Shaya: Στην Ελλάδα υπάρχει ξενοφοβία

Shaya: Στην Ελλάδα υπάρχει ξενοφοβία

«Στο παρελθόν είχα σχέση μ’ έναν Έλληνα και έβλεπα στα μάτια της μητέρας του ότι δεν με ήθελε καθόλου για το γιο της, επειδή είμαι μαύρη. Τελικά κατάφερε να μας χωρίσει»

Shaya: Στην Ελλάδα υπάρχει ξενοφοβία
Για το ρατσισμό που έχει ζήσει τα χρόνια που μένει στην Ελλάδα μετά τη Σουηδία και τη Δανία μίλησε στην τελευταία της συνέντευξη η Shaya. 

«Και στις τρεις χώρες υπήρχαν ρατσιστικά φαινόμενα. Όταν πήγαινα σχολείο στη Σουηδία, οι συμμαθήτριες μου με απέφευγαν, λέγοντας μου: “H μητέρα μου δεν με αφήνει να παίζω μαζί σου”» είπε αρχικά η τραγουδίστρια και συνέχισε: «Στη Δανία υπάρχει ρατσισμός σε άλλα επίπεδα, γιατί τους ενδιαφέρει για παράδειγμα τι δουλειά κάνει ο άλλος. Εδώ μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο στα μάτια ορισμένων όταν ο απέναντι είναι υπέρβαρος ή είναι υπερβολικά αδύνατος κι αυτά τα φαινόμενα είναι πολύ πιο έντονα από το ρατσισμό της φυλής».

Μάλιστα, η Shaya αποκάλυψε στο περιοδικό ΟΚ! ότι ο ρατσισμός αυτός της έχει κοστίσει και σχέση κατά το παρελθόν: «Στην Ελλάδα θεωρώ ότι υπάρχει ξενοφοβία, ίσως γιατί δεν είχαμε συνηθίσει να ζούμε με άλλους λαούς. Στο παρελθόν είχα σχέση μ’ έναν Έλληνα και έβλεπα στα μάτια της μητέρας του ότι δεν με ήθελε καθόλου για το γιο της, επειδή είμαι μαύρη. Τελικά κατάφερε να μας χωρίσει».

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης