Φόρος τιμής από τους U2 στο Παρίσι: «Είμαστε πιο δυνατοί από το φόβο»

Φόρος τιμής από τους U2 στο Παρίσι: «Είμαστε πιο δυνατοί από το φόβο»

Αν θέλει «μια Ευρώπη με την καρδιά της ανοιχτή ή με τα σύνορά της κλειστά στο έλεος», ρώτησε ο Μπόνο το κοινό της συναυλίας στο Μπέλφαστ

Φόρος τιμής από τους U2 στο Παρίσι: «Είμαστε πιο δυνατοί από το φόβο»
Από την πρώτη στιγμή των τρομοκρατικών χτυπημάτων που συγκλόνισαν το Παρίσι και ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, οι U2 ήταν το συγκρότημα που στάθηκε δίπλα στα θύματα και στους δικούς τους ανθρώπους που πάλευαν να σταθούν στα πόδια τους. 

Εκτός του ότι άμεσα ακύρωσαν τις δύο εμφανίσεις τους στο Παρίσι, όλα τα μέλη του συγκροτήματος επισκέφθηκαν το μνημείο που είχε στηθεί για τα θύματα του Μπατακλάν και άφησαν ένα λουλούδι. 

Το βράδυ της Τετάρτης έδωσαν την πρώτη τους συναυλία μετά το αιματοκύλισμα, στο Μπέλφαστ της Ιρλανδίας. Σε μια κατάμεστη αίθουσα ο Μπόνο και η παρέα του αποθεώθηκαν από το κοινό, ενώ απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα όταν έκαναν ένα συγκινητικό αφιέρωμα στο Παρίσι. 

Κλείσιμο
Ήδη πριν την συναυλία είχαν καλέσει τους φίλους τους να φορούν λευκά, κάτι που πολλοί ακολούθησαν για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της τρομοκρατίας, ενώ από σκηνής ο Μπόνο κάλεσε το κοινό να φωνάξει αν θέλει «μια Ευρώπη με την καρδιά της ανοιχτή ή με τα σύνορά της κλειστά στο έλεος». 

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τραγουδιού που έπαιξαν, του City of Blinding Lights, μια το γνωστό σήμα της ειρήνης με τον πύργο του Άιφελ εμφανίστηκε, μαζί με το σύνθημα: Πιο δυνατοί από το φόβο (#StrongerThanFear).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης