Σε καθεστώς χρεοκοπίας η εταιρεία του Γουάινσταϊν

Σε καθεστώς χρεοκοπίας η εταιρεία του Γουάινσταϊν

Το διοικητικό συμβούλιο της The Weinstein Company ανακοίνωσε αργά χθες ότι το στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση 

Σε καθεστώς χρεοκοπίας η εταιρεία του Γουάινσταϊν
Το διοικητικό συμβούλιο της The Weinstein Company ανακοίνωσε αργά χθες ότι το στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για την πώληση του, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Η εταιρία επεδίωκε μια συμφωνία που θα τη γλίτωνε από τη χρεοκοπία μετά τις κατηγορίες από 70 και πλέον γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου και βιασμού, σε βάρος του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν, πρώην προέδρου της εταιρίας και κάποτε ενός εκ των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλυγουντ. Ο ίδιος ο Γουάινστιν αρνείται ότι είχε ποτέ σεξουαλικές συνευρέσεις που δεν ήταν συναινετικές.

«Η The Weinstein Company βρισκόταν σε μια ενεργή διαδικασία πώλησης με την ελπίδα να διατηρηθούν περιουσιακά στοιχεία και θέσεις εργασίας», ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο σε ανακοίνωση, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως η San Francisco Chronicle και η Los Angeles Times. «Σήμερα, αυτές οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς την υπογραφή συμφωνίας».

Κλείσιμο
Το διοικητικό συμβούλιο «δεν έχει άλλη επιλογή παρά να επιδιώξει τη μοναδική βιώσιμη λύση για να μεγιστοποιήσει την εναπομείνασα αξία της εταιρίας: μια διαδικασία συντεταγμένης χρεοκοπίας». Η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει άμεσα τα σχέδια της μέσω κάποιας ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της ή ανάρτησης στο Twitter.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης