Κωνσταντίνος Ρήγος στο «ΟΛΑ Πρώτη Φορά»: Τον αγάπησα τον Παντελίδη, ήταν αυθεντικός

Κωνσταντίνος Ρήγος στο «ΟΛΑ Πρώτη Φορά»: Τον αγάπησα τον Παντελίδη, ήταν αυθεντικός

Οι εφτά Ρωμαίοι και οι δύο Ιουλιέτες στη νέα παράσταση που ανεβάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραία, η φιλία του με τον Παντελή Παντελίδη και το βράδυ που έκαναν πρόβες μαζί, πριν από το μοιραίο δυστύχημα

Κωνσταντίνος Ρήγος στο «ΟΛΑ Πρώτη Φορά»: Τον αγάπησα τον Παντελίδη, ήταν αυθεντικός
Ο Κωνσταντίνος Ρήγος, βρέθηκε στο πλατό του «ΟΛΑ Πρώτη Φορά», λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Ο σκηνοθέτης μίλησε για τη νέα παράσταση που σκηνοθετεί, το σαιξπηρικό έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά εμφανίζονται δύο Ιουλιέτες, επτά Ρωμαίοι, ένας ιερέας, μια υψίφωνος, μια μέτζο σοπράνο και 34 νέοι ηθοποιοί.
«Έχω εφτά Ρωμαίους. Δύο Ιουλιέτες για να διαλέξεις... Τους Ρωμαίους τους έκανα εφτά γιατί ήθελα να δώσω σε κάθε Ρωμαίο και μία εκδοχή του άντρα», είπε ο Κωνσταντίνος Ρήγος για τη νέα παράσταση.

Κλείσιμο
Και πρόσθεσε: «Βρήκαμε την ουσία του έργου. Όπως τη θέλει ο Σαίξπηρ. Τετρακόσια χρόνια πριν, εκείνη την εποχή που ήταν το ελισαβετιανό θέατρο που ήταν τερατώδες. Ο Σαίξπηρ έπρεπε να καταφέρει να κρατάει το κοινό, το οποίο ήθελε να κάνει άλλα πράγματα. Ήθελε να πηγαίνει στις κάμαρες, να τρώει...Ήταν μία πολύ σκληρή εποχή με το θέατρο».
Και συνέχισε:
«Είναι ένα έργο που μου άρεσε πολύ. Ήθελα να δω αυτή την ρομαντική ιστορία διαφορετικά. Ήταν πολλά χρόνια στο μυαλό μου»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Κωνσταντίνος Ρήγος μίλησε για τη φιλία που τον έδενε με τον
Παντελή Παντελίδη, ενώ όπως αποκάλυψε, έκαναν μαζί πρόβες στο Teatro, το βράδυ πριν χάσει τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα. «Ημασταν μαζί το προηγούμενο βράδυ στην πρόβα. Του έλεγα: ''Θα μπεις από εδώ''. Έλεγε: ''Χωράω;''. Αυτοσαρκαζόταν, δεν μπορούσες να τον πιάσεις πουθενά....Εγώ δεν είχα τίποτα κοινό με τον Παντελίδη. Και όμως, παρόλα αυτά είχαμε μία μεγάλη οικειότητα.».

«Τον αγάπησα τον Παντελή»

«Με τον Παντελή ξεκίνησαμε να συνεργαζόμαστε από το τότε που ξεκίνησε με τον Κώστα Μπερτάκη. Ο Παντελής ήταν ένας άνθρωπος, πολύ πηγαίος, με χιούμορ, πάρα πολύ έξυπνος και πάρα πολύ παράξενος. Κλειστός, μελαγχολικός από τη μία και από την άλλη ήταν πολύ χαρούμενος για αυτό που του είχε συμβεί. Ήταν ένας άνθρωπος που προσπαθούσε, του άρεσε πολύ το τραγούδι, έγραφε και ξαφνικά έπρεπε να διαχειριστεί όλο αυτό το πράγμα. Τον γνώρισα πάρα πολύ, κάναμε πολύ παρέα και σε διακοπές. Τον αγαπούσα. Είχε μία τρομακτική αυθεντικότητα. Την αυθεντικότητα που έχουν οι λαϊκοί άνθρωποι...Ο Παντελής είχε τη δική του προσωπικότητα. Είχε και πολύ χιούμορ...'Εκανε συνέχεια πλάκα με τον εαυτό του. Ηταν πολύ ιδιαίτερος άνθρωπος. Ήταν πολύ σοκαριστικό αυτό που έγινε», είπε ο σκηνοέτης.


Πώς είχε βιώσει όλη αυτή την ιστορία που είχε προκληθεί για το τραγούδι με την Κύπρο;
«Δύσκολα. Ήταν στεναχωρημένος. Ήταν δύσκολο...Ήταν μία κατάσταση που δεν τον είχε ευχαριστήσει», απάντησε.

«Ήταν το viral της ημέρας», του είπε ο Θέμος. «Αυτό το viral της ημέρας δεν είναι εύκολο να το διαχειριστείς. Πρέπει να είσαι σκληρός. Όταν έχεις τα social media που είναι μία μοντέρνα ιερά εξέταση...Χρειάζεται μία εμπειρία», απάντησε ο σκηνοθέτης.

«Του Παντελή δεν του άρεσαν τα πρέπει»

Τον απασχολούσε η εικόνα του; «Δεν τον απασχολούσε όχι. Αλλά ήθελε να βρει τον τρόπο για να είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Γιατί δεν του άρεσαν τα ΄΄πρέπει΄΄. Να ντύνεται, να φτιάχνεται...»












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης