Αντρέ Κουρέζ: Πέθανε ο εμπνευστής της μίνι φούστας

Αντρέ Κουρέζ: Πέθανε ο εμπνευστής της μίνι φούστας

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών

Αντρέ Κουρέζ: Πέθανε ο εμπνευστής της μίνι φούστας
Το όνομα του Αντρέ Κουρέζ, μπορεί να μην σας θυμίζει τίποτα απολύτως, ειδικά αν δεν ασχολείστε με το χώρο της μόδας, αλλά σίγουρα έχετε δει ή φορέσει, αν είστε γυναίκα, το δημιούργημα του. Μαζί με την Μαίρη Κουάντ, ήταν ένας από τους διεκδικητές της «πατρότητας» του μίνι και μόλις χθες άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών.
  
Ο Γάλλος μόδιστρος Αντρέ Κουρέζ, ένα από τα σύμβολα της ενδυματολογικής «επανάστασης» της δεκαετίας του '60, πέθανε την Πέμπτη  στο σπίτι του στο Νεϊγί-σιρ-Σεν, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος μόδας Courrèges.

Ο Κουρέζ, που είχε διακόψει την επαγγελματική δραστηριότητά του από τη δεκαετία του 1990, "έσβησε μετά από μακρά μάχη με την ασθένεια του Πάρκινσον", από την οποία έπασχε επί περισσότερα από 30 χρόνια, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ο οίκος που είχε ιδρύσει ο ίδιος το 1961. Ο Αντρέ Κουρέζ γεννήθηκε το 1923 στο Πο και έγινε γνωστός για τα φουτουριστικά σχέδιά του, ιδίως μετά την κολεξιόν της "Διαστημικής εποχής" που παρουσίασε το 1964. Είχε επηρεαστεί από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική, την τεχνολογία, τον μοντερνισμό και τον φουτουρισμό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης