Στον εισαγγελέα ο Μπιλ Κόσμπι - Ένα εκατ. δολάρια η εγγύηση

Στον εισαγγελέα ο Μπιλ Κόσμπι - Ένα εκατ. δολάρια η εγγύηση

Ο γνωστός κωμικός προσήχθη μετά από ένταλμα που εκδόθηκε για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης - Κρίθηκε ύποπτος φυγής από τη χώρα και ως εκ τούτου, κλήθηκε να παραδώσει το διαβατήριό του

Στον εισαγγελέα ο Μπιλ Κόσμπι - Ένα εκατ. δολάρια η εγγύηση
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο γνωστός Αμερικανός κωμικός, Μπιλ Κόσμπι, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης. Ο εισαγγελέας αποφάσισε την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά του βετεράνου ηθοποιού, ορίζοντας ως εγγύηση το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων, ενώ κρίθηκε ύποπτος φυγής από τη χώρα και ως εκ τούτου, κλήθηκε να παραδώσει το διαβατήριό του.

Ο 78χρονος δημοφιλής ηθοποιός κατηγορείται ότι νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά την Αντρέα Κόνσταντ το 2004, η οποία κατήγγειλε τον ηθοποιό το 2005.

Η Κόνσταντ ήταν μία από τις πρώτες που κατηγόρησαν δημόσια τον Κόσμπι και έκτοτε περίπου 50 ήταν οι γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ηθοποιό.
 
Όταν το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας με τα περιστατικά παρενοχλήσεων, ο Κόσμπι απέρριπτε τις κατηγορίες απειλώντας, μάλιστα, και με μηνύσεις τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο του 2005 ο Κόσμπι, παραδέχεται ότι είχε δώσει ένα ισχυρό ηρεμιστικό σε τουλάχιστον μία γυναίκα για να έχει σεξουαλική επαφή μαζί της.
Κλείσιμο

Σε κατάθεσή του το 2005 που δημοσιοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από τις αμερικανικές αρχές ο Μπιλ Κόσμπι παραδέχεται ότι έδωσε Quaalude, ένα ηρεμιστικό και υπνωτικό φάρμακο, σε μία νεαρή γυναίκα το 1976.

Τον Σεπτέμβριο του 2005, ο Κόσμπι κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της δικηγόρου, μίας γυναίκας που είχε πέσει θύμα του, της Άντρεα Κόνσταντ, πρώην επικεφαλής της λέσχης καλαθοσφαίρισης του Πανεπιστημίου Temple, όπου ο Κόσμπι φοίτησε και ήταν μέλος του διοικητικού του συμβουλίου. Η Κόνσταντ είχε προσφύγει εναντίον του για βιασμό το 2005 αλλά δεν είχαν ασκηθεί διώξεις καθώς είχε επιτευχθεί συμβιβασμός το 2006 έναντι αδιευκρίνιστου ποσού. Στο δικαστικό έγγραφο, ο Κόσμπι παραδέχεται στην δικηγόρο, Ντολόρες Τροϊάνι,  ότι είχε εξασφαλίσει την συνταγογράφηση του Quaalude. Σε ερώτηση της Τροϊάνι, αν  «έδωσε το ηρεμιστικό σε άλλους ανθρώπους», ο Κόσμπι απάντησε «ναι».

Σε δεύτερη ερώτηση της δικηγόρου αν σκόπευε να χρησιμοποιήσει το φάρμακο σε γυναίκες, με τις οποίες ήθελε να έρθει σε σεξουαλική επαφή, ο δημοφιλής ηθοποιός απάντησε και πάλι καταφατικά.

Ωστόσο στην συνέχεια είπε ότι δεν άκουσε καλά την λέξη «γυναίκες» και νόμιζε ότι είχε ακούσει «γυναίκα», διευκρινίζοντας πως μιλούσε μόνο για μια συγκεκριμένη γυναίκα, κι όχι για «γυναίκες» στον πληθυντικό.

Πιο κάτω στην κατάθεσή του ο Κόσμπι παραδέχεται εξάλλου: «Γνώρισα την ... (το όνομα της οποίας δεν δημοσιοποιείται για να προστατευτεί η ανωνυμία του φερόμενου ως θύματος) στο Λας Βέγκας (το 1976). Είχε έρθει να με δει στα παρασκήνια. Της έδωσα Quaalude. Είχαμε μια σεξουαλική επαφή».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης