Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος στο «Όλα Τρέλα» ως υποψήφιος δήμαρχος: Αν είσαι gay καλύτερα να το πεις πρώτος μόνος σου

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος στο «Όλα Τρέλα» ως υποψήφιος δήμαρχος: Αν είσαι gay καλύτερα να το πεις πρώτος μόνος σου

-Ρεκόρ τηλεθέασης που ξεπέρασε το 43%
-Στα δημόσια πρόσωπα δεν υπάρχει δυστυχώς ιδιωτικός βίος
-Πώς περιγράφει τον αγώνα του για το AIDS
-Τι λέει για τους συνυποψήφιούς του

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος στο «Όλα Τρέλα» ως υποψήφιος δήμαρχος: Αν είσαι gay καλύτερα να το πεις πρώτος μόνος σου
Για όλους και για όλα μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Γρηγόρης Βαλλιανάτος στον Θέμο Αναστασιάδη και στην εκπομπή «Όλα Τρέλα» το βράδυ της Δευτέρας, μετά και το σάλο που προκλήθηκε από την ανάρτησή του στο facebook με την οποία έκανε γνωστό ότι είναι φορέας του ιού του AIDS.

Η εκπομπή σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης που ξεπέρασε το 43% στα δυναμικά κοινά, αφήνοντας πίσω τον ανταγωνισμό κατά 38 μονάδες.

Κλείσιμο


«Αναφέρθηκα στο AIDS για να αποφύγω... παιχνιδάκια. Θέλω να απαλλαγώ από κάθε θέμα που δεν έχει σχέση με την ατζέντα της Αθήνας. Δεν σηκώνω παιχνιδάκια. Με ενδιαφέρει μόνο η Αθήνα» διευκρίνισε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος σχετικά με τον λόγο που έκανε αυτή την ανάρτηση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης λίγους μήνες πριν τις εκλογές.



Αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις και στα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο γνωστός ακτιβιστής δήλωσε ότι παραμένει αδιάφορος, καθώς όπως γνωστοποίησε και διαδικτυακά το περασμένο Σάββατο εκείνος υπερασπίζεται τους ομοφυλόφιλους και τους οροθετικούς, «οι άλλοι να μην με ψηφίσετε».  «Υπάρχει κόσμος που με βρίζει αλλά υπάρχουν και αυτοί που με συγχαίρουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε ότι λόγω αυτού του αγώνα έχει δεχτεί πολλές φορές και κάθε είδους απειλές. Για κάποιον χρήστη μάλιστα που τον χαρακτήρισε ανεύθυνο, μετά την ανάρτησή του, δήλωσε: «Του συνιστώ να πάει να ελεγχθεί για AIDS. Είναι επικίνδυνος».



Ο ίδιος έμαθε ότι είναι οροθετικός στα μέσα της δεκαετίας του '80. «Το αντιμετώπισα με μεγάλη δυσκολία, αλλά συμβαίνει να επιζώ» είπε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος τονίζοντας ότι όταν το ανακάλυψε, δεν είχε ερωτικές επαφές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, είναι το γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση για το θέμα στους νέους, ούτε από τα σχολεία, ούτε από την κοινωνία, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε λανθασμένη αντιμετώπιση του φαινομένου. «Πιο πολλοί είναι εκείνοι που δεν γνωρίζουν ότι είναι φορείς, σε σχέση με εκείνους που ξέρουν ότι είναι. Εγώ ξέρω για το AIDS, όσα ελάχιστοι γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα», σημείωσε.



Ο λόγος που τον οδήγησε να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική ήταν η ανθρωπιστική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρει ο «κάτω κόσμος», οι φτωχοί, οι άστεγοι και οι δυστυχισμένοι. Στόχος του πλέον είναι να βγει δήμαρχος Αθηναίων, «αλλά στον β' γύρο για να βασανιστούν λίγο. Από τον α' γύρο, είναι φασισμός». Στο πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ωστόσο, «βλέπει» τον Ηλία Κασιδιάρη να παίρνει το προβάδισμα.



Μιλώντας για τους συνυποψηφίους του, διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να εμφανίζονται ως υποψήφιοι, οι υπουργοί της ΝΔ, οι υπουργοί της φούσκας;». Ως συμπαθές, ήσυχο και μορφωμένο άτομο, χαρακτήρισε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ωστόσο ο πιο ισχυρός αντίπαλός για εκείνον είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης γιατί «ο κόσμος ψηφίζει πίσω από την κουρτίνα», ανέφερε.



Με αυτή την κυβέρνηση, η Χρυσή Αυγή θα ανεβαίνει συνέχεια, δήλωσε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, τονίζοντας ότι «Θα έλεγα στους ψηφοφόρους να ψηφίσουν οποιονδήποτε άλλον, εκτός από τον Κασιδιάρη».

Στην περίπτωση πάντως που κληθεί να συμμετάσχει σε debate, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είπε ότι θα δεχτεί να μιλήσει με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής αναφέροντας σχετικά: «Μιλήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Του ευχήθηκα κακή τύχη, του είπα ότι είναι εγκληματίες και ομοφοβικοί». Εκφράζοντας δε την άποψή του για το κόμμα είπε ότι η Χρυσή Αυγή βγήκε και μάς γνώρισε την κόλαση, «δεν έχει πολλά να πει, αλλά έχει πολλά να κάνει». Παράλληλα δεν δίστασε να «συνδέσει» τις σεξουαλικές προτιμήσεις διάφορων αριστερών με τον φασισμό, υποστηρίζοντας ότι πολλοί αριστεροί πέρασαν από τη Χ.Α λόγω... σεξ.



Οι προτεραιότητές του ως δήμαρχος Αθηναίων θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο «Καλλικράτης», η εικόνα της πρωτεύουσας της χώρας μας, αλλά και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Δεν έκρυψε μάλιστα ότι οι υπάλληλοι του δήμου, θα αξιολογηθούν και όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις θα απολυθούν. «Θα αξιολογήσω και θα απολύσω στο δήμο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Κληθείς δε να περιγράψει την εικόνα της Αθήνας, έπειτα από ένα χρόνο στον δημαρχιακό θώκο, ο υποψήφιος δήμαρχος υποστήριξε ότι η πόλη θα είναι πιο ανθρώπινη και πιο καθαρή. Αναλυτικά το πρόγραμμά του θα δημοσιοποιηθεί, όπως είπε, εντός των επόμενων ημερών.



Τέλος, για τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο έχει συνεργαστεί στο παρελθόν για επικοινωνιακά ζητήματα, είπε ότι είναι ένας άνθρωπος φιλελεύθερος σε λάθος κόμμα. Σχολιάζοντας ακόμη τις τελευταίες δηλώσεις στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες το πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος είπε: Ο ΓΑΠ δεν το έχει «κάψει», απλά έχει χαθεί η μπάλα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης