Βασίλης Παϊτέρης: «Πάνε να με κλείσουν φυλακή κι εγώ δεν ξέρω τίποτα»

Βασίλης Παϊτέρης: «Πάνε να με κλείσουν φυλακή κι εγώ δεν ξέρω τίποτα»

«Τους εχω βοηθήσει όλους και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και κινδυνεύω να πάω φυλακή. Έχω εφτά παιδιά και δεν μπορώ να δουλέψω λόγω υγείας»

Βασίλης Παϊτέρης: «Πάνε να με κλείσουν φυλακή κι εγώ δεν ξέρω τίποτα»
Μπήκε μέσα στο σπίτι των Καρντάσιανς και τους ξεσήκωσε κατευθείαν με την κιθάρα του. Ο Βασίλης Παϊτέρης βρέθηκε καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου, της Μαρία Μπεκατώρου και του Δημήτρη Σταρόβα και μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε αρκετά πράγματα γι’ αυτόν.

Έχει εφτά παιδιά, πέντε αγόρια και δύο κορίτσια, φυσικά όχι με την ίδια γυναίκα αφού το θεωρεί «βλασφημία», αποκάλυψε χαριτολογώντας.

«Τα τελευταία τέσσερα – πέντε χρόνια έχω πρόβλημα με την καρδιά μου. Έχω κάνει πέντε αγγειοπλαστικές. Εγώ είμαι Rom. Rom σημαίνει Ρωμιός. Μας έχουν πει γύφτους, τσιγγάνους ενώ είμαστε Ρωμιοί. Εγώ είμαι ευαισθητοποιημένος και βοηθάω όλο τον κόσμο τον ταλαίπωρο. Έκανα μία στροφή και πήγα προς την πολιτική. Με παραμύθιασαν δηλαδή αφού το μέλημά μου ήταν να πάνε τα παιδιά σχολείο, αλλά δεν πήγαν.», είπε μεταξύ άλλων, όταν τον ρώτησαν γιατί δεν τον βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Ο Βασίλης Παϊτέρης θέλησε να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ρομά στη χώρα μας και μίλησε αρκετή ώρα για το θέμα αυτό.

Κλείσιμο
Πέρα από κάθε ιδεολογία, όπως εξήγησε, εξομολογήθηκε ότι οι πολιτικοί δεν τον αντιμετώπισαν όπως θα έπρεπε. «Εγώ, παρά το γεγονός ότι τους έχω βοηθήσει όλους, με είπαν γραφικό. Στην Αγία Βαρβάρα έφτιαξα ένα σπίτι να μείνω, εκτός σχεδίου βέβαια. 250.000 ευρώ στην εφορία και 12 χρόνια φυλακή ο Παϊτέρης. Κι εγώ δεν ξέρω τίποτα. Και πάνε να με κλείσουν και φυλακή. Αυτό είναι το ‘Ευχαριστώ΄; Τους εχω βοηθήσει όλους και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και κινδυνεύω να πάω φυλακή. Έχω εφτά παιδιά και δεν μπορώ να δουλέψω λόγω υγείας. Όχι να πάω και φυλακή. Ό,τι έκανα, το έκανα για να πάνε αυτά τα παιδάκια σχολείο».

Όσο για το πώς περνάνε οι Ρομά στην Ελλάδα, ο Βασίλης Παϊτέρης είπε: «Οι Τσιγγάνοι στην Ελλάδα περνάνε καλά μόνο και μόνο επειδή είναι ‘έξω καρδιά’. Λένε ‘δεν έχουμε να φάμε, ελάτε να τραγουδήσουμε’. Με το τραγούδι και το χορό φεύγει η πείνα. Εμείς γεννιόμαστε με κρίση. Γιαυτό εγώ έλεγα ‘ρε παιδιά, βοηθήστε’. Και αναγκάστηκα να πάω με όλα τα κόμματα για να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να πάνε σχολείο. Τι το παράλογο ζητούσα δηλαδή. (…) Τα δικά μου παιδιά πάνε σχολείο γιατί εγώ είμαι ο Παϊτέρης και μένω σε ένα σπίτι. Κι αυτό μου το έχουν σπάσει».

Διαβάστε περισσότερα στο www.peoplegreece.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης