H Taylor Swift στην πρώτη θέση των εισπράξεων για το 2015 με 73,5 εκατομμύρια δολάρια

H Taylor Swift στην πρώτη θέση των εισπράξεων για το 2015 με 73,5 εκατομμύρια δολάρια

Στην λίστα που δημοσίευσε το Billboard φιγουράρουν ονόματα όπως η Adelle, η Μadonna αλλά και γερόλυκοι όπως οι Rolling Stones και οι Grateful Dead

H Taylor Swift στην πρώτη θέση των εισπράξεων για το 2015 με 73,5 εκατομμύρια δολάρια
Η μουσική βιομηχανία στην Αμερική (και την Βρετανία) είναι μία από τις πιο ισχυρές. Και τα προβεβλημένα πρόσωπά της είναι εκείνα πάνω στα οποία στηρίζεται μεγάλο μέρος αυτού του ισχυρού παγκόσμιου οικονομικού χώρου, με τους τραγουδιστές και τις τραγουδίστριες να συγκεντρώνουν επάνω τους εκτός από τα φώτα της δημοσιότητας και μία αγορά δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ποιός όμως ήταν ο πιο επιτυχημένος για το 2015; Σύμφωνα με το έγκυρο περιοδικό Billboard, νικήτρια για την περσινή χρονιά ήταν η Taylor Swift, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει το απίστευτο ποσό των 73,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από τις συναυλίες (τα 61,7 εκατομμύρια στην περίπτωσή της) οι οποίες είναι και το κύριο έσοδο πλέον για τους καλλιτέχνες μετά τις σημαντικές αλλαγές που επέφερε το Ίντερνετ στην πώληση της μουσικής. 

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο όχι και τόσο γνωστός στα μέρη μας Κenny Chesney (με 39,8 εκατομμύρια δολάρια), ενώ στην τρίτη θέση οι γερόλυκοι της ροκ, οι Rolling Stones που συνεχίζουν να «γεννούν» χρήματα, φθάνοντας τα 39,6 εκατομμύρια δολάρια. 

Κλείσιμο
Πιο κάτω βρίσκονται ονόματα όπως ο Billy Joel (ναι, παραμένει ενεργός και δημοφιλής στις ΗΠΑ!), το συγκρότημα One Direction, οι παλιές καραβάνες από την δεκαετία του... 60 Grateful Dead (με 23,8 εκατομμύρια δολάρια, όλα από συναυλίες...), ο Luke Brian, oι U2, η Adelle και οι Marron 5. Λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Madonna και ο Elton John με 12,7 και 12,4 εκατομμύρια δολάρια.

Πάντως αξίζει να επισημανθεί ότι η χαμηλή θέση της Adelle δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς βρίσκεται στην μέση της τουρ των συναυλιών της, και άρα δεν υπολογίζονται τα τεράστια έσοδα από αυτά. Μάλιστα αν δει κανείς τα κέρδη μόνο από τις πωλήσεις, η Αdelle βρίσκεται με διαφορά στην πρώτη θέση, καθώς έχει καταφέρει να κερδίσει 16,3 εκατομμύρια δολάρια, την ίδια στιγμή που η πρώτη στην λίστα, η Taylor Swift από τις πωλήσεις των τραγουδιών της βρίσκεται μόλις στα 7,2 εκατομμύρια δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης