«Ο τρομοκράτης στο μυαλό του συζύγου μου»: Η συγκλονιστική περιγραφή για τον Robin Williams

«Ο τρομοκράτης στο μυαλό του συζύγου μου»: Η συγκλονιστική περιγραφή για τον Robin Williams

Η χήρα του αυτόχειρα ηθοποιού περιγράφει τους τελευταίους τραγικούς μήνες της ζωής του

«Ο τρομοκράτης στο μυαλό του συζύγου μου»: Η συγκλονιστική περιγραφή για τον Robin Williams
Μια συγκλονιστική περιγραφή των τελευταίων μηνών της ζωής του Robin Williams, δημοσίευσε για πρώτη φορά η χήρα του, ρίχνοντας φως στην αυτοκτονία του δημοφιλούς ηθοποιού που συγκλόνισε τον κόσμο τον Αύγουστο του 2014.

Στο εκτενές άρθρο της με τίτλο «Ο τρομοκράτης στο μυαλό του συζύγου μου», η Susan Schneider Williams περιγράφει πως μια αδιάγνωστη ασθένεια, η άνοια σωματίων Lewy, είχε προκαλέσει στον ταλαντούχο σταρ μια πληθώρα σωματικών και ψυχικών συμπτωμάτων.
«Ο Robin έχανε το μυαλό και το ήξερε. Μπορείτε να φανταστείτε τον πόνο του αισθανόταν βλέποντας τον εαυτό του να αποσυντίθεται; Ούτε ο ίδιος ούτε κανείς άλλος μπορούσε να το σταματήσει. Όσο έξυπνος κι αν ήταν και όση αγάπη κι αν έκρυβε μέσα του, η ασθένεια θα τον νικούσε», αναφέρει χαρακτηριστικά η γυναίκα που έζησε στο πλευρό του τις τελευταίες του στιγμές.

Κλείσιμο
Μεταξύ των προβλημάτων που βασάνιζαν τον διάσημο κωμικό τους τελευταίους μήνες της ζωής του ήταν η δυσκοιλιότητα, οι στομαχικές καούρες, η δυσκολία στην ούρηση, η αυπνία, η άμβλυνση των αισθήσεών του και το τρεμούλιασμα των χεριών του. 

Απόσπασμα από συνέντευξη της χήρας του Williams το 2015 




«Έλεγε συνεχώς, θέλω να κάνω επανεκκίνηση στο μυαλό του. Κλείναμε συνεχώς ραντεβού με γιατρούς, κάναμε αιματολογικές εξετάσεις, ελέγχους στους λεμφαδένες, νευρολογικά τεστ...μετά περάσαμε στο εγκεφαλογράφημα για τον εντοπισμό τυχόν όγκων και στις καρδιολογικές εξετάσεις», αναφέρει η χήρα του, περιγράφοντας τον γολγοθά που ζούσαν, βυθισμένοι στην άγνοια για την αιτία των προβλημάτων. 

Ενώ οι γιατροί συνέχιζαν να αναζητούν μάταια την ασθένεια που βασάνιζε τον Williams, η ψυχική του κατάσταση χειροτέρευε: Άρχισε να έχει παραισθήσεις και η κατάθλιψη την οποία είχε νικήσει πριν από έξι χρόνια επέστρεψε ισχυρότερη από ποτέ. Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε λίγο καιρό μετά, όταν ο άτυχος ηθοποιός αποφάσισε να δώσει τέλος στον εφιάλτη και να κρεμαστεί στο σπίτι του στην Καλιφόρνια στις 11 Αυγούστου του 2014.

Κατά ειρωνία της τύχης, η ύπουλη ασθένεια που του στέρησε τη ζωή εντοπίστηκε τελικά στη νεκροψία του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης