Sam Smith: Ο συνθέτης του «Spectre» αφιέρωσε το Όσκαρ του στη LGBT κοινότητα

Sam Smith: Ο συνθέτης του «Spectre» αφιέρωσε το Όσκαρ του στη LGBT κοινότητα

Ο 23χρονος Sam Smith που απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για τη σύνθεση «Writings on the Wall» στην ταινία «Spectre», πίστεψε ότι είναι ο πρώτος νικητής των βραβείων που έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι είναι gay

Sam Smith: Ο συνθέτης του «Spectre» αφιέρωσε το Όσκαρ του στη LGBT κοινότητα
Με το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού, έφυγε από την 88η τελετή απονομής, o Sam Smith, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής. Ο 23χρονος βραβεύτηκε για τη σύνθεση του μουσικού θέματος «Writings on the Wall» της ταινίας «Spectre» και ανέβηκε συγκινημένος να παραλάβει το βραβείο του.
«Στέκομαι απόψε το βράδυ μπροστά σας, ως ένας υπερήφανος gay άνδρας». Και συνέχισε: «Πριν από έναν μήνα περίπου διάβασα ένα άρθρο στο οποίο ο Sir Ian McKellen, είπε ότι κανένας - που έχει παραδεχτεί ανοιχτά ότι είναι gay- δεν έχει κερδίσει το Όσκαρ. Σε αυτή την περίπτωση, θέλω να αφιέρωσω το βραβείο στην LGBT κοινότητα σε όλο τον κόσμο»
.
 
Κλείσιμο


Ο Sam Smith προφανώς αγνοούσε ότι είχαν προηγηθεί, οι Dustin Lance Black, που απέσπασε το Όσκαρ σεναρίου για την ταινία  «Milk» το 2008, Elton John που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το φιλμ «Circle Of Life» το 1994 και ο Alan Ball, που βραβεύτηκε για το Καλύτερο Σενάριο της ταινίας «American beauty» το 2000.



Όσο για τον πρώτο νικητή των βραβείων Όσκαρ, που είχε ανοιχτά παραδεχτεί ότι είναι ομοφυλόφιλος, είναι ο Sir John Gielgud. Ο ηθοποιός είχε κερδίσει το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου, το 1981, για την ερμηνεία του στη ταινία «Arthur».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης