Ο Κέβιν Κόστνερ μήνυσε κινέζικη εταιρία που τον απέλυσε

Ο Κέβιν Κόστνερ μήνυσε κινέζικη εταιρία που τον απέλυσε

Ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελες για παράβαση συμβολαίου και για απάτη

Ο Κέβιν Κόστνερ μήνυσε κινέζικη εταιρία που τον απέλυσε
Η κινεζική εταιρεία παραγωγών Kylin Pictures, υπέγραψε μία τεράστια οικονομική συμφωνία τον Απρίλιο με την εταιρεία του Κέβιν Κόστνερ, Treehouse, καθώς και με την Beacon Films, για την παραγωγή της ταινίας «Shanghai Sojourners». 

Η συμφωνία άγγιξε τα 3,85 εκατ. δολάρια τα οποία θα έπαιρναν συνολικά ο Κόστνερ και ο Αρμιαν Μπέρνσταϊν, υπεύθυνος της Beacon για την παραγωγή και φυσικά θα τους αναλογούσε και ένα σημαντικό μερίδιο από τα κέρδη της ταινίας.

Οι Κινέζοι προώθησαν την ταινία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σανγκάη το περασμένο καλοκαίρι με ισχυρό τους «όπλο» το όνομα του Οσκαρικού ηθοποιού, Κόστνερ.Φυσικά η επένδυσή τους απέδωσε και αποφάσισαν να μην δώσουν τα τρία εκατομμύρια. Έτσι, απέλυσαν τον ηθοποιό και την εταιρεία του από την παραγωγή. 

Κλείσιμο
Με άλλα λόγια η Kylin Pictures έκανε κατάχρηση του ονόματος Κόστνερ, τον εκμεταλλεύτηκε για να πουλήσει την ταινία στο φεστιβάλ κι ύστερα τον απομάκρυνε από το πρότζεκτ χωρίς καν να τον πληρώσει.

Την Τρίτη, λοιπόν, ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση κατά της εταιρείας στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Αντζελες για παράβαση συμβολαίου και για απάτη.

Ο ίδιος, ζητά τα 3,85 εκατ. δολάρια που του είχαν υποσχεθεί. Επίσης σε περίπτωση που τελικά γίνει η παραγωγή, ο Κόστνερ και η εταιρεία του θέλουν να τους αποδοθούν τα εύσημα και να λάβουν τα κέρδη που τους αναλογούν. «Δεν μπορούμε να συζητήσουμε το ζήτημα στην παρούσα συγκυρία, αλλά ευχαρίστως θα κάνουμε μία δήλωση όταν ολοκληρωθεί η μήνυση», ανακοίνωσε η Kylin Pictures. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης