Χρήστος Λούλης: «Ας αφήσουμε τους Άγγλους που είναι γύφτοι να έχουν τα Μάρμαρα και ας φτιάξουμε έναν καινούριο Παρθενώνα»

Χρήστος Λούλης: «Ας αφήσουμε τους Άγγλους που είναι γύφτοι να έχουν τα Μάρμαρα και ας φτιάξουμε έναν καινούριο Παρθενώνα»

Οι δηλώσεις του ηθοποιού για το θέμα τις επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα

Χρήστος Λούλης: «Ας αφήσουμε τους Άγγλους που είναι γύφτοι να έχουν τα Μάρμαρα και ας φτιάξουμε έναν καινούριο Παρθενώνα»
Καλεσμένος στο «Jenny Jenny», ήταν ο Χρήστος Λούλης, το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην έλλειψη αξιοκρατίας στη χώρα μας ενώ τόνισε ότι αισθανόμαστε μειονεκτικά απέναντι στον κόσμο που προχωράει. Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρθηκε στα Γλυπτά του Παρθενώνα και όπως δήλωσε μας «έχει πιάσει κλάψα για τον Παρθενώνα», γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο.

«Δεν υπάρχουν πολλές χώρες που να έχουν λιγότερη αξιοκρατία από την Ελλάδα αυτή την περίοδο. ...Νομίζω ότι οφείλεται στον φόβο μας. Φοβόμαστε να βγούμε και να ανταγωνιστούμε επί ίσοις όροις ανθρώπους καλύτερούς μας, γιατί φοβόμαστε ότι δεν είμαστε εμείς καλοί αρκετά και οφείλεται όλο αυτό σε μια περίεργη ψυχική περιχαράκωση. Επειδή εμείς έχουμε καταλήξει να νιώθουμε οι είμαστε οι περιφερειακοί, οι επαρχιώτες -είμαστε μια επαρχία- όπως ο επαρχιώτης, ο κακώς ενοούμενος βλάχος νιώθει απέναντο στον Αθηναίο, μειονεκτικά, έτσι και εμεις νιώθουμε μειονεκτικά απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο που προχωράει. Λόγω ενός συγκεκριμένου ψυχικού τραύματος το γυρίζουμε όλο σε θυμό, ότι "εγώ είμαι καλύτερος". Αυτός που θέλει να διατρανώνει ότι είναι καλύτερος και ότι έχει τους πιο άξιους προγόνους, είναι αυτός που στην ουσία νιώθει ότι είναι ο πιο χάλια από όλους. Αν είσαι τόσο καλά τότε δεν νιώθεις την ανάγκη ούτε να διαφημίζεις ότι εσύ εφηύρες τη δημοκρατία, ούτε να διαφημίζεις ότι είσαι απόγονος του Αριστοτέλη, του Πλάτωνα και του Σωκράτη. Εμείς διαφημίζουμε μόνο το χθες. Θυμάσαι την κουβέντα για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα;»,
ρώτησε ο Χρήστος Λούλης την Τζένη Μπαλατσινού.

«Λες για τον γνωστό οίκο μόδας που πήρε τα αγάλματα και τα έντυσε με αξεσουάρ και τα λοιπά...»,
είπε η Τζένη Μπαλατσινού.
Κλείσιμο


«Για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο; Παθαίνει τίποτα το άγαλμα αν ο οίκος μόδας τους βάζει μποξεράκι;... Ας τους αφήσουμε τους γύφτους τους Άγγλους, να έχουν τα Μάρμαρα και ας φτιάξουμε έναν καινούριο Παρθενώνα τώρα. Μπορούμε; Κάτι άλλο που να είναι της ίδιας εμβέλειας με τον Παρθενώνα. Δεν μπορούμε, γι' αυτό μας έχει πιάσει η κλάψα με τον Παρθενώνα. Και καλώς μας έχει πιάσει το αίσθημα ότι ''Ελάτε ρε παιδιά,φέρτε το, είναι ένα μνημείο και πρέπει να είναι μαζί''. Καλά κάνουμε! Αλλά δεν πρέπει να βασίζουμε όλη μας την ύπαρξη εκεί πέρα!Ούτε μόνο στην κλάψα. Ούτε μόνο στο παρελθόν»,
είπε ο Χρήστος Λούλης.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης