπεύθυνη για εκατοντάδες ληστείες ανά τον κόσμο.
Μια από τις ομάδες της-τα μέλη της υπολογίζονται σε πάνω από διακόσια- φέρεται να αποφάσισε και να εκτέλεσε άψογα την ληστεία με θύμα την Κιμ Καρντάσιαν μέσα στο ξενοδοχείο της, μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς.


Κλείσιμο



Οι Ροζ Πάνθηρες απέσπασαν από την Κιμ Καρντάσιαν κοσμήματα αξίας 11 εκατομμυρίων
δολαρίων. Ανάμεσά τους το δαχτυλίδι αρραβώνων που της είχε χαρίσει ο Κάνιε Γουέστ -διαμάντι emerald 20 καρατίων, σκουλαρίκια αξίας 4,9 εκατ. δολ. και ένα κουτί με κοσμήματα που η αξία τους ξεπερνούσε τα 5,6 εκατ. δολ.



Η μυθιστορηματική δράση των «Ροζ Πανθήρων» θα μπορούσε κάλλιστα να γεμίσει τις σελίδες ενός συναρπαστικού βιβλίου ή να αποτελέσει ένα ευφάνταστο κινηματογραφικό σενάριο, εκατό τοις εκατό αληθινό.



Η ιστορία τους ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του '80, συνεχίζεται αδιάλειπτη εδώ και τρεις δεκαετίες και περιλαμβάνει πάνω από τριακόσιες πενήντα ληστείες, εντυπωσιακές καλλονές, γρήγορα αυτοκίνητα, μασκοφόρους δράστες, συλλήψεις κάποιων μελών και καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Όπως έχει πει χαρακτηριστικά ένα μέλος τους «μας αρέσει να ληστεύουμε τους πλούσιους που έχουν τα πάντα, όταν όχι απλά δεν το περιμένουν, αλλά ούτε καν το φαντάζονται».



Λατρεία για τον οίκο Graff

Το θρίλερ για τους «Ροζ Πάνθηρες» ξεκινά στην Γιουγκοσλαβία και την Κροατία  και καλύπτεται πίσω από την αχλή ενός μύθου που θέλει τα μέλη της πρώην στρατιωτικούς των ειδικών δυνάμεων, συνεπικουρούμενοι από παραστρατιωτικούς.

Η πλειοψηφία τους παραμένει ακόμη και σήμερα ασύλληπτη μετά από τριακόσιες και πλέον ληστείες και συνολικό τζίρο που αγγίζει τα διακόσια ογδόντα εκατομμύρια ευρώ.

Το 2007 οι κρυμμένες στους τοίχους κάμερες ασφαλείας του Wafi Shopping Mall στο Ντουμπάι καταγράφουν δύο Audi S8s να εισέρχονται στο εμπορικό κέντρο διαλύοντας τις βιτρίνες της εισόδου. Είναι ένα λευκό το οποίο σταματάει για δευτερόλεπτα προκειμένου να κατέβει ένας άντρας   και ένα μαύρο, το οποίο οδηγεί μια εντυπωσιακή γυναίκα.

Αμέσως μετά από έναν ελιγμό το λευκό Audi με την όπισθεν εμβολίζει την βιτρίνα και την είσοδο του κοσμηματοπωλείου Graff και ο άντρας με την μαύρη στολή και την μπαλακλάβα που είχε κατέβει, ακολουθούμενος από άλλον ένα, εισέρχεται στο κατάστημα.



Αμφότεροι εκτός από περίστροφα, κρατούν και μικρές αξίνες. Αγνοώντας τους υπαλλήλους που τρέχουν για να σωθούν σπάνε μεθοδικά τις προθήκες και αφαιρούν τα κοσμήματα.

Το υλικό που καταγράφουν οι κάμερες ασφαλείας παραπέμπει σε κινηματογραφική ληστεία, όμως η πραγματικότητα είναι ότι αυτή ήταν απλά άλλη μια μέρα δουλειάς για τους «Ροζ Πάνθηρες», που γράφουν για πολλοστή φορά ιστορία.

Η ληστεία του Graff στο Ντουμπάι διήρκεσε μόλις τέσσερα λεπτά και τριάντα δευτερόλεπτα από την στιγμή που μπήκαν με τα δύο Audi μέχρι να φύγουν με τις ρόδες να στριγγλίζουν από το εμπορικό κέντρο, με λεία τριών εκατομμυρίων ευρώ!


Κάποια μέλη έχουν συλληφθεί αλλά η δράση τους σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται κανονικά

Υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα. Το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου ήταν τόσο σπάνιο στο Εμιράτο, που χρειάστηκε να κλέψουν το ένα από το Άμπου Ντάμπι και να οδηγήσουν μέχρι το Ντουμπάι, ενώ λίγες ώρες αργότερα τα αυτοκίνητα ανακαλύφθηκαν από την αστυνομία καμένα ολοσχερώς.

Ο διάσημος οίκος κοσμημάτων Graff είναι από τους αγαπημένους τους, αφού τέσσερα χρόνια πριν από την ληστεία στο Ντουμπάι, είχαν χτυπήσει την μπουτίκ του οίκου στο Λονδίνο. Δύο άντρες μπήκαν και έφυγαν με σαράντα εφτά κομμάτια αξίας είκοσι εκατομμυρίων ευρώ!

Από αυτή την ληστεία απέκτησαν το όνομα «Ροζ Πάνθηρες». Τους το έδωσε η Daily Mail, όταν η αστυνομία που υποπτευόταν έναν άνδρα από το Μαυροβούνιο έκανε επιδρομή στο σπίτι του. Εκεί, μέσα σε ένα βαζάκι κρέμας προσώπου βρήκαν ένα δαχτυλίδι με ένα τεράστιο μπλε διαμάντι αξίας εφτακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Όταν μίλησε ο Μάικ 

Όταν ένας δημοσιογράφος της Guardian που αναζητούσε για τρία χρόνια μια επαφή για να μιλήσει με κάποια μέλη ταξίδεψε στο Βελιγράδι, δεν άργησε να γνωρίσει τον Μάικ.

Ο τελευταίος, ειδήμων στο άνοιγμα των χρηματοκιβωτίων, του μίλησε για την περίφημη συμμορία λέγοντάς του αρχικά: «Είμαστε ένα δίκτυο από ομάδες που δουλεύουν μαζί».

Σύμφωνα όμως με την Interpol είναι πολλοί πυρήνες που συγκροτούν τους «Ροζ Πάνθηρες, οι οποίοι «δουλεύουν» τις περισσότερες φορές ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο.

Σύμφωνα με τον Μάικ υπάρχει ένας στενός κύκλος που το κάνει αυτό για πάρα πολλά χρόνια και πολλοί πιστεύουν ότι είναι μια οικογένεια, αλλά υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν μέρος χωρίς να ξέρουν ποιος είναι ο αρχηγός.



Κατά καιρούς έχουν συλληφθεί κάποια μέλη, αλλά αυτό ποτέ δεν εμπόδισε τους υπόλοιπους να συνεχίσουν απτόητοι το έργο τους από το Λονδίνο και το Τόκιο, μέχρι την Σιγκαπούρη.
Ανάλογα με την δουλειά επιλέγουν να ντυθούν γκόλφερ, τουρίστες με Χαβανέζικα πουκάμισα η ακόμη και εργάτες, πάντα με επιτυχή αποτελέσματα, χάρη στην μεθοδικότητα και την ακρίβεια των χτυπημάτων τους.

Διάφοροι κάτοικοι του Μαυροβουνίου όταν ρωτήθηκαν για την δράση τους σε ένα ντοκιμαντέρ, είπαν πρωτίστως ότι οι ληστείες που πραγματοποιούν οι «Ροζ Πάνθηρες» είναι καταδικαστέες.
Όλοι όμως πρόσθεσαν με ένα αδιόρατο χαμόγελο και ένα κλείσιμο του ματιού την φράση που μάλλον δεν περίμενε να ακούσει η δημοσιογράφος: «Πρέπει να παραδεχτείς πάντως ότι είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης