Δανίκας στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»: Γιατί είπα ότι ο Λάνθιμος στις Κάννες πήρε το βραβείο της παρηγοριάς

Δανίκας στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»: Γιατί είπα ότι ο Λάνθιμος στις Κάννες πήρε το βραβείο της παρηγοριάς

Αποκάλυψε ότι ο Γαβράς συνάντησε στο Παρίσι τον Τσίπρα και γοητεύτηκε

Δανίκας στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»: Γιατί είπα ότι ο Λάνθιμος στις Κάννες πήρε το βραβείο της παρηγοριάς
Καλεσμένος στο «ΟΛΑ ΜΠΙΠ» και τον Θέμο Ανασταδιάδη ήταν ο Δημήτρης Δανίκας και μίλησε για την σχέση του με τον Γιώργο Λάνθιμο την νέα του ταινία «Lobster», ενώ εξήγησε γιατί θεωρεί ότι το βραβείο που πήρε στις Κάννες είναι της παρηγοριάς.



Κλείσιμο

Συγκεκριμένα είπε: «Ο Λάνθιμος στις Κάννες πήρε το βραβείο της παρηγοριάς. Ο Κυνόδοντας μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν συγκροτημένη ταινία. Το «Lobster» δεν είναι συγκροτημένη ταινία. Δεν είναι κακό που πήρε το βραβείο. Είναι σημαντικό που πήρε βραβείο. Ο Λάνθιμος κατάφερε να ανεβάσει πολύ τον πήχη των προσδοκιών, και για την ταινία του και για το βραβείο δηλαδή δημιουργήθηκε ένας μύθος πανέξυπνος, ο μπαγάσας, όλο το Φεστιβάλ μιλούσε ψιθυριστά για τον Λάνθιμο. Βλέπεις στην ταινία και στο πρώτο μέρος υπάρχει καλαμπούρι, σαρκασμός, πνεύμα, μαύρο χιούμορ, στο δεύτερο μέρος είναι χάος η ταινία. Μόλις βγαίνει έξω στο Δάσος χάνεται η ταινία τελείως. Και όλοι λένε εάν δεν ζευγαρώσεις σε 45 μέρες πρέπει να ζευγαρώσεις οπωσδήποτε. Απαγορεύετε ο αυνανισμός κατ’ ιδίαν ευχαρίστηση. Δεν ζευγαρώνεις συναισθηματικά αλλά για την αναπαραγωγή του συστήματος. Εάν δεν ζευγαρώσεις σε 45 μέρες, τι ζώο θες να γίνεις; Και λέει ο Κόλιν Φάρελ θελω να γίνω αστακός. Γιατί θες να γίνεις αστακός. Γιατί ζει πολλά χρόνια και είναι στην  θάλασσα. Μετά ο Κόλιν Φάρελ δραπετεύει από το ξενοδοχείο και πάει στους περιθωριακούς στο δάσος οπού εκεί υπάρχουν άλλοι κανόνες απαγορεύετε να ερωτευτείς, εκεί μονό αυνανίζεσαι». 




Ο Δημήτρης Δανίκας είπε και για τον Κώστα Γαβρά που του έστειλε μήνυμα ότι ο «Αστακός» είναι καλή ταινία: «Μου έγραψε κάτι πολύ ωραίο τιμητικό. Περπάταγα στο δρόμο και χτυπά στο κινητό μου μήνυμα  από τον Γαβρά διαβάζω: Δημήτρη έκανες λάθος με τον Λάνθιμο είναι καλή ταινία. Συναντηθήκαμε και μου είπε την άποψη του για την ταινία. Μάλιστα μου είπε ότι συναντήθηκε στο Παρίσι με τον Τσίπρα και ότι γοητεύτηκε». 




Για τις διαφορετικές απόψεις του είπε: «Τον εκτιμούσα για την ταινία του «Κυνοδοντα». Κοντρα στους άλλους είναι οι απόψεις μου. Έτσι αισθάνομαι για την ταινία και το είπα. Ανέβασε τον πήχη των προσδοκιών και τελικά πήρε το ειδικό Βραβείο… Συναντά μια Σέρβα δημοσιογράφο η οποία λέει στον Λάνθιμο γιατί δεν μιλάτε στον Έλληνες δημοσιογράφους. Ο Λάνθιμος απάντησε: δεν είναι αλήθεια αυτό, απλά μερικοί από αυτούς είναι απρεπείς. Επειδή έγραψα εγώ κάποτε παλιά είχε ενοχληθεί ότι Κυνόδοντας είναι μια αντιγραφή μιας μεξικάνικης ταινία που λέγεται το Κάστρο της αγνότητας. Δεν είναι κακό αυτό που είπα. Δεν θέλει να μας μιλήσει καθόλου πλέον».




Μίλησε και για τις Κάννες: «Οι Κάννες έχουν το εξής ενδιαφέρον, παίζουν στο εμπορικό, κλείνουν τις συμφωνίες στα ξενοδοχεία χρόνια πριν. Μάλιστα τα ξενοδοχεία στοιχίζουν 10 με 15 χιλιάδες την βραδιά. Έρχονται με τις βίζιτες γραμματείς και τις γυναίκες τους. Επίσης οι μεγάλες βίζιτες είναι στα κότερα με τους Άραβες. Εκεί πάνε και αράζουν οι ωραιότερες γυναίκες της υφηλίου, οι οποίες το βράδυ τις ζητάνε οι Άραβες και στοιχίζουν 15 χιλιάδες ευρώ. Πολλές φορές δεν κάνουν τίποτα, απλά περιφέρονται μέσα στο πλοίο με ένα ποτό. Στις Κάννες όπου είναι η Μύκονος της Γαλλίας, 8 στους 10 σου δίνουν αποδείξεις. Το δεύτερο κομμάτι είναι το κόκκινο χαλί, φτάνουν εκεί μιλούνια μόνο και μόνο για να σκαρφαλώσουν σε μια σκάλα για να φωτογραφίσουν όποιον περάσει ξεροσταλιάζουν για να το κάνουν αυτό».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης