Η Αλκμήνη Χατζηγιάννη κάνει στροφή στην καριέρα της

Η Αλκμήνη Χατζηγιάννη κάνει στροφή στην καριέρα της

Η τραγουδίστρια μας συστήνεται από την αρχή 

Η Αλκμήνη Χατζηγιάννη κάνει στροφή στην καριέρα της
Tην γνωρίσαμε μέσα από το συγκρότημα «Mystique», όπου τραγουδούσε μαζί με τις υπόλοιπες της παρέας, την Ελένη Φουρέιρα και την Μαρία Μακρή, ποπ κομμάτια που ξεσήκωναν τους θαμώνες των νυχτερινών μαγαζιών.

Η Αλκμήνη Χατζηγιάννη αποφάσισε να «πετάξει» από πάνω της το κορίτσι που λικνιζόταν στους ήχους της ποπ μουσικής, αποχωρίστηκε το ξανθό χρώμα στα μαλλιά της και έκανε στροφή στο λαϊκό τραγούδι.

Κλείσιμο


Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, από μικρή ξεκίνησε η ενασχόληση της με την μεγάλη της αγάπη την μουσική. Αυτή η αγάπη αργότερα θα της απέφερε τα πρώτα της χρήματα, τα οποία της ήταν απαραίτητα για τις σπουδές της στην Καστοριά. Στην συνέχεια τραγούδησε σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με πολλές και αξιόλογες συνεργασίες. 

Σταθμός στην καριέρα της, η φετινή της εμφάνιση στο πλευρό της Πάολα, που όπως τονίζει και η ίδια ήταν «σχολείο».




Η Αλκμήνη Χατζηγιάννη, μας συστήνεται ξανά και μιλάει στο protothema.gr για τη νέα της αρχή στο τραγούδι, για το ξεκίνημα της αλλά και την φημολογούμενη κόντρα της με την Ελένη Φουρέιρα, που στο παρελθόν είχε απασχολήσει αρκετά.




Γιατί αποφάσισες να κάνεις στροφή στο λαϊκό τραγούδι;
Μα το λαϊκό τραγούδι, είναι μεγάλος έρωτας. Δεν γίνεται να αγαπάς τη μουσική, να θέλεις να διασκεδάζει ο κόσμος και να μην «πορώνεσαι» με το λαϊκό τραγούδι. Πρώτα απ' όλα έχει πολύ μεγάλη ποικιλία από ρούμπα μέχρι ζεϊμπέκικο και τσιφτετέλι και και βέβαια είναι και μία πρόκληση στην ερμηνεία του. Πάντα αγαπούσα το λαϊκό τραγούδι και τώρα ήρθε η ώρα να τρελαθώ μαζί του.



Πιστεύεις ότι εκφράζεσαι καλύτερα μέσα από αυτό;

Εκφράζεσαι με οτιδήποτε και αν τραγουδήσω, το τραγούδι είναι τέχνη οποιοδήποτε κι αν είναι το στυλ που τραγουδάς. Το λαϊκό έχει άλλες «ομορφιές» απ' το ποπ και προσωπικά μου έχει λείψει πολύ..



Πώς ήταν η φετινή σου συνεργασία με την Πάολα;
Η Πάολα είναι καταπληκτική τραγουδίστρια και μία κατηγορία από μόνη της στο τραγούδι! Το να δουλεύεις μαζί της είναι και σχολείο και πάρτι. Δεν ξέρω πώς το καταφέρνει αλλά μπορεί να απογειώσει κάθε κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Πάντως δουλεύοντας μαζί της αυτές τις σεζόν περνούσα τόσο συναρπαστικά που σχεδόν ξεχνούσα ότι δούλευα. Ίσως επειδή μας δένει πλέον και μία φιλία.



Ποιο τραγούδι της «ζηλεύεις» και θα ήθελες να το πεις εσύ;
Έχει πάρα πολλά κομμάτια αυτό το ταλαντούχο κορίτσι που θα θελα να τα είχα πει εγώ και άλλες 30.000 τραγουδίστριες...(χα χα) Τελευταία ωστόσο τραγούδησα για το Mad Greekz ένα κομμάτι που από τότε μου έχει «κολλήσει» απίστευτα. Είναι από τον πρώτο της δίσκο και λέγεται «Αθόρυβα»



Tι αποκόμισες από αυτή τη συνεργασία;
Το να δουλεύεις με την πρώτη λαϊκή τραγουδίστρια, σίγουρα σου δίνει τεράστια εμπειρία. Αυτό που κράτησα εγώ απ' όλες τις φορές που συνεργαστήκαμε είναι κυρίως τεχνικά θέματα στον τρόπο που ερμηνεύει . Την έχω σαν «δασκάλα» και μαθαίνω πολλά πράγματα από αυτήν.



Θυμάσαι τα πρώτα σου βήματα στον χώρο; Έχεις κάνει στο παρελθόν επιλογές που τώρα δεν θα έκανες;
Κανένας δεν ξεχνάει την πρώτη του φορά!!! Ξεκίνησα σαν φοιτήτρια και τραγουδούσα στην επαρχία για όσο σπούδαζα. Έχω ζήσει τραγελαφικές καταστάσεις στα μαγαζιά της περιφέρειας αλλά παραμένει ένα μεγάλο σχολείο καθώς λόγω προγράμματος και μικρού αριθμού τραγουδιστών αναγκάζεσαι να μαθαίνεις πολλά τραγούδια και σχετικά γρήγορα για να καλύψεις μεγάλο μέρος του προγράμματος. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα πολύ μεγάλο ρεπερτόριο και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Όλες οι επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας μπορεί να βγουν σωστές ή λάθος, όμως πάντα κάτι μαθαίνουμε από αυτές.



Kρατάς επαφή με τις «Μystique»;
Δυστυχώς με τα κορίτσια έχουμε χαθεί κυρίως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Πιστεύεις πως η συμμετοχή σου στο συγκρότημα σε βοήθησε να αναδειχθείς στον χώρο;
Σίγουρα με βοήθησε και χαίρομαι πολύ που συμμετείχα σε όλο αυτό.

Γιατί κυκλοφορεί η φήμη πως με την Ελένη Φουρέιρα δεν τα πηγαίνατε καλά; 
Γιατί στους δημοσιογράφους αρέσει η ίντριγκα, γι αυτό...

Σε ενόχλησε που κατάφερε να κάνει κάποια βήματα παραπάνω στο τραγούδι μετά την διάλυση του συγκροτήματος;
Το μεξικάνικο φαγητό που είναι αρκετά πικάντικο κ δύσπεπτο με ενοχλεί, όχι οι καριέρες συναδέλφων!!! 

Πιστεύεις πως η συμμετοχή σου στο συγκρότημα σε βοήθησε να αναδειχθείς στον χώρο;
Σίγουρα με βοήθησε και χαίρομαι πολύ που συμμετείχα σε όλο αυτό.

Πού σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο;
Κάνω διακοπές και παράλληλα συζητήσεις για εμφανίσεις με γνωστούς καλλιτέχνες.



Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;
Είμαστε με την ομάδα μου και την εταιρεία μου, σε αναζήτηση του επόμενου τραγουδιού και ετοιμάζουμε όμορφα πράγματα για το χειμώνα.

Tί πιστεύεις πως πρέπει να διαθέτει ένας τραγουδιστής για να κάνει σήμερα καριέρα;

Ψυχική δύναμη και κουράγιο. Τα πράγματα στον καλλιτεχνικό χώρο δεν είναι εύκολα και συντελεί και η οικονομική κρίση σε αυτό. Όμως όταν πιστεύεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου κάποια στιγμή ανταμείβεσαι. Το σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες μας και να δουλεύουμε σκληρά γι αυτό που αγαπάμε και αυτό ισχύει για όλες τα πράγματα, όχι μόνο για το τραγούδι.

Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό στην μέχρι τώρα πορεία σου ή αντιμετώπισες δυσκολίες;
Ευχαριστώ τον Θεό που μ' έχει πάνω απ όλα υγιή και γερή και συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπάω και με εκφράζει. Ο παράγοντας τύχη παίζει ρόλο αλλά δεν είναι καθοριστικός. Πιστεύω πως υπάρχει δεδομένη στιγμή για κάθε καλλιτέχνη που μπορεί να αναδειχθεί. Σε αυτό βοηθάει σημαντικά η ομάδα του. Η εταιρεία, ο μάνατζερ, ο παραγωγός. Είμαστε σε μία φάση που συνεργαζόμαστε εντατικά και με πάρα πολύ κέφι για να έχω τα καλύτερα τραγούδια και τις καλύτερες συνεργασίες.Το αν θα πετύχει ή όχι όλο αυτό πιστεύω το καθορίζει ο κόσμος που είναι και ο σημαντικότερος κριτής. Πάντως μπορώ να σας υποσχεθώ ότι έχετε να περιμένετε πολλά από εμένα. Θα περάσουμε τέλεια μαζί!

Η φωτογράφιση έγινε στο The Westin Athens, Astir Palace Beach Resort 
και την Αλκμήνη Χατζηγιάννη έντυσε η εταιρεία  1.4.U 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης