Κατάρ: Ονειρικός γάμος Ελλήνων με κουμπάρο τον πρώην εμίρη!

Κατάρ: Ονειρικός γάμος Ελλήνων με κουμπάρο τον πρώην εμίρη!

Η Λίνα Κυροπούλου και ο Ζανής Χαλάς παντρεύτηκαν υπό τις... ευλογίες του σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και ολόκληρη η Ντόχα για πέντε μέρες ζούσε σε ελληνικούς ρυθμούς

Κατάρ: Ονειρικός γάμος Ελλήνων με κουμπάρο τον πρώην εμίρη!
Η λέξη «πολυτέλεια» είναι πολύ μικρή, για να περιγράψει κανείς όλα όσα διαδραματίστηκαν, πριν από λίγες ημέρες, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, με πρωταγωνιστές δύο Ελληνες.

Η Λίνα Κυροπούλου και ο Ζανής Χαλάς παντρεύτηκαν με κουμπάρο τον πρώην εμίρη του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και ολόκληρη η Ντόχα για πέντε ημέρες ζούσε σε ελληνικούς ρυθμούς.

Η ιστορία γνωριμίας του νεαρού ζευγαριού με τον σεΐχη Αλ Θάνι θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο χολιγουντιανής ταινίας, από εκείνα τα δακρύβρεχτα που στο τέλος η γυναίκα κλαίει από ευτυχία και ο άνδρας κορδώνεται από υπερηφάνεια για το ευτυχές γεγονός.

Κλείσιμο
Η Λίνα ήταν στέλεχος μάρκετινγκ σε μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και ο Ζανής εργαζόταν στον τραπεζικό τομέα. Τον Δεκέμβριο του 2012 μετακόμισαν στο Λονδίνο, έτσι ώστε να αναλάβουν το στήσιμο και το μάνατζμεντ του «Carpo London» (το οποίο είναι ιδιοκτησίας του δεύτερου συζύγου της μητέρας της Λίνας) ενώ παράλληλα, τρέχουν και κάποια άλλα πρότζεκτ εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Γνωρίστηκαν τυχαία με τον πρώην Εμίρη Αλ Θάνι πριν από περίπου 1,5 χρόνο, όταν εκείνος ταξίδεψε στο Λονδίνο και επισκέφθηκε για πρώτη φορά το ελληνικό κατάστημα ξηρών καρπών, που προσφέρει στους πελάτες του εκλεπτυσμένες γεύσεις.  Ο βαθύπλουτος Άραβας επισκεπτόταν αρκετά συχνά το συγκεκριμένο μαγαζί και δημιούργησε μαζί με το ζευγάρι μία ιδιαίτερη σχέση. Αλλά και ο Ζανής με τη Λίνα ταξίδεψαν αρκετές φορές στη Ντόχα, ενώ  επισκέφθηκαν με την ιδιωτική  θαλαμηγό του σεΐχη διάφορα ελληνικά νησιά.

Η φιλία που ανέπτυξε η Λίνα με τη σύζυγο του πρώην εμίρη Μόζα έμελλε να αποτελέσει για τους δύο νέους εισιτήριο για το γάμο τους στη Ντόχα του Κατάρ, καθώς ο πρώην εμίρης πρότεινε να είναι ο κουμπάρος. Και φυσικά την πρόταση αυτή του σεΐχη δεν θα μπορούσε να την αρνηθεί κανείς.

Οι 120 καλεσμένοι του γαμπρού και της νύφης άρχισαν να καταφτάνουν στο Κατάρ από την Τετάρτη,  12 Νοεμβρίου. Ηδη από την πρώτη στιγμή που πάτησαν το πόδι τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και επιβιβάστηκαν σε πτήση τσάρτερ των Qatar Airlines, το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας φρόντιζε για οποιαδήποτε επιθυμία τους σαν να ήταν βασιλείς.

Από το πρώτο λεπτό που έφτασαν στο Κατάρ οι καλεσμένοι του ζευγαριού αισθάνονταν σαν να ήταν ήρωες σε παραμύθι. Η σαμπάνια που έρεε άφθονη, ο χρυσός, οι λιμουζίνες, τα λουξ δωμάτια, το σαφάρι στην έρημο, αλλά και δεκάδες άνθρωποι που έτρεχαν πάνω-κάτω, για να ικανοποιήσουν κάθε επιθυμία τους είναι μόνο μερικά απ’ όλα όσα συνθέτουν την πληθώρα μοναδικών εμπειριών, που απέκτησαν οι λίγοι και εκλεκτοί καλεσμένοι του ζευγαριού.

Αλλωστε, έκαναν ένα ταξίδι που μόνο το 1% του πληθυσμού του πλανήτη θα μπορούσε να πραγματοποιήσει και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν το παραμικρό -εκτός από τα δώρα και τα ενθύμια που αγόρασαν οι ίδιοι.

Τα πάντα ήταν σχεδιασμένα αρκετό καιρό πριν τη μεγάλη ημέρα και ο ίδιος ο σεΐχης Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι είχε δώσει εντολή στους ανθρώπους του να φροντίσουν κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια. Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, από τον Ελληνα πρόξενο στο Κατάρ, παρουσία του πρεσβευτή μας Ιωάννη Μεταξά, στο πολυτελές ξενοδοχείο «La Cigale».

Η νύφη έλαμπε μέσα στο χειροποίητο νυφικό της, που ήταν κεντημένο με πολύτιμους λίθους. Χωρίς καμιά υπερβολή στο ντύσιμο και στο μακιγιάζ της η Λίνα Κυροπούλου φαινόταν να μην πιστεύει ούτε η ίδια ότι αυτός ήταν ο δικός της γάμος. Ούτε όταν ήταν μικρή και -όπως όλες οι κοπέλες της ηλικίας της- σκεφτόταν με  λαχτάρα την ημέρα του γάμου της, δεν υπήρχε περίπτωση να φανταστεί ότι θα τελούνταν με κουμπάρο έναν σεΐχη και μάλιστα τον πρώην εμίρη του Κατάρ για τον οποίο έχουν γραφτεί τόσα και τόσα για τη σχέση που διατηρεί με την Ελλάδα.

Από τα πιο αξιοσημείωτα σημεία της βραδιάς ήταν η στιγμή που ο γαμπρός έπρεπε να κόψει τη γαμήλια τούρτα. Ο Ζανής Χαλάς μέσα σε ένα πλήθος 200 περίπου ατόμων και κάτω από επευφημίες κλήθηκε να μοιράσει τα κομμάτια κόβοντάς την με ένα σπαθί!

Το τραπέζι κοσμούσαν εδέσματα τόσο από την ελληνική όσο και από την αραβική κουζίνα, ενώ συγκερασμός παραδόσεων υπήρξε και στα ήθη και έθιμα που ακολούθησαν. Οι καλεσμένοι χόρεψαν τόσο τσιφτετέλι όσο και συρτάκι, με τη μουσική να εναλλάσσεται ανά διαστήματα, για να μη βαρεθεί κανείς κι έτσι το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Κι όμως, το μαγικό ταξίδι του νιόπαντρου ζευγαριού και των καλεσμένων τους δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο. Την επόμενη ημέρα και παρά το ξενύχτι, αρκετοί ήταν εκείνοι που πήραν μέρος σε σαφάρι στην έρημο, με τους ανθρώπους του σεΐχη να έχουν φροντίσει και εκεί την παραμικρή λεπτομέρεια: οι τέντες που θα τους φιλοξενούσαν είχαν στηθεί ώρες πριν ξεκινήσει το σαφάρι, ενώ -μεταξύ των εκπλήξεων- που περίμεναν τους καλεσμένους του Ζανή και της Λίνας ήταν η βόλτα με καμήλες και τα τατουάζ με χένα σε όποιο σημείο του σώματός τους ήθελαν να κάνουν, έτσι για ενθύμιο!

Φυσικά, εκτός από την περιπέτεια που έζησαν μέσα στην έρημο, όλοι είχαν την ευκαιρία πριν μπουν στο ναυλωμένο αεροπλάνο των καταριανών αερογραμμών για την επιστροφή στην πατρίδα και την καθημερινότητά τους να ξεναγηθούν στα μουσεία Ισλαμικής Τέχνης και Μοντέρνας Τέχνης αντίστοιχα, τα εκθέματα των οποίων έχει επιμεληθεί η κόρη του Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι.

Δείτε φωτογραφίες από τον παραμυθένιο γάμο:





















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης