Η Τζένη, ο Πέτρος και το τηλεοπτικό τους παρελθόν και μέλλον

Η Τζένη, ο Πέτρος και το τηλεοπτικό τους παρελθόν και μέλλον

«Προφητικός» ο τίτλος από το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής για το μέλλον τους στην TV- Τι λένε από το κανάλι, τι απαντά ο Κωστόπουλος

Η Τζένη, ο Πέτρος και το τηλεοπτικό τους παρελθόν και μέλλον
Σε άψογο χολιγουντιανό στιλ, ο τίτλος μιας φανταστικής ταινίας γύρω από το τι συμβαίνει αυτές τις ημέρες στη ζωή του θα μπορούσε να είναι «Τα Δύο Διαζύγια του Πέτρου Κωστόπουλου». Πραγματικά, έως μερικές ώρες πριν ρίξει την βόμβα που αιφνιδίασε τον ελληνικό μιντιακό κόσμο με την επίσημη ανακοίνωση του χωρισμού του με τη Τζένη Μπαλατσινού, ο Πέτρος Κωστόπουλος απασχολούσε τα ΜΜΕ μόνο εξαιτίας του επαγγελματικού του διαζυγίου από το «Πρωινό mou» του Mega. Κάτω από έναν τίτλο που κατά κάποιο τρόπο προοιωνιζόταν το χωρισμό από την επί 20ετία σύντροφο της ζωής του, η εφημερίδα Πρώτο Θέμα δημοσίευσε εκτενές ρεπορτάζ γύρω από το τι οδήγησε τον Πέτρο Κωστόπουλο στη διάλυση της τηλεοπτικής του εστίας. Πάντα αμφιλεγόμενος αλλά και πάντα πρωταγωνιστής, ο πρώην μεγαλοεκδότης και ευαγγελιστής της υλιστικής ευζωίας (ή του λεγόμενου «lifestyle») κατάφερε να γίνει για άλλη μια φορά ο ίδιος θέμα με τις επιλογές του: Το τέλος της σταδιοδρομίας του ως παρουσιαστή πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής ήταν το ίδιο επεισοδιακό με την έναρξή της.

Στον κατάλογο με τις μομφές που θα μπορούσε κάποιος κακοπροαίρετος να εξαπολύσει εναντίον του Πέτρου Κωστόπουλου σίγουρα δεν περιλαμβάνεται η έλλειψη φαντασίας στην επινόηση κάπως μελοδραματικών εκφράσεων. Για παράδειγμα, εκείνη την αποφράδα ημέρα του 2012, οπότε ανακοίνωνε στους υπαλλήλους του την οριστική κατάρρευση της ΙΜΑΚΟ, είχε πει: «Μη ρωτάτε για μένα, θα με κυνηγάνε μέχρι να πατήσω μαύρο χιόνι».

Σε μια πολύ λιγότερο θλιβερή διάθεση, με περισσότερο άχτι παρά απόγνωση, ο Πέτρος Κωστόπουλος προ ολίγων ημερών δήλωσε ότι «θέλω να κάνω τηλεόραση, εάν μου τύχει - αλλά μπορεί και να μη μου τύχει και να πάω στον τηλεοπτικό ΟΑΕΔ». Η συγκεκριμένη ατάκα ειπώθηκε λίγες ώρες αφότου το «Πρωινό mou» είχε ολοκληρώσει το φετινό του δρομολόγιο στο πρόγραμμα του MEGA με τον Κωστόπουλο στο πηδάλιο. Η αναφορά όμως στον «τηλεοπτικό ΟΑΕΔ» ήταν αυτο- ή απλώς σαρκαστική; Δηλαδή, η ειρωνεία του είχε αποδέκτη τον εαυτό του ή το κανάλι από το οποίο πήρε διαζύγιο ύστερα από ένα αρκετά παράδοξο πείραμα συμβίωσης που διήρκεσε περίπου όσο και μια εγκυμοσύνη;

Κλείσιμο


Και επειδή τα τηλεοπτικά «πρωινάδικα» έχουν πλέον εξελιχθεί σε κατ’ εξοχήν οικογενειακές υποθέσεις, οι σχέσεις μεταξύ καναλιού και συντελεστών είναι εξ ορισμού περίπλοκες και μπερδεμένες. Είναι, δε, ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ότι το «Πρωινό mou» έκανε πρεμιέρα φέτος με τον Πέτρο Κωστόπουλο να πλέκει, έμπλεος συγκίνησης και ολίγου τρακ, το εγκώμιο της συζύγου του και συντρόφου του στη ζωή, στο πλατό και τις επιχειρήσεις, Τζένης Μπαλατσινού. Η κοινή πορεία του ζεύγους στην πρωινή ζώνη έκλεισε απολύτως συμμετρικά, με την Τζένη να ανταποδίδει, επίσης κατασυγκινημένη, τα καλά λόγια του Πέτρου, ευχαριστώντας τον θερμά «για την ευκαιρία που μου έδωσε».

Δάκρυα, γυαλιά-καθρέφτης (αν και όχι πένθιμα αλλά trendy) για να κρύβουν τα υγρά μάτια, υπονοούμενα και διάσπαρτες απορίες συνέθεσαν το σκηνικό της τελευταίας υπόκλισης του θιάσου με ζεν πρεμιέ τον Πέτρο Κωστόπουλο, μιας ομάδας η οποία, παρά τις αλλαγές και τις μεταπτώσεις της, διατήρησε το «Πρωινό mou» σε λίαν αξιοπρεπή επίπεδα ως προς τους δείκτες τηλεθέασης.

«Τελευταίο #ProinoMou σήμερα. Ευχαριστούμε τον Π. Κωστόπουλο και όλη την ομάδα. Ραντεβού τον Οκτώβρη με νέα πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή στο MEGA» ήταν το tweet διά του οποίου το κανάλι επισημοποίησε τη λύση της συνεργασίας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η ίδια συνταγή την επόμενη σεζόν. Διότι, σε ό,τι αφορά το MEGA, οι Κωστόπουλος - Μπαλατσινού κάθε άλλο παρά απέτυχαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός ζωντανού τρίωρου καθημερινού σόου. Είναι σαφές όμως ότι για τα ντέρμπι με το αντίπαλο ζεύγος Λιάγκα - Σκορδά του ΑΝΤ1 ο πρώην εκδότης και το πρώην τοπ μόντελ θα μπορούσαν να ελπίζουν μόνο σε κάποια σποραδικά νοκ άουτ.



Επομένως, ακόμη κι αν ο Κωστόπουλος επιθυμούσε να συνεχίσει, το MEGA, εύλογα, θα προτιμούσε να ποντάρει σε μια εντελώς καινούρια συνταγή, με μεγαλύτερο ρίσκο, αλλά και αυξημένες πιθανότητες να προκαλέσει ντόρο. Ωστόσο, το γεγονός παραμένει ότι το συγκινησιακώς φορτισμένο φινάλε της εκπομπής υπογράμμισε κατά τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι «ο Πέτρος δεν θέλει». Οπως είπε ο ίδιος, «έκανα ψυχοθεραπεία με το πρωινό. Τελείωσε. Τώρα θέλω να κάνω αυτά που έκανα μια ζωή, να χτίσω κάτι. Δεν έχω μέλλον ως υπάλληλος ενός καναλιού». Η λήξη της συνεργασίας με το MEGA ήταν απόφαση κοινή μεν, ελήφθη όμως με πρωτοβουλία κυρίως του Πέτρου Κωστόπουλου, ο οποίος φιλοδοξεί να αναγεννήσει τον εκδότη εαυτό του, εκείνον που τάραζε τα νερά - ενίοτε και τα νεύρα όσων δεν ήταν προδιατεθειμένοι να τον συμπαθήσουν.

Εκτός απροόπτου πρόκειται να λανσάρει έναν ρηξικέλευθο και επαναστατικό, όπως ο ίδιος τον προαναγγέλλει, διαδικτυακό τόπο, με φρέσκο πράγμα από κάθε είδους επικαιρότητα, που θα προκαλεί, θα σπαρταράει κ.λπ., υπό τον τίτλο «τώρα-τώρα» ή, επί το πολεμικότερον, toratora.gr - θυμίζοντας το σύνθημα της ιαπωνικής επιδρομής στο Περλ Χάρμπορ.

Ο Πέτρος βαριέται

Η συνεργασία του Κωστόπουλου με το MEGA ναυάγησε επειδή πιθανώς χάθηκε στη μετάφραση, δηλαδή κάπου ανάμεσα σε όσα είχε συμφωνήσει με τον τότε διευθυντή Προγράμματος, Πέτρο Μπούτο, ο οποίος όμως ενδιαμέσως αποχώρησε από τον σταθμό. Ηδη από τον Φεβρουάριο ο Κωστόπουλος δεν έκρυβε τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του, καθώς μια ολόκληρη σειρά από αιτήματά του απορρίπτονταν ή αρχειοθετούνταν επ’ αόριστον. Η ενόχλησή του κορυφώθηκε κατά την προεκλογική περίοδο, όταν ζητούσε επίμονα από τη διεύθυνση του σταθμού να προσκαλέσει στο στούντιο πολιτικά πρόσωπα, όπως π.χ. τη Ρένα Δούρου, τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη κ.ά.



Η άνωθεν άρνηση για οτιδήποτε τέτοιο δεν υπενθύμισε απλώς ότι στο MEGA «κουμάντο κάνει το ειδησεογραφικό», αλλά πρόσβαλε τον Πέτρο Κωστόπουλο, ο οποίος δικαίως θεωρεί τον εαυτό του άξιο για κάτι πολύ περισσότερο από το να ανακυκλώνει θέματα από τα κουτσομπολίστικα περιοδικά, να λιβανίζει θεατρικές παραστάσεις που υποστηρίζονται από το MEGA, να παίρνει συνεντεύξεις ρουτίνας από τραγουδιστές που διαλαλούν την καινούρια τους δουλειά, ή από οποιονδήποτε κάνει έστω και ένα πέρασμα από σίριαλ του σταθμού όπως τα «Κλεμμένα όνειρα». Επ’ αυτού είναι μνημειώδης και εξίσου κωμικοτραγική η έκρηξή του όταν απέναντί του στο σαλόνι του «Πρωινό mou» είχε τον Θανάση Βισκαδουράκη.

Ο ηθοποιός επέμενε να μιλήσει για τη θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχε, ο Πέτρος βαριόταν θανάσιμα και φρόντισε να το καταστήσει σαφές στον καλεσμένο του, γαρνίροντας την οξύτατη αντίθεσή του στην αναπαραγωγή της «κασέτας» του Βισκαδουράκη με ολίγα εκλεκτά κωστοπουλικά μπινελίκια.

Το «Βράδυ» που χάθηκε στο σκοτάδι

Εκ της πολυμετοχικής του φύσεως, το MEGA διαφέρει από τον AΝΤ1 στην ευκρίνεια και στην αμεσότητα των αποφάσεων. Εχοντας συνηθίσει στην εσωτερική διοικητική ευελιξία της προηγούμενης τηλεοπτικής του στέγης, ο Πέτρος Κωστόπουλος προσπάθησε να διεκδικήσει τους όρους που θα βελτίωναν την τηλεθέαση του «Πρωινό mou», εισέπραξε όμως πολλαπλές χυλόπιτες: το σκηνικό στο πλατό δεν άλλαξε ποτέ, διατηρώντας το άρωμα της Φαίης και του Γιώργου, ενώ η πρότασή του να συμμετάσχει ως κριτής στο «Just the 2 of us» έπεσε δύο φορές στο κενό.

Παρατηρώντας ότι οι δείκτες τηλεθέασης του «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 εκτοξεύονταν την επομένη των live του «The Voice», ακριβώς επειδή ο Γιώργος Λιάγκας ήταν παρουσιαστής και στις δύο εκπομπές, ο Κωστόπουλος αυτοπροτάθηκε ως κριτής, αποσκοπώντας στην προσέλκυση επιπλέον τηλεθεατών κατά τη μέθοδο ΑΝΤ1. Ως γνωστόν, δεν εισακούστηκε.
Ωστόσο, το πιο ευαίσθητο σημείο στις συνεννοήσεις με το MEGA ήταν μάλλον το βραδινό σόου, για το οποίο ο Κωστόπουλος υποτίθεται ότι είχε έρθει σε συμφωνία-«πακέτο» ήδη πριν από την έναρξη της συνεργασίας του με τον σταθμό.

Ο παρουσιαστής περίμενε ως το τέλος μια συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους του καναλιού, γνωρίζοντας ότι η ατμόσφαιρα και το ύφος ενός νυχτερινού σόου τού ταιριάζει καλύτερα, καθώς κολακεύει περισσότερο τα πιο αρρενωπά του χαρακτηριστικά από το να παριστάνει π.χ. ότι εκστασιάζεται με τις εξελίξεις στην τεχνολογία των γυναικείων καλλυντικών. Φαίνεται όμως ότι στο διαζύγιο Κωστόπουλου - MEGA το μόνο ανοιχτό ενδεχόμενο είναι η αξιοποίηση της Τζένης Μπαλατσινού. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, πιθανότερο είναι να μεταφέρει το «Βράδυ» του -ή όπως αλλιώς επιλέξει να βαφτίσει το γνωστό, αμερικανικού τύπου τοκ σόου- σε κάποιο άλλο κανάλι, π.χ. στον ALPHA ή στο STAR, παρά να αναθερμάνει τη σχέση του με το MEGA.



Εξάλλου, στον ALPHA υπάρχει στη θέση του διευθυντή Προγράμματος ο καλός φίλος του, Τζώνη Καλημέρης, ενώ για το STAR μπορεί να ελπίζει σε κάποια συμπάθεια εκ μέρους της οικογένειας Βαρδινογιάννη, η οποία, όπως έλεγε ο ίδιος σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, ήταν και η μόνη πλευρά της ιδιοκτησίας που έδειξε να αναγνωρίζει τη δουλειά του στο πρωινό του MEGA.

Τόσο στις τελευταίες εκπομπές του «Πρωινό mou» όσο και στο αποχαιρετιστήριο πάρτι που δόθηκε στο «Island», με προσκεκλημένους άπαντες τους συντελεστές, επώνυμους, συγγενείς και λοιπούς φίλους, ο Πέτρος Κωστόπουλος επαναλάμβανε πόσο καλά πέρασε κάνοντας πρωινό, πόσο τον εντυπωσίασαν οι συνεργάτες του «που με ανέβαζαν όταν πήγαινα λιώμα στο στούντιο», «που δούλεψαν με ψυχή απ’ τα κόκαλα βγαλμένη» κ.λπ.

Οι επικολυρικές εξάρσεις του Κωστόπουλου δεν κρύβουν την πικρία του για το γεγονός ότι, για όποιους λόγους κι αν αυτό συνέβη, δεν αποχώρησε με τους καλύτερους δυνατούς όρους από το MEGA. Και επειδή ποτέ δεν έπαψε να είναι οξυδερκής και ικανός να διακρίνει τις τάσεις στα ΜΜΕ, ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι σε θέση να γνωρίζει καλά ότι όσο επιτυχημένα κι αν αποδειχτούν τα ψηφιακά του εγχειρήματα, η ατομική προβολή που μπορεί να του εξασφαλίσει η τηλεόραση δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο στα media. Απλώς ισχύει και γι’ αυτόν ο γενικός και αμείλικτος κανόνας ότι ο παρουσιαστής έχει πολύ περισσότερο ανάγκη την TV απ’ ό,τι τον έχει εκείνη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης