Ρώμη Βασιλειάδου: Η 32χρονη ηθοποιός που κέρδισε το τουρκικό κοινό

Ρώμη Βασιλειάδου: Η 32χρονη ηθοποιός που κέρδισε το τουρκικό κοινό

Γεννήθηκε στην Πόλη, μεγάλωσε στην Αθήνα και σήμερα πρωταγωνιστεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή τουρκικά τηλεοπτικά σίριαλ 

Ρώμη Βασιλειάδου: Η 32χρονη ηθοποιός που κέρδισε το τουρκικό κοινό
Ο ρόλος της Λεϊλά, στο τηλεοπτικό σίριαλ «Goç Zamanı» που σημαίνει «Η ώρα της μετανάστευσης» και αφορά σε μια νεαρή Τουρκάλα μουσικό που ο πατέρας της αποφασίζει να την στείλει στην Ελλάδα για σπουδές, μόνο Θεόσταλτο δώρο θα μπορούσε να φαντάζει στο μυαλό της 32χρονης ηθοποιού, Ρώμης Βασιλειάδου. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από Έλληνες γονείς και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εκδήλωσε την αγάπη της για το θέατρο σε μικρή ηλικία για αυτό στις σχολικές θεατρικές παραστάσεις είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν το παιδί που θυσίαζε ακόμα και το κρυφτό στη γειτονιά για να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση ακόμα και αν δεν ήταν παιδική. «Εάν αγαπάς το θέατρο, θα σε αγαπήσει και αυτό» της έλεγε η μητέρα της Ελένη, κάθε φορά που έβλεπε την κόρη της να μιμείται ρόλους και να θυμάται  ατάκες που προκαλούσαν γέλιο και χαράσσονταν με ευκολία στο μυαλό της.

Σήμερα πρωταγωνιστεί σε μία από τις δημοφιλέστερες τουρκικές τηλεοπτικές σειρές ανάμεσα σε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τουρκικής show biz, που σκηνοθετεί ο Velli Celik, ενώ η φωτογραφία της φιγουράρει ακόμα και στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Πόλης, προβάλλοντας εικόνες από το σίριαλ που έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης ήδη από τις πρώτες κιόλας προβολές. 

Κλείσιμο


Η Ρώμη Βασιλειάδου γεννήθηκε και έζησε μέχρι τα δέκα της χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Μετά το διαζύγιο των γονιών της, η μητέρα της πήρε την μεγάλη απόφαση να ζήσουν μαζί με την 10χρονη κόρη της στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Ο τόπος κατοικίας δεν ήταν τυχαίος αφού ο πεζόδρομος που απλώνεται στο ίδιο μήκος με την λεωφόρο Ποσειδώνος και με θέα τη θάλασσα, φέρει περίπου την ίδια εικόνα με τις ελληνικές παροικίες που απλώνονταν κάποτε γύρω από το Βόσπορο.  



Τα πρώτα καλοκαίρια από τότε που βρέθηκαν στην Ελλάδα, τα περνούσαν άλλοτε στην Πόλη και άλλοτε στα Πριγκηπόννησα, εκεί όπου κάποτε κάθε Έλληνας Κωνσταντινουπολίτης είτε διέμενε είτε είχε την δική του εξοχική κατοικία. Η Πόλη για την νεαρή ηθοποιό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις σχολικές διακοπές και τις αναμνήσεις των παιδικών της χρόνων. 
Μόλις αποφοίτησε από το Λύκειο σπούδασε υποκριτική στην δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα, ενώ θεωρεί μεγάλο σχολείο την εμφάνιση της δίπλα στον ηθοποιό Βασίλη Τσιβιλίκα στη θεατρική παράσταση «Θέλει τέχνη ο Έρωτας» .Στο παρελθόν, συμμετείχε στο τηλεοπτικό σίριαλ του ΑΝΤ1 «Έρωτας» καθώς και το επιτυχημένο σίριαλ «Ματωμένα Χώματα» στον Alpha.



Τον προηγούμενο Δεκέμβριο παρουσίασε  στο θέατρο Χυτήριο το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Λάθη - Σωστά», μία ποιητική συλλογή αφιερωμένη στη μνήμη της μητέρας της Ελένη που έφυγε νωρίς από τη ζωή εξαιτίας της επάρατης νόσου. Η απώλεια της μητέρας της πριν από περίπου δυόμιση χρόνια σηματοδότησε και την επιστροφή της στην Πόλη, αφού η τελευταία  επιθυμία της μητέρας της ήταν να ταφεί στον τόπο όπου γεννήθηκε. Το καλοκαίρι του 2014 όταν ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι προς την Κωνσταντινούπολη, δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα εξελισσόταν η ζωή της λίγους μήνες μετά. Κλεισμένη σε ένα σπίτι στα προάστια της Κωνσταντινούπολης, μάταια προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό της να επιστρέψει στην Αθήνα. Τότε πήρε τη μεγάλη απόφαση να μείνει στην Κωνσταντινούπολη για να βρίσκεται κοντά στη μητέρα της και μακριά από το σπίτι που η απουσία της ήταν ακόμη νωπή. 

Η Ελληνίδα που αγαπήθηκε από το τουρκικό τηλεοπτικό κοινό

Το μακρύ αέρινο παντελόνι που φορούσε την ημέρα της οντισιόν στο κτίριο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής ταινιών στην Τουρκία, την  Limon Productions, έμοιαζε με βρεγμένο κολάν που τύλιγε τα πόδια της εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και της υγρασίας που έχει τους καλοκαιρινούς μήνες η Πόλη. Όταν όμως μπήκε στην αίθουσα αναμονής της εταιρείας που βρίσκεται σε ένα διώροφο κτίριο, στο μυαλό της στριφογύριζε μόνο η συνέντευξη που θα έδινε χωρίς την καθοδήγηση κάποιου μάνατζερ, με μοναδικό της όπλο την αγάπη της για την υποκριτική και την άριστη γνώση της τουρκικής γλώσσας. Ήταν ένα πρωινό του Αυγούστου όταν το κινητό της τηλέφωνο χτύπησε και από την άλλη άκρη του ακουστικού τηλεφώνου ακούστηκε δυνατά η φωνή μιας νεαρής γυναίκας. «Σας επιλέξαμε για έναν ρόλο που θα σας ταίριαζε απόλυτα», κάνοντας την 32χρονη ηθοποιό να πετάξει από τη χαρά της. 
Το θάρρος της να χτυπήσει την πόρτα σε μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην Τουρκία, της έδωσαν το πολυπόθητο εισιτήριο για να μπει στην τηλεοπτική οθόνη και να κατακτήσει το τουρκικό κοινό.  



Σήμερα το σίριαλ αυτό κατάφερε να καθηλώσει στους τηλεοπτικούς δείκτες έως και 12 εκατομμύρια Τούρκους τηλεθεατές, παρόλο που μέχρι πρότινος προβαλλόταν κάθε Σάββατο βράδυ, σε μία «νεκρή» για τα ελληνικά δεδομένα, τηλεοπτική ζώνη. Ιντερνετικά βέβαια η πετυχημένη τηλεοπτική σειρά προβάλλεται σε πάνω από δέκα αραβικές χώρες ενώ στόχος είναι να προβληθεί και σε άλλες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης