H Ουκρανία «διώχνει» τη Ρωσία από τη φετινή Eurovision

H Ουκρανία «διώχνει» τη Ρωσία από τη φετινή Eurovision

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι η Ρωσίδα ερμηνεύτρια και στιχουργός Γιούλιγια Σαμοΐλοβα δεν έχει δικαίωμα εισόδου, καθώς έχει περιοδεύσει στην Κριμαία

H Ουκρανία «διώχνει» τη Ρωσία από τη φετινή Eurovision
Η Ουκρανία απαγόρευσε σήμερα, για περίοδο τριών ετών, την είσοδο στο ουκρανικό έδαφος στην Ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοΐλοβα η οποία έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Κίεβο.

Η 28χρονη Σαμοΐλοβα, μια καλλιτέχνιδα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και τραγουδάει καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατηγορείται από τις ουκρανικές αρχές επειδή έδωσε μια συναυλία στην Κριμαία, μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσία.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας απαγόρευσαν την είσοδο στη Γιούλια Σαμοΐλοβα για τρία χρόνια. Η απόφαση μόλις ελήφθη" είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της SBU, η Αλένα Γκιτλιάνσκα. "Η απόφαση ελήφθη λόγω των πληροφοριών που λάβαμε για την παραβίαση της ουκρανικής νομοθεσίας εκ μέρους της», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν κατήγγειλε αμέσως την απόφαση αυτή χαρακτηρίζοντάς την "σκανδαλώδη". Άλλη πηγή του ρωσικού υπουργείου που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik είπε ότι η Μόσχα θεωρεί "κυνική και απάνθρωπη" αυτήν την απόφαση της SBU.







Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας είπε ότι η χώρα της θα βγάλει τα συμπεράσματά της όσον αφορά τη συμμετοχή μετά τις διευκρινίσεις που θα δώσουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού, αναφορικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Ωστόσο ο Φραντς Κλίντσεβιτς, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μποϊκοτάρει όχι μόνο τον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αλλά και όλους τους επόμενους, αν "η ηγεσία του διαγωνισμού τραγουδιού" (σ.σ. προφανώς η EBU) δεν σταθεί στο πλευρό της Σαμοΐλοβα.

«Η Ρωσία ασφαλώς θα μποϊκοτάρει αυτόν τον διαγωνισμό, όχι μόνο στο Κίεβο αλλά και όλους τους επόμενους. Η ηγεσία της Eurovision θα πρέπει να δηλώσει ότι μια τέτοια απόφαση των ουκρανικών αρχών για τη Σαμοΐλοβα είναι απαράδεκτη. Αλλά η ηγεσία της Γιουροβίζιον σωπαίνει», σχολίασε.

Δείτε παρακάτω την 28χρονη Σαμοΐλοβα και το τραγούδι της για τη Eurovision: 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης