Ρωσικός γάμος 2 εκατ. € στην Ελιά!

Ρωσικός γάμος 2 εκατ. € στην Ελιά!

Δισεκατομμυριούχος τραπεζίτης πρόσφερε στην κόρη του τον ακριβότερο αλλά και τον πιο κιτς γάμο που   έχει γίνει ποτέ στο Νησί των Ανέμων

Ρωσικός γάμος 2 εκατ. € στην Ελιά!
Μια σκηνή 1.000 τ.μ., 17 νταλίκες, ένας γερόλυκος της ροκ, ένας στρατός από θηριώδεις σωματοφύλακες, 1.500 τουλάχιστον μπουκάλια ακριβής Dom Perignon και ένας βλαχομπαρόκ γάμος κόστους 2 εκατ. ευρώ! Τόσα έδωσε ο Ρώσος ολιγάρχης Σεργκέι Σεκλάνοβ για την πιο ευτυχισμένη στιγμή στη ζωή της κόρης του Εκατερίνα.

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, Μύκονος. Ωρα 17.30. Αν κάποιος περνούσε τη δεδομένη χρονική στιγμή από τη μεγαλύτερη αμμώδη παραλία του νησιού, την Ελιά, ενδεχομένως να μπερδευόταν σχετικά με την τοποθεσία και την ημερομηνία διεξαγωγής της συναυλίας της Lady Gaga στην Ελλάδα.

Κλείσιμο



Ο Σεργκέι Σεκλάνοβ και η κόρη του Εκατερίνα με φόντο τους ανεμόμυλους της Μυκόνου

Μια πελώρια σιδηροκατασκευή 1.000 τ.μ., σαν κι αυτές που χρησιμεύουν για να περιφέρονται επί σκηνής τα μεγάλα ονόματα της ροκ μουσικής, δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις. Το μέγεθός της είναι τρεις φορές μεγαλύτερο απ’ αυτήν που ανέβηκε προ μηνών ο βετεράνος Χούλιο Ιγκλέσιας μαζί με τον Αντώνη Ρέμο.

Λίγα μέτρα πιο πέρα, τα φορτηγά. Δεκαεπτά μεγάλες νταλίκες με υπερσύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό και μια ντουζίνα από Ρώσους να ξεφορτώνουν μηχανήματα τοποθετώντας τα πάνω στη σκηνή. Καλώδια επί καλωδίων δημιουργούν χαοτική κατάσταση. Μια άλλη στρατιά ανδρών ντυμένοι στα λευκά τρέχουν πανικόβλητοι πάνω κάτω. Είναι οι υπάλληλοι του κέτερινγκ.


Σκηνή εφάμιλλη με αυτή όπου εμφανίστηκε η Lady Gaga έστησαν οι Ρώσοι για το γαμήλιο πάρτυ πάνω στην παραλία της Ελιάς

Εύλογη απορία: ποιος κρύβεται πίσω από ένα από τα μεγαλύτερα events της χρονιάς; Το όνομα Σεργκέι Σεκλάνοβ μπορεί να μη λέει πολλά στους περισσότερους, δεδομένου ότι εκτός από Ρώσος δεν είναι και ο Αμπράμοβιτς, όμως από τον τρόπο με τον οποίο σκορπούσε τα λεφτά του στη Μύκονο με αφορμή τον γάμο της κόρης του, Εκατερίνα Σεκλάνοβα, με τον νεαρό συμπατριώτη τους Γιούρι Κορόλεφ (τραπεζικό στέλεχος) δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από το lifestyle του ιδιοκτήτη της Τσέλσι.


Οι 17 νταλίκες που έφτασαν οδικώς από τη Μόσχα δημιούργησαν την εντύπωση ότι επρόκειτο για συναυλία μεγάλου ροκ σταρ παρά για πάρτυ νεονύμφων

Ο Σεκλάνοβ έχει τη δική του ιστορία και φυσικά τη δική του μεγάλη περιουσία, που του δίνει το περιθώριο να κυκλοφορεί και να ξοδεύει αλόγιστα - όπως άλλωστε κάνουν οι περισσότεροι Ρώσοι ολιγάρχες. Ο Σεκλάνοβ φέρεται να ελέγχει μαζί με έναν άλλον Ρώσο πολυεκατομμυριούχο, τον Μαξίμ Πακλίκοβ, την εταιρεία Rusneftekhim, η οποία αρχικά είχε ιδρυθεί ως χρηματιστηριακό γραφείο και εμφανιζόταν ως νέος επίσημος ιδιοκτήτης του λιμανιού Βίτινο.

Το συγκεκριμένο λιμάνι πετρελαίου βρίσκεται στη δυτική ακτή του κόλπου Κανταλάσκα (Λευκή Θάλασσα), στην περιοχή του Μούρμανσκ, και δημιουργήθηκε ειδικά για τα υπερδεξαμενόπλοια το 1995. Διαθέτει τέσσερις τερματικούς σταθμούς, ένας εκ των οποίων έχει μεγάλο βάθος, ώστε να μπορεί να δεχτεί δεξαμενόπλοια με φορτίο χωρητικότητας μέχρι 70.000 τόνους.

Οι δύο άνδρες φέρεται να είναι ιδιοκτήτες και ενός μεγάλου δικτύου offshore επιχειρήσεων, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρονται να είχαν μπει και ως μέτοχοι στην τράπεζα BTA του Καζακστάν. Στην ίδια τράπεζα φέρεται να είναι στέλεχος και η κόρη του Σεκλάνοβ. Οπότε τα όσα συνέβησαν στο Νησί των Ανέμων το προηγούμενο τριήμερο δεν θα πρέπει να προξενούν εντύπωση, δεδομένου του οικονομικού μεγέθους του συγκεκριμένου Ρώσου επιχειρηματία, ο οποίος είχε την άνεση να πληρώσει όλα τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των 200 εκλεκτών καλεσμένων του προκειμένου να παραστούν στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της κόρης του στην Ελλάδα.


Η ανθοδέσμη της νύφης ήταν η αποθέωση του κιτς

Γι’ αυτό τον σκοπό, λοιπόν, ναύλωσε πτήση τσάρτερ από τη Μόσχα. Το αεροπλάνο μέσα στο οποίο επέβαιναν συνολικά 170 άτομα παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου καθ' όλη τη διάρκεια του περασμένου τριημέρου. Οι υπόλοιποι 30 καλεσμένοι προσγειώθηκαν στο νησί με ιδιωτικά learjet. Το κέτερινγκ ήταν «live cooking». Φρέσκα ψάρια και αστακοί ετοιμάζονταν μπροστά στα μάτια των καλεσμένων.


Μέχρι και ο γερόλυκος Κρις Νόρμαν τραγούδησε επί σκηνής για χάρη του γαμπρού και της νύφης

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπειτα από ένα τριήμερο ξεφαντώματος και αλόγιστης σπατάλης οι μισοί απ’ αυτούς αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμονή τους στη Μύκονο, ζητώντας από τους υπεύθυνους της γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας Myconian Collection να τους βρουν δωμάτια και βίλες στα ξενοδοχεία όπου είχαν καταλύσει, στο «Avaton», στο «Utopia» και στο «Myconian Villa». Ο λογαριασμός φυσικά χρεώθηκε στον γαλαντόμο Σεκλάνοβ, που πλήρωσε με καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Συνολικό κόστος, 2 εκατ. ευρώ! Ηταν επιθυμία της κόρης του να γίνει ο γάμος στη Μύκονο και να επιλεχθούν τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, τους υπεύθυνους των οποίων είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης γάμου στη Μόσχα.

Το γαμήλιο πάρτυ και ο γερόλυκος της ροκ

Το πάρτυ πάντως είχε ξεκινήσει από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Στο παραθαλάσσιο εστιατόριο «Sea Satin» στη Χώρα υπήρχε μόνο μία κράτηση και αυτή ήταν στο όνομα του Σεκλάνοβ. Ο Ρώσος επιχειρηματίας είχε κλείσει όλο το μαγαζί και είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους της επιχείρησης να μην εισέλθει κανείς χωρίς το όνομά του να βρίσκεται στη λίστα των καλεσμένων. Μάλιστα γι’ αυτό τον λόγο και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας άτομα της προσωπικής τους ασφάλειας επιτηρούσαν σχολαστικά τον χώρο.


Τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν μόλις ο γαμπρός έσπρωξε ένα κομμάτι της γαμήλιας τούρτας στο στόμα της νύφης. Ακολούθησε το μπουγέλωμα με ακριβές γαλλικές σαμπάνιες



Ο γάμος πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και το γλέντι που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα στην ειδική σκηνή που είχε στηθεί στη παραλία της Ελιάς δεν είχε προηγούμενο. Δύο διάσημα, στη Ρωσία τουλάχιστον, μουσικά συγκροτήματα, οι Leningrad και οι Shalom Band, και μαζί τους ο γερόλυκος Κρις Νόρμαν προκάλεσαν ντελίριο ενθουσιασμού στους καλεσμένους, κάποιοι εκ των οποίων εξαιτίας και της άφθονης κατανάλωσης γαλλικής σαμπάνιας ξέφυγαν εκτός ορίων. Χιλιάδες πανάκριβα μπουκάλια Dom Perignon (πάνω από 1.500) καταναλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού.

Δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα. Οταν το ζευγάρι έκοψε τη γαμήλια τούρτα ο γαμπρός φρόντισε να «πνίξει» τη νύφη με σαμπάνια, ενώ κομμάτια από την τούρτα εκσφεντονίζονταν προς πάσα κατεύθυνση. Η αποθέωση του κιτς. Ηταν η στιγμή που ο μυκονιάτικος ουρανός φωτίστηκε από τους τόνους βεγγαλικών που έκαναν τη νύχτα μέρα. Το μεσημέρι της Κυριακής το πάρτυ συνεχίστηκε στο «Nammos» - για όσους τουλάχιστον είχαν δυνάμεις να εγκαταλείψουν τα δωμάτιά τους.


Παντόφλες και μπουρνούζια για όποιον ήθελε να βουτήξει στη θάλασσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης