Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Έγινα σταρ μέσα σε μια βραδιά...

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Έγινα σταρ μέσα σε μια βραδιά...

... όταν είπα το πρώτο μετα-Χουντικό δελτίο!

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Έγινα σταρ μέσα σε μια βραδιά...
Η ζωή του, η ιδιαίτερη σχέση που είχε με τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού, αλλά και ο σύζυγός της, Αλέξης Μινωτής ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία μίλησε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος στην εκπομπή «JOY» του ΣΚΑΪ.
 
«Όταν τελείωσα τη σχολή, πέρασα από μια οντισιόν στον θίασο του Δημήτρη Χορν για να παίξω κι εγώ έναν ρόλο ως πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός. Πέρασα, με πήραν. Ήταν μια παράσταση στο θέατρο Διονύσια, νυν Δημήτρης Χορν στην οδό Αμερικής, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου. Εκεί γνώρισα και τον Σπύρο Ευαγγελάτο. Τους άρεσα, με πήρανε, αλλά η παράσταση δεν ανέβηκε ποτέ γιατί έπεσε η χούντα και ο Χορν έγινε γενικός διευθυντής της ΕΡΤ – τον έκανε ο Καραμανλής. Έτσι μια μέρα με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε “Σας ζητάει ο κ. Χορν να πάτε στην ΕΡΤ”. Εγώ πήγα και αρχικά μού είπε ότι αισθανόταν άσχημα που με είχε αφήσει χωρίς δουλειά. Στη συνέχεια, μου ανέφερε πως θέλει να αλλάξει το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και να βάλει να το λένε ηθοποιοί, επειδή έχουν καλή άρθρωση. Έτσι έμεινα για 17 χρόνια στην ΕΡΤ μέχρι που με διώξανε. Έτσι είπα το πρώτο μετα-Χουντικό δελτίο και έγινα σταρ μέσα σε μια βραδιά. Αναγκαστικά όλος ο κόσμος έβλεπε εμένα, γιατί δεν υπήρχαν άλλα κανάλια. Έτσι άλλαξε η ζωή μου!», εξήγησε ο γνωστός ηθοποιός.
 
Στη συνέχεια της συζήτησης, αναφέρθηκε στη σχέση του με τη γιαγιά του, Κατίνα Παξινού: «Η γιαγιάκα μου με πρόλαβε να παίζω ως μαθητής όμως ήταν πάρα πολύ άρρωστη, ήταν τον χρόνο που πέθανε. Ήταν μια παράσταση του Μινωτή στο θέατρο Ακάδημος, κι είχα ένα πολύ μικρό ρόλο. Δεν νομίζω ότι η Παξινού -έτσι την έλεγα, όχι γιαγιά- ήταν σε θέση να καταλάβει κάτι. Ήταν βαριά άρρωστη. Το σπίτι της ήταν ένα αστικό σπίτι γιατί ήταν από μεγάλη αστική οικογένεια. Είχε λεφτά από το σπίτι της, έβγαλε, όμως, και πολλά λεφτά από τη δουλειά της τα οποία τα έφαγε όλα. Όσο ζούσε μου έλεγε ‘να φροντίζεις να τα έχεις καλά με αυτόν’ αναφερόμενη στον Μινωτή “γιατί εγώ θα σας αφήσω μόνο χρέη” και ήταν ακριβώς όπως τα είπε. Εκείνη άφησε μόνο χρέη, δεν άφησε τίποτα. Ο Μινωτής είχε πάρα πολλά λεφτά, τα οποία τα χάρισε όλα στην τράπεζα».
 
Κλείσιμο
Όσο για τον σύζυγο της γιαγιάς του, Αλέξη Μινωτή, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
πρόσθεσε: «Αυτόν γνώρισα για παππού. Ήταν νονός μου, με έχει βαφτίσει. Ήταν ένας πολύ δύσκολος άνθρωπος. Τώρα λένε ο πεθαμένος δικαιώνεται, αλλά στην ψυχή μου δεν έχει δικαιωθεί ποτέ. Ήταν ένας μέγας καλλιτέχνης, αλλά ένας πολύ μικρός άνθρωπος. Ήταν ένας πολύ δύσκολος, μίζερος άνθρωπος. Ήταν τσιγκούνης και εκείνη με “τρύπια” χέρια. Τσιγκούνης και στα αισθήματα. Όταν πέθανε η Παξινού δώρισε όλη της περιουσία της στο ίδρυμα της τράπεζας. Τραβηχτήκαμε για πολλά χρόνια στα δικαστήρια για τα χρήματα, πράγμα το οποίο σιχαίνομαι» .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης