Βίντεο: Ύψωσαν την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στo «χωριό» της Εurovision

Βίντεο: Ύψωσαν την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στo «χωριό» της Εurovision

Την ώρα που μεταδιδόταν το τραγούδι της Σερβίας στην υπαίθρια γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί, Αλβανοί ανέβηκαν στην εξέδρα και κυμάτισαν τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»

Βίντεο: Ύψωσαν την σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» στo «χωριό» της Εurovision
Αλβανοί εθνικιστές ύψωσαν τη σημαία της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας», στην οποία περιέχονται και ελληνικά εδάφη, στο «χωριό» της… Εurovision, που στήθηκε μπροστά από το δημαρχείο της Βιέννης στην Αυστρία.

Σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, την ώρα που μεταδιδόταν το τραγούδι της Σερβίας στην υπαίθρια γιγαντοοθόνη που είχε στηθεί, προκλητικοί Αλβανοί ανέβηκαν στην εξέδρα και κυμάτισαν τη  σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» , ανάμεσα στις σημαίες της Αλβανίας και του Κοσόβου, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αποδοκιμασίες και εκνευρισμός.  

Πρόκειται για την ίδια σημαία που τον περασμένο Οκτώβριο προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, ανάμεσα σε Σερβία και Αλβανία, στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα των εθνικών ομάδων των δύο χωρών.

Τότε, στη διάρκεια του αγώνα, εμφανίστηκε ένα αεροπλανάκι από το οποίο κρεμόταν η προκλητική σημαία. Στη λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία», περιλαμβάνεται εκτός από την Αλβανία και το Κόσσοβο, μέρος των Σκοπίων, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και της Ελλάδας (βίντεο από: www.himara.gr)


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης