Πέτρος Γαϊτάνος: «Ακόμα και η τεκνογονία και ο γάμος είναι αμαρτωλές καταστάσεις»

Πέτρος Γαϊτάνος: «Ακόμα και η τεκνογονία και ο γάμος είναι αμαρτωλές καταστάσεις»

Ο τραγουδιστής που έχει συνδέσει τη φωνή του με τους βυζαντινούς ύμνους της εκκλησίας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, το βράδυ της Τετάρτης

Πέτρος Γαϊτάνος: «Ακόμα και η τεκνογονία και ο γάμος είναι αμαρτωλές καταστάσεις»
O Πέτρος Γαϊτάνος, ο τραγουδιστής που έχει συνδέσει τη φωνή του με τους βυζαντινούς ύμνους της εκκλησίας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, το βράδυ
της Τετάρτης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, αποκάλυψε ότι πικραίνεται από τους πιστούς που έρχονται στην εκκλησία αλλά είναι μακριά από τον Θεό, όπως τόνισε. «Βλέπω πράγματα απαράδεκτα! Με σκανδαλίζει όταν οι γυναίκες στους ναούς πηγαίνουν στην δεξιά πλευρά που είναι οι άνδρες... Πολύ εύκολα μία γυναίκα μπορεί να σκανδαλίσει έναν άνδρα, με τον λόγο της, με μία ματιά της».

Στην συνέχεια ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, αποκάλυψε ότι έφτασε στα όρια της θρησκοληψίας.
Κλείσιμο
«Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που έφτασα στα όρια της θρησκοληψίας και δεν έχω πρόβλημα να το πω, μήπως όλα αυτά είναι λεπτομέρειες; Κοιτάμε το δέντρο και χάσαμε το δάσος;»

Πόσο εύκολα δέχεται να τον χαρακτηρίζουν γραφικό;
«Δόξα τω Θεώ θα πω!...Όταν μέσα μου έχω ειρήνη και είμαι καλά με αυτό που κάνω, ο,τιδήποτε γίνει που προσπαθεί να πολεμήσει, να με αποκαθηλώσει, να με ευτελίσει, είναι δόξα του ουρανού. Και εμένα δεν με ενδιαφέρει η δόξα της γης».

Πώς πήρε την απόφαση να κουρευτεί;
«Ναι μετά από 15 χρόνια... Το πολύ μακρύ μαλλί δεν είναι ο εαυτός μου, μου αρέσουν τα αγορίστικα χαρακτηριστικά μου. Γιατί το μακρύ μαλλί, επειδή είμαι λίγο ξανθός και έχω λίγο γλυκά χαρακτηριστικά και σαν άνθρωπος είμαι πιο μαλακός, λίγο θα λέγαμε ότι αφαιρεί λίγο από την αγορίστικη φυσιογνωμία μου και δεν μου αρέσει να βγαίνω έτσι, δεν είμαι εγώ αυτό».

Για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, ο Πέτρος Γαϊτάνος τόνισε: «Είμαι και υπέρ και κατά! Είμαι υπέρ γιατί οι άνθρωποι αυτοί έχουν κυνηγηθεί πολύ από εξίσου αμαρτωλούς ανθρώπους και κατά γιατί μπορεί να γίνει η αφορμή να ξεφύγουν οι διεστραμμένοι».

Μιλώντας για τον θεσμό του γάμου τόνισε: «Ακόμα και η τεκνογονία και ο γάμος είναι αμαρτωλές καταστάσεις. Νομίζουμε ότι ο γάμος είναι απάγκιο και προορισμός. Δηλαδή το μυστήριο του γάμου είναι συγκατάβαση του Θεού. Είναι αμαρτία και αυτό!»





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης