Σανδάλια διά χειρός Lalaouni

Σανδάλια διά χειρός Lalaouni

Ο διεθνής οίκος κοσμημάτων Λαλαούνη βάζει την πινελιά του στον χώρο της υπόδησης και τα Ancient Greek Sandals with Ιlias LALAoUNIS προτείνονται ως must have καλοκαιρινό φετίχ ακόμη και από τους «Financial Times»

Σανδάλια διά χειρός Lalaouni
Η Χριστίνα Μαρτίνη δεν είναι απλώς μια ταλαντούχα shoe designer. Με διεθνή φήμη και προϋπηρεσία ως σχεδιάστρια παπουτσιών σε διάσημους οίκους, όπως οι Missoni, Balenciaga και Louis Vuitton, αποφάσισε πριν από λίγα χρόνια να παντρέψει την αγάπη της για την αρχαία Ελλάδα με τη μόδα και να δημιουργήσει τον οίκο Ancient Greek Sandals. Εμπνεόμενη από την αρχαιοελληνική προσέγγιση στην υπόδηση, σχεδιάζει φινετσάτα σανδάλια ανάλογου ύφους. Τα πρωτότυπα σχέδιά της έχουν ήδη αποκτήσει το κοινό τους ανάμεσα στους εγχώριους αλλά και διεθνούς φήμης celebrities, καθώς έχουν γίνει ανάρπαστα στα spots των ελληνικών νησιών όπου πωλούνται. Αυτό το καλοκαίρι τα αρχαιο­ελληνικά σανδάλια μονοπωλούν και πάλι το ενδιαφέρον, κάνοντας όμως μια αναπάντεχη σύμπραξη με τον διεθνώς αναγνωρισμένο οίκο κοσμημάτων Lalaounis, ο οποίος αναλαμβάνει να φιλοτεχνήσει τις μικρές λεπτομέρειες που θα τα κοσμούν.



Κλείσιμο
Για το πώς προέκυψε η συγκεκριμένη συνεργασία λέγονται πολλά. Οι δύο γυναίκες που πρωταγωνίστησαν όμως στο άκρως εμπνευσμένο αυτό εγχείρημα μας δίνουν την απάντηση: «Κάποια στιγμή με πλησίασε η Χριστίνα και μου πρότεινε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συνεργασίας. Καθώς η στάση μας απέναντι στη δημιουργική διαδικασία αλλά και οι χαρακτήρες μας ταίριαξαν, τολμήσαμε να προχωρήσουμε», αναφέρει η Μαρία Λαλαούνη. «Κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους συνεργάτες μου έπεσε η ιδέα για συνεργασία με τον οίκο Λαλαούνη», συμπληρώνει η Χριστίνα Μαρτίνη και συνεχίζει: «Στην αρχή δεν πίστευα ότι το σχέδιο αυτό θα γινόταν πραγματικότητα. Τελικά, αφού μίλησα με τη Μαρία, της έστειλα κάποιες προτάσεις και βρήκε ενδιαφέρουσα την ιδέα. Γνωριστήκαμε και αμέσως καταλάβαμε ότι θα μπορούσαμε να δουλέψουμε από κοινού καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Η όλη διαδικασία υπήρξε και για τις δυο μας ιδιαίτερα δημιουργική», καταλήγει.

Τα Ancient Greek Sandals with Ιlias LALAoUNIS είναι δερμάτινα με ορειχάλκινα επιχρυσωμένα διακοσμητικά τα οποία κυκλοφορούν σε 7 διαφορετικά σχέδια. «Με τη Χριστίνα βρεθήκαμε αρκετές φορές και ανταλλάξαμε απόψεις μέχρι να μείνουμε απόλυτα ευχαριστημένες με το αποτέλεσμα», αποκαλύπτει η κόρη του θρυλικού Ηλία Λαλαούνη, ενώ η Χριστίνα προσθέτει χαμογελώντας: «Διεισδύσαμε στα πολύτιμα αρχεία του πιο γνωστού ελληνικού οίκου κοσμημάτων και από κοινού αποφασίσαμε ποια κοσμήματα θα προσαρμόζονταν στα σανδάλια. Η Μαρία δούλεψε πάνω στον σχεδιασμό του κοσμήματος κι εγώ του σανδαλιού έτσι ώστε τελικά να προκύψει η συγκεκριμένη συλλογή».



Τα ιδιαίτερα και κομψά Ancient Greek Sandals with Ιlias LALAoUNIS από την πρώτη στιγμή του λανσαρίσματός τους στη διεθνή αγορά κατάφεραν να γράψουν το δικό τους success story. Αυτή τη στιγμή πωλούνται σε 450 διαφορετικά σημεία, σε 50 χώρες

Τα αρχαιοελληνικού τύπου χειροποίητα ελληνικά σανδάλια είναι σήμα κατατεθέν της χώρας μας για τους ξένους που την επισκέπτονται. «Τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο τα έχουν αγοράσει στις διακοπές τους και τα έχουν αγαπήσει», αναφέρει η ιδρύτρια του οίκου Ancient Greek Sandals. «Εμείς τα έχουμε εξελίξει τόσο σε σχέδιο όσο και σε ποιότητα. Καθώς τα διαθέτουμε σε μαγαζιά όλου του κόσμου, έχουν γίνει πλέον διάσημα κι εκτός συνόρων».

Τα σανδάλια Ancient Greek Sandals with Ιlias LALAoUNIS έχουν ήδη παρουσιαστεί στις Εβδομάδες Μόδας και έχουν επιλεγεί από buyers καταστημάτων σε όλο τον κόσμο. Κοσμούν τις βιτρίνες και τα ράφια των «Colette» στο Παρίσι, των «Matches» στο Λονδίνο, των «Barneys» και των «Saks» στη Νέα Υόρκη. «Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν πολύ θετικές», σημειώνει η Χριστίνα Μαρτίνη. «Από τον Φεβρουάριο ήδη έχουν γραφτεί άρθρα γι’ αυτή τη συνεργασία στους “Financial Times”, στη στήλη “How to spend it”. Επίσης, έχουν αρχίσει και βγαίνουν editorials με τα σανδάλια μας σε πολλά διεθνή media. Το πιο πρόσφατο ήταν ένα οκτασέλιδο αφιέρωμα στο τεύχος Μαΐου της “Vogue China”. Ξένος Τύπος, bloggers και κοινό έχουν αγκαλιάσει με θέρμη τη δουλειά μας - κι αυτό είναι ενθαρρυντικό», υπογραμμίζει.

Μετά τον θάνατο του ιδρυτή Ηλία Λαλαούνη, οι τέσσερις κόρες του, έχοντας περάσει στο τιμόνι του ιστορικού οίκου, κατάφεραν να δρασκελίσουν τα εμπόδια και να κάνουν το επόμενο βήμα, εναρμονίζοντας τον οίκο με τις ανάγκες και τις συνθήκες της εποχής. «Ο οίκος Ιlias LALAoUNIS είναι συνυφασμένος με κοσμήματα υψηλής αισθητικής. Η κάθε συλλογή κοσμημάτων αντλεί έμπνευση από αρχαίους πολιτισμούς, τη φύση και την τεχνολογία. Η πρωτοτυπία στο design και το γεγονός ότι κάθε κόσμημα έχει μια δική του ιστορία κάνουν τα κοσμήματα LALAoUNIS να ξεχωρίζουν. Μένοντας πιστοί σε αυτή την αρχή, όταν μας δίνεται η ευκαιρία να συνδυάσουμε τα κοσμήματα με άλλες μορφές δημιουργικής έκφρασης την εξετάζουμε και αναλόγως προχωράμε», τονίζει η τρίτη από τις τέσσερις αδελφές Λαλαούνη, Μαρία. Στο ερώτημα για το αν υπάρχει το άγχος της κατάλληλης διαδοχής απαντά: «Ο πατέρας μου μας έδωσε την ευκαιρία να τον διαδεχτούμε όσο ήταν ακόμα εν ζωή. Μας εκπαίδευσε, μας άφησε το περιθώριο να κάνουμε λάθη, μας έδωσε τη δυνατότητα της πρωτοβουλίας. Νομίζω πως ήταν απόλυτα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα».




Η Rihanna, η Beyonce και τα αρχαιοελληνικά σανδάλια
Τα ιδιαίτερα και κομψά Ancient Greek Sandals with Ιlias LALAoUNIS από την πρώτη στιγμή του λανσαρίσματός τους στη διεθνή αγορά κατάφεραν να γράψουν το δικό τους success story. Αυτή τη στιγμή πωλούνται σε 450 διαφορετικά σημεία, σε 50 χώρες. Η μεγαλύτερη αγορά, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι η Αμερική και ακολουθούν η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Ασία. Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές, το team της Χριστίνας Μαρτίνη και της Μαρίας Λαλαούνη δημιουργεί σανδάλια για τη σύγχρονη γυναίκα, διακοσμημένα με πολυτελή κομψοτεχνήματα που διαθέτουν την ίδια αισθητική με εκείνα του Ηλία Λαλαούνη της δεκαετίας του ’50. Είναι σαν τα DNA των δύο οίκων να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος.

Περιοδικά, social media και μεγάλα ψηφιακά δίκτυα αναφέρονται στη νέα αυτή ελληνική πρόταση με άκρως κολακευτικά λόγια, ενώ τα απανταχού fashion icons τα θεωρούν ήδη κορυφαία, αντίστοιχα με τα all time classic του γαλλικού οίκου  Hermes. Ακόμα και σταρ πρώτης γραμμής δείχνουν να τα προτιμούν. «Τα έχουν παραγγείλει πολλές διάσημες, όπως η Rihanna και η Beyonce, αλλά δεν τις έχουμε εντοπίσει ακόμα να τα φορούν. Ελπίζουμε σύντομα!» αναφωνεί το δημιουργικό δίδυμο. Οσο για το ποιο είναι το πιο κολακευτικό σχόλιο που έχουν ακούσει για την δουλειά τους; «Οτι αυτά τα σανδάλια θα πρέπει να φορούσαν οι θεές του Ολύμπου!» απαντούν και οι δύο με μια φωνή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης