H Ρωσία απειλεί με μποϊκοτάζ την Εurovision

H Ρωσία απειλεί με μποϊκοτάζ την Εurovision

Ο θρίαβος της Ουκρανίας στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των Ρώσων αξιωματούχων που απειλούν με μποϊκοτάζ

H Ρωσία απειλεί με μποϊκοτάζ την Εurovision
Η 27χρονη Jamala, η τραγουδίστρια από την μουσουλμανική μειονότητα των Τατάρων της Κριμαίας, που αναδείχτηκε η μεγάλη νικήτρια στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Ρωσία.
Το τραγούδι της με τίτλο «1944» περιγράφεται στον ρωσικό Τύπο ως
«άκρως προκλητικό» ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι απειλούν με μποϊκοτάζ την επόμενη Eurovision.

Κλείσιμο


To τραγούδι που χάρισε τη θριαμβευτική νίκη στην Ουκρανία
, είναι μία μπαλάντα η οποία αναφέρεται στην στην μαζική απέλαση από τις δυνάμεις του Ιωσήφ Στάλιν των Τατάρων της Κριμαίας, το 1944.

Η Ρωσία, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Sergey Lazarev, προσπάθησε να απαγορεύσει τη συμμετοχή του τραγουδιού στη Eurovision, χαρακτηρίζοντας το ως «μία σαφή πολιτική δήλωση για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014», κάτι που παραβαίνει τους κανόνες του μουσικού διαγωνισμού. 

«Όταν φτάνουν ξένοι/Μπαίνουν στα σπίτια σας/Σας σκοτώνουν όλους και λένε/ Δεν είμαστε ένοχοι, όχι ένοχοι»,
λέει η πρώτη στροφή του τραγουδιού, του οποίου η έντονη πολιτική χροιά σχολιάστηκε από τα διεθνή ΜΜΕ.

Η Maria Zakharova, εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, έγραψε σε μια ειρωνική ανάρτηση στο Facebook, ότι ο νικητής στην επόμενη Eurovision θα μπορούσε κάλλιστα να αναφερθεί (μέσα από το τραγούδι του ) στη σύγκρουση στη Συρία.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας Άμυνας και Ασφάλειας, Franz Klintsevich, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος η ρωσική αποστολή να ταξιδέψει στο Κίεβο της Ουκρανίας, στην επόμενη Eurovisiοn. «Δεν ήταν η Ουκρανή τραγουδίστρια Jamala και το τραγούδι της ''1944'' που κέρδισαν στη Eurovision. ΄Ηταν η νίκη της πολιτικής κατά της τέχνης. Αν τίποτα δεν αλλάξει στην Ουκρανία τον επόμενο χρόνο, δεν χρειάζεται να λάβουμε μέρος», ήταν τα λόγια του.

Η Ρωσίδα βουλευτής,Yelena Drapeko, υποστήριξε ότι ο Ρώσος τραγουδιστής δεν κατάφερε να επικρατήσει στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision εξαιτίας «του πολέμου των ΜΜΕ κατά της Ρωσίας» και της «γενικής δαιμονοποίησης» της χώρας.

«Μιλάμε για όλα όσα είναι κακά σε εμάς. Πώς οι αθλητές μας είναι ντοπαρισμένοι, τα αεροπλάνα μας κάνουν παραβιάσεις εναέριου χώρου και να τα αποτελέσματα!
», είπε η Drapeko.

O Alexey Pushkov, o επικεφαλής Κρατικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, έγραψε στο Twitter ότι η Eurovision μετατράπηκε σε πεδίο πολιτικών μαχών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης