Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με το «χρυσό» διαζύγιο των Ριμπολόβλεφ

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με το «χρυσό» διαζύγιο των Ριμπολόβλεφ

Στο επίκεντρο το αξίας 88 εκατομμυρίων δολαρίων διαμέρισμα με θέα το Central Park

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ με το «χρυσό» διαζύγιο των Ριμπολόβλεφ
Ένας ακόμη σταθμός στη μεγάλη νομική μάχη του διαζυγίου του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και της πρώην συζύγου του Έλενας, είναι η απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την οποία απορρίφτηκε η αίτηση του Ρώσου Κροίσου να ακυρωθεί η μήνυση της πρώην συζύγου του για το αξίας 88 εκατομμυρίων δολαρίων διαμέρισμα με θέα το Central Park.

Σύμφωνα με το Bloomberg το αιτιολογικό της απόφασης είναι ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας απέτυχε να αποδείξει ότι η Νέα Υόρκη δεν ήταν το κατάλληλο μέρος για τη διεξαγωγή της δίκης.

Κύκλοι από το περιβάλλον του κ. Ριμπολόβλεφ υποστηρίζουν πως το διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη έχει αγοραστεί, όχι από τον κ. Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αλλά από ένα καταπίστευμα προς όφελος της  κόρης του Κάτιας, ιδιοκτήτριας και του Σκορπιού. 

Κλείσιμο
Αυτό το καταπίστευμα συστάθηκε πολύ πριν η μητέρα της Κάτιας, Έλενα κινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου. Οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν πως στόχος του διαζυγίου είναι τα καταπιστεύματα, που έχουν συσταθεί προς όφελος των θυγατέρων του Ρώσου μεγιστάνα  και της πρώην συζύγου του και είναι πραγματικά θλιβερό να παρακολουθούμε τη μητέρα να κινείται εναντίον των παιδιών της. Ο κ. Ριμπολόβλεφ  κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει τις θυγατέρες του.



Η ενδιάμεση απόφαση στη Νέα Υόρκη είναι ένας μικρός σταθμός στη μεγάλη νομική μάχη του διαζυγίου.

Να υπενθυμίσουμε πως τον Μάρτιο του 2012 η Έλενα Ριμπολόβλεβα μήνυσε τον πρώην σύζυγό της για απάτη, υποστηρίζοντας πως χρησιμοποίησε μέρος της περιουσίας που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους για να αγοράσει από τον πρώην πρόεδρο της Citigroup Inc Σάνφορντ Γουέιλ το διαμέρισμα έναντι 88 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που θεωρήθηκε αστρονομικό από τα διεθνή μέσα.







Τον περασμένο Μάιο δικαστήριο της Γενεύης επιδίκασε στην Έλενα Ριμπολόβλεβα το ποσό των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αξιοσημείωτο, όμως, είναι το γεγονός πως παρά τις νομικές νίκες, μέχρι σήμερα η πρώην σύζυγος του Ρώσου μεγιστάνα δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ, αλλά πληρώνει αδρά τους νομικούς της συμβούλους της σε 11 χώρες.



Πάντως, δεν έχει μονάχα νομικές νίκες η πρώην σύζυγος του κ. Ριμπολόβλεφ, Τον περασμένο Φεβρουάριο ο  Ρώσος μεγιστάνας κέρδισε στη μήνυση που είχε καταθέσει η 47χρονη πρώην σύζυγός του σχετικά με την παραθαλάσια βίλα που είχε αγοράσει το 2010 έναντι του ποσού των 20 εκατομμυρίων δολαρίων και η οποία ανήκε στον ηθοποιό του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ.



Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Πρωτόδικο δικαστήριο της πολιτείας της Χαβάη έλαβε οριστική απόφαση στις 11 Φεβρουαρίου υπέρ του Ριμπολόβλεφ. Το δικαστήριο απέρριψε την καταγγελία που κατέθεσε η Έλενα Ριμπολόβλεβα. Η 47χρονη είχε μηνύσει τον πρώην σύζυγό της ισχυριζόμενη πως ο Ρώσος μεγιστάνας μέσω offshore εταιρείας είχε αγοράσει ένα ακίνητο στο Kauai αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων κατά παράβαση της δικαστικής εντολής με την οποία είχαν παγώσει όλοι οι λογαριασμοί του Ριμπολόβλεφ και είχε εκδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελβετίας.



Τότε, σε δηλώσεις που είχε κάνει στο protothema o εκπρόσωπος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ κ. Σεργκέι Τσερμίτσιν είχε τονίσει πως: «Όλες οι συναλλαγές που αμφισβητεί η σύζυγος έλαβαν χώρα εκτός της Ελβετίας και δεν επηρεάζονται από την ελβετική δικαστική απόφαση. Η σύζυγος απέτυχε να επιβάλει την Ελβετική απόφαση ή να λάβει μια ανεξάρτητη διαταγή παγώματος συναλλαγών στις σχετικές δικαιοδοσίες».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης