Rowan Blanchard: Η 13χρονη ηθοποιός της Disney δηλώνει φεμινίστρια!

Rowan Blanchard: Η 13χρονη ηθοποιός της Disney δηλώνει φεμινίστρια!

Η γλυκιά πρωταγωνίστρια της σειράς του Disney «Girl Meets World» εξηγεί τι σημαίνει φεμινισμός για εκείνη!

Rowan Blanchard: Η 13χρονη ηθοποιός της Disney δηλώνει φεμινίστρια!
Τη γνωρίζουμε από τη σειρά «Girl Meets World» από το κανάλι της Disney, όπου υποδύεται την αξιολάτρευτη κόρη της οικογένειας Matthews. Η 13χρονη Rowan Blanchard, έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, όταν της ζητήθηκε στο Instagram να εκφράσει την άποψη της για τον φεμινισμό.

«Θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για τον "λευκό φεμινισμό" και πόσο συχνά αυτός περιλαμβάνει μαύρες γυναίκες και  γυναίκες που δεν ανήκουν σε κάποια σεξουαλική μειονότητα», έγραψε μία χρήστρια απευθυνόμενη στη νεαρή ηθοποιό. Η απάντηση της Rowan Blanchard, ήρθε σε διαδοχικά μηνύματα.

«Ο προσωπικός μου φεμινισμός περιλαμβάνει τους πάντες και με το να αποκτώ μόρφωση και να συζητώ για τα θέματα αυτά, βοηθάω πολύ τον εαυτό μου!  Οι φεμινίστριες πρέπει να καταπιάνονται με θέματα αστυνομικής βίας και φυλετικών ανισοτήτων», έγραψε η Blanchard

Κλείσιμο
Και η 13χρονη Ρόουαν συνέχισε: «ο τρόπος με τον οποίο μια έγχρωμη γυναίκα βιώνει τον σεξισμό και την ανισότητα είναι διαφορετικός από τον τρόπο με τον οποίο βιώνει τον σεξισμό και την ανισότητα μια λευκή γυναίκα».

Ένα παράδειγμα στο θέμα του «intersectional» φεμινισμού. Στο θέμα του «μαύρου φεμινισμού» τέμνονται δύο δεδομένα. Η εμπειρία των γυναικών δεν μπορεί να καθοριστεί μόνο από το ότι είναι γυναίκες ή μόνο από το ότι είναι έγχρωμες. Πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η αλληλεπίδραση των δύο δεδομένων, καθώς η μία παράμετρος μπορεί να ενισχύσει την άλλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης