Μόνικα Λεβίνσκι: Είμαι το πρώτο θύμα ιντερνετικού bullying στην ιστορία

Μόνικα Λεβίνσκι: Είμαι το πρώτο θύμα ιντερνετικού bullying στην ιστορία

Χωρίς φόβο για το παρελθόν η πρώην «πέτρα του σκανδάλου» για την πολιτική ζωή της Αμερικής κάνει δυναμικό come-back και καταδικάζει το διαδικτυακό bullying ενώπιον της βραβευμένης με νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι

Μόνικα Λεβίνσκι: Είμαι το πρώτο θύμα ιντερνετικού bullying στην ιστορία
Με μια ομιλία της σε συνέδριο του Forbes, η Μόνικα Λεβίνσκι κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή της στη δημόσια ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, καταγγέλοντας τα μίντια και τον κόσμο του Διαδικτύου για τον τρόπο που της φέρθηκαν όταν ήταν «η πέτρα του σκανδάλου». 

Η 41 ετών σήμερα Λεβίνσκι ήταν το πρόσωπο που σημάδεψε ένα από τα πιο «ηχηρά» σκάνδαλα του Λευκού Οίκου: ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον παραδέχθηκε πως είχε σεξουαλική επαφή μαζί της, όταν εκείνη ήταν ασκούμενη στο γραφείο του. Ακολούθησαν αποκαλύψεις που έμοιαζαν να μην έχουν τελειωμό, ενώ η Αμερική διχαζόταν ανάμεσα στο κορίτσι που παραπλανήθηκε ή παραπλάνησε τον πρόεδρο. Με αποκορύφωμα το πούρο του πλανητάρχη, αλλά και τον περίφημο λεκέ στο μπλε φόρεμα, η Μόνικα Λεβίνσκι ήταν πρωτοσέλιδο σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα για πολύ καιρό. 

Σήμερα, σχεδόν 16 χρόνια μετά από την εποχή εκείνη, η Λεβίνσκι ξαναπαίρνει τη ζωή της στα χέρια της. Μπαίνει στο Twitter και αμέσως αποκτά χιλιάδες ακολούθους, δηλώνει «κοινωνική ακτιβίστρια» και εξωτερική συνεργάτης του περιοδικού Vanity Fair, ενώ συμμετέχει ως ομιλήτρια σε συνέδριο του Forbes, όπου δηλώνει το πρώτο θύμα διαδικτυακού bullying στην ιστορία...


Κλείσιμο

Το πρώτο της «τιτίβισμα» ήταν μόνο ένα hashtag, που έλεγε «ξεκινάμε» (#HereWeGo) και αμέσως έγινε retweet πάνω από 1.200 φορές. Το δεύτερο tweet που γράφτηκε λίγο μετά το πρώτο έλεγε «είμαι ενθουσιασμένη και έχω άγχος που θα μιλήσω στο #Under30Summit», το συνέδριο του περιοδικού Forbes στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, όπου ήταν προσκεκλημένη και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι. 



Η Λεβίνσκι, στην πρώτη δημόσια ομιλία της μετά το σκάνδαλο, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι ο πρώτος άνθρωπος που είδε τη φήμη του να καταστρέφεται παγκοσμίως μέσω ίντερνετ. Δεν υπήρχε Facebook, Twitter ή Instagram τότε αλλά υπήρχε κουτσομπολιό, ειδήσεις και ψυχαγωγικές ιστόσελίδες με δυνατότητα σχολίων και email που κυκλοφορούσαν από τον έναν στον άλλο». 


Αυτός ήταν και ο λόγος που το κορίτσι που έγινε γνωστό σε όλη την υφήλιο γιατί έκανε σεξ στο Λευκό Οίκο με τον Μπιλ Κλίντον, τώρα αφιερώνει όλο της το χρόνο στο να βοηθήσει ανθρώπους η φήμη των οποίων καταστρέφεται μέσω του Ίντερνετ. 

«Πιστεύω ότι η ιστορία μου μπορεί να βοηθήσει, να βοηθήσει στο να αλλάξουμε την κουλτούρα της ταπείνωσης και του εξευτελισμού του άλλου που μας έχει κυριεύσει» είπε στην ομιλία της. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης