Έκτορας Μποτρίνι στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»: «Ο πατέρας μου ό,τι και να φάει λέει: σαβούρα, πέτα το!»

Έκτορας Μποτρίνι στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»: «Ο πατέρας μου ό,τι και να φάει λέει: σαβούρα, πέτα το!»

«Με το βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ είπαμε Χριστέ μου είδαμε το φως, 100% πάνω ανέβηκε η δουλειά»

Έκτορας Μποτρίνι στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»: «Ο πατέρας μου ό,τι και να φάει λέει: σαβούρα, πέτα το!»
Στο πλατό του «ΟΛΑ ΜΠΙΠ» βρέθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι και μίλησε για ΟΛΑ… στον Θέμο Αναστασιάδη. Ο διάσημος σεφ είπε για την κρίση και πώς επηρεάζει αυτή η κατάσταση τα εστιατόρια, αποκάλυψε πόσο αυστηρός είναι ο πατέρας του μαζί του ενώ μίλησε και για το καινούργιο παιχνίδι « Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από την δική σου». 



 «Όλες οι μαμάδες μαγειρεύουν καλά για τα παιδιά τους. Ένα κακό φαγητό όταν το έχεις φάει πάνω από δέκα φορές το αγαπάς. Έχω φάει κάτι ξεπλύματα εγώ από μαμάδες φίλων μου… Τώρα είναι τα δύσκολα σε αυτό το παιχνίδι γιατί παίζουμε με τον παράγοντα μαμά. Είναι ισπανικής προέλευσης το παιχνίδι. Σε αυτή την εκπομπή αυτό που μετράει είναι να είσαι γευσιγνώστης όχι γευσιπλάστης. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Στο εστιατόριο μου είχαμε παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα. To εστιατόριο μου στην Κέρκυρα βγήκε πρώτο στην Ελλάδα φέτος, ενώ στο Χαλάνδρι το εστιατόριο μου πήρε αστέρι Michelin.  Έχω φάει φαγητό που ήθελα να το φτύσω. Πριν η εκπομπή με ταύτισε με κάτι πολύ αυστηρό, έρχονται πελάτες που με γνωρίζουν ξανά. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Στην κουζίνα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, είναι πολύ νευρική θέλει συνέπεια. Έχω φτιάξει μια καρμπονάρα με αχινό και τρούφα όπου οι ταλιατέλες είναι από καλαμάρι. Έχω φτιάξει παγωτό τζατζίκι. Στην γεύση είναι πολύ νόστιμο. Έχουμε κάνει σφαίρες από μαστίχα – βανίλια το γνωστό υποβρύχιο..»

Κλείσιμο


Μίλησε και για την μοριακή κουζίνα: «Μοριακή κουζίνα είναι η βοήθεια των χημικών και φυσικών προς τους μάγειρες για να καταλάβουν την καλύτερη απόδοση του φαγητού. Παράδειγμα γιατί ψήνουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά, για να κρατά το κρέας σε κολαγόνο. Για να πας στην μοντέρνα κουζίνα περνάς από την κλασσική».

Μάλιστα μίλησε και για τις πολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν το φαγητό: «Επηρεάζει και την ψυχολογία του κόσμου υπάρχει ανασφάλεια στην αγορά. Μόλις ανακοινώθηκαν εκλογές κάναμε κοιλιά 30%. Με το βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ είπαμε Χριστέ μου είδαμε το φως 100% πάνω ανέβηκε η δουλειά. Στο Χαλάνδρι έχουμε ένα μενού 35 ευρώ με 5 πιάτα. Κάνουμε εκπτώσεις στο φαγητό λόγω κρίσης».



 Για την σχέση του με τον μπαμπά του αποκάλυψε: «Εγώ τρώγω μου αρέσει το φαγητό δεν φαίνεται κάνω καταδύσεις το καλοκαίρι με μπουκάλες. Στο Ντουμπάι έχουμε μια ταβέρνα Ελληνική. Μάλιστα με τους Ντουπαγιανούς ανοίγουμε και στην Μύκονο ένα εστιατόριο. Είμαι συνέχεια παντού τρέχω. 

Η τηλεόραση είναι πολύ πιο σκληρή από το φαγητό. Πάντως έχουμε πολύ ωραίες μαμάδες στο Show. Έχουμε γέλια κλάματα. Γλυτώνω γιατί οι μαμάδες βλέπουν τα λάθη των παιδιών τους. Εμένα ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού μου είναι ο πατέρας μου ότι και να φάει μου λέει αυτό είναι σαβούρα πέτα το. Δεν έχει παραδεχτεί ποτέ κάποιο φαγητό μου. Έχω παραιτηθεί από το εστιατόριο 14 φορές.»



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης