Αμάλ Αλαμουντίν: Στην Αθήνα για την υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα

Αμάλ Αλαμουντίν: Στην Αθήνα για την υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα

Η δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα - Μία εκ των έξι δικηγόρων που συνέτεξαν έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών το 2011 η 36χρονη δικηγόρος 

Αμάλ Αλαμουντίν: Στην Αθήνα για την υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα
Στην Αθήνα καταφτάνει σήμερα η Αμάλ Αλαμουντίν για να βοηθήσει, όπως ισχυρίζεται, στην υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα.

Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ έρχεται στην Ελλάδα, επαναφέροντας στο προσκήνιο ένα ζήτημα που η ελληνική πολιτεία κρατά ζωντανό από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980, όταν η Μελίνα Μερκούρη ως υπουργός Πολιτισμού, στη γενική διάσκεψη της UNESCO για τον πολιτισμό στο Μεξικό, πρόβαλε το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Η δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

Κλείσιμο
«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την κυρία Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» πρόσθεσε το γραφείο στην ανακοίνωση.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου και στόχος τους είναι να συμβουλέψουν την ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών. 

Η 36χρονη δικηγόρος γνωρίζει αρκετά για την υπόθεση των Γλυπτών. Ήταν μία από τους έξι δικηγόρους που συνέτεξαν έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών το 2011.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί μία δυναμική παρουσία που να συμβάλει στην ανάδειξη του θέματος και ελπίζει ότι αυτή η παρουσία θα μπορούσε να είναι η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Έθνος», πηγές του υπουργείου δηλώνουν ότι η Αλαμουντίν θα μπορούσε να αναλάβει επισήμως τη νομική εκπροσώπηση ενός πιο επιθετικού αιτήματος της ελληνικής πλευράς για επιστροφή των Γλυπτών, αν και η Αθήνα δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένη να τραβήξει την υπόθεση στα δικαστήρια.


Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Γλυπτών, προωθώντας την ταινία του «Μνημείων Άνδρες».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης