Ευγενία Μανωλίδου στον Θέμο: «Ξενέρωσα απίστευτα» με το φιάσκο στη ΝΔ

Ευγενία Μανωλίδου στον Θέμο: «Ξενέρωσα απίστευτα» με το φιάσκο στη ΝΔ

Τι λέει για τον αγώνα του Άδωνι - Πώς αντέδρασε όταν της ανακοίνωσε ότι θέτει υποψηφιότητα για αρχηγός του κόμματος και το πιο «βρώμικο χτύπημα» που πιστεύει ότι έχει δεχτεί ο σύζυγός της, στην πολιτική του καριέρα

Ευγενία Μανωλίδου στον Θέμο: «Ξενέρωσα απίστευτα» με το φιάσκο στη ΝΔ
Στο στούντιο του «ΟΛΑ Πρώτη Φορά», βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η Ευγενία Μανωλίδου, όπου μίλησε για το φιάσκο των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, την υποψηφιότητα του συζύγου της, Άδωνι Γεωργιάδη και για το πιο «βρώμικο χτύπημα» που έχει δεχτεί στην πολιτική του πορεία.

Η πρόβλεψη του Άδωνι για τις εκλογές της ΝΔ
«Ο Άδωνις μου είχε πει από το προηγούμενο βράδυ ότι κάτι δεν πάει καλά. Έβλεπε ότι δεν λειτουργούσαν τα πράγματα τεχνικά σωστά. Και εμείς που είχαμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι είχαν αρχίσει να μπαίνουν στα εκλογικά κέντρα, μας έστελναν μηνύματα: ''Κάτι δεν πάει καλά'' ή ''Πείτε τους να μάθουν να ανοίγουν τους υπολογιστές''. Αλλά εντάξει, επειδή γενικά στην Ελλάδα είμαστε της τελευταίας στιγμής, θεωρούσαμε και εμείς ότι κάτι θα γίνει και όλα θα λειτουργούσαν. Αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει!», είπε η Ευγενία Μανω λίδου.

Κλείσιμο
«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι όλο αυτό το πράγμα θα ''τιναχτεί'' στον αέρα»
Μιλώντας για την ημέρα των εκλογών, η Ευγενία Μανωλίδου, είπε: «Την Κυριακή των εκλογών, παρόλο που είχαμε κοιμηθεί πολύ αργά το προηγούμενο βράδυ, ξυπνήσαμε στις 6.30 το πρωί για να αρχίσουμε να πηγαίνουμε στα εκλογικά κέντρα. Ξαφνικά, άρχισαν τα μηνύματα, από τον Βόλο, από την Πρέβεζα, από την Κρήτη, από την Ξάνθη: ''Παιδιά δεν ανοίγουν οι υπολογιστές''. Εγώ δεν μπορούσα να πιστέψω ότι όλο αυτό το πράγμα θα ''τιναχτεί'' στον αέρα! Ο Άδωνις είχε ήδη διαβλέψει ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά και είχε προσπαθήσει να πείσει το κόμμα να βγάλει μία ανακοίνωση για να αναβληθούν οι εκλογές. Το είχε ζητήσει έντονα, αλλά δεν τον άκουσαν!».

Τι είπαν μεταξύ τους όταν πια, οι εκλογές αναβλήθηκαν; «Είπαμε ότι όλο αυτό το πράγμα, ήταν αστείο. Ήταν τραγελαφικό.  Γιατί από τη μία πλευρά ξεσηκώνεις τον κόσμο να έρθουν να ψηφίσουν για να υπάρχει συμμετοχή. Και οι άνθρωποι σηκώθηκαν από τα χαράματα. Κάνανε και έξοδα! Από τα χωριά έπρεπε να μεταφερθούν στις πόλεις. Υπήρχε μία αναστάτωση. Ο Άδωνις το έμαθε καθ' οδόν! Πήγαινε σε ένα από τα μεγάλα εκλογικά κέντρα στην Αθήνα»

Εκείνη πώς ένιωσε; «Εγώ ξενέρωσα απίστευτα. Ε ναι, γιατί λέγαμε όλο αυτόν τον καιρό να φτάσει αυτή η στιγμή να δούμε τι κάναμε βρε παιδί μου! Τρέχαμε από εδώ, τρέχαμε από εκεί!»

Ο Άδωνις και τα βιβλία
Για την κριτική που δέχτηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε η Ευγενία Μανωλίδου: «Ο Άδωνις είναι πολύ ειλικρινής, πολύ ξεκάθαρος και ποτέ δεν έχει κρυφτεί σε όλα αυτά που του έχουν προσάψει. Τώρα αν θεωρείται αρνητικό το γεγονός ότι εκδίδει βιβλία, τα πουλάει και τα προωθεί... Δεν πειράζει! Από το να μην κάνεις καμία δουλειά στη ζωή σου, καλύτερα να κάνεις κάποια, την οποία κάποιος μπορεί να θεωρεί υποτιμητική!».

Το «χτύπημα» του Μάκη Βορίδη

Ποιο πιστεύει ότι ήταν το πιο «βρώμικο χτύπημα» που δέχτηκε ο Άδωνις; «Του Μάκη Βορίδη», είπε η Ευγενία για το γεγονός ότι ο Μάκης Βορίδης στήριξε ανοιχτά τον Απόστολο Τζιτζικώστα. «Τον ξέρουμε πολλά χρόνια και μας έκανε μεγάλη εντύπωση η ταύτιση του με τονσυγκεκριμένο υποψήφιο! Όταν ήταν να κατέβει ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις τον στήριζε. Το είχε πει ανοιχτά. Το είχε δηλώσει δημόσια. Δεν πειράζει. Τελικά η πολιτική έχει και αυτά μέσα. Του έκανε καλό όλο αυτό!».

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Η αλήθεια είναι τον συμπαθώ πολύ προσωπικά! Έχει κάνει έναν εξαιρετικό αγώνα. Ήταν πολύ έντιμος. Ήταν κύριος! Πήγε πολιτικά, με τα επιχειρήματα του, με τις απόψεις του. Ο Κυριάκος είναι ένας πολιτικός αυτόνομος. Έχει έργο στην πλάτη του. Έχει εκλεγεί πολλές φορές. Δεν είναι τυχαίο που έχει καταφέρει τόσα πράγματα σε τόσο σύντομο διάστημα», είπε η Ευγενία Μανωλίδου.

Όσο για τη συμβουλή που έδωσε η Ευγενία στον σύζυγό της, όταν εκείνος της ανακοίνωσε ότι θα κατέβει για υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ: «Του είπα: '''Αστο καλύτερα, θα μπλέξουμε!''...Ξέρεις κάτι; Για να βγεις μπροστά, πρέπει εκτός από το σθένος και την πυγμή, πρέπει να έχεις υπόβαθρο οικονομικό!».

Έχει δεχτεί ποτέ πρόταση να ασχοληθεί με την πολιτική; «Εγώ δεν μπορώ να ασχοληθώ με την πολιτική! Απέξω απέξω όλο και κάτι ακούγεται κατά καιρούς. Αλλά τα όρια μου τα ξέρω ποια είναι. Δεν θα το έκανα και καλά!», απάντησε η Ευγενία Μανωλίδου.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης