Αλέκος Κιοσέογλου, ο κολλητός φίλος του Αλβέρτου

Αλέκος Κιοσέογλου, ο κολλητός φίλος του Αλβέρτου

O bon viveur που κάποτε ονειρευόταν να γίνει top όνομα στην κρουαζιέρα

Αλέκος Κιοσέογλου, ο κολλητός φίλος του Αλβέρτου
Ο κ. Αλέκος Κιοσέογλου χαμογελούσε τον περασμένο Αύγουστο, όταν μαζί με τη σύζυγό του, κυρία Ναταλί Παπασταύρου, έδινε το «παρών» στον περίφημο χορό του Ερυθρού Σταυρού στο Μονακό. Ο Έλληνας επιχειρηματίας που κάποτε φιλοδοξούσε να γίνει κυρίαρχος στον χώρο της κρουαζιέρας μπορεί να μην τα κατάφερε, ζει όμως μόνιμα στο πριγκιπάτο και είναι κολλητός του πρίγκιπα Αλβέρτου και της συζύγου Σαρλίν Γουίτστοκ.

Κάτι είναι κι αυτό...

Όσοι τον γνωρίζουν από παλιά συμφωνούν σε ένα πράγμα: ο Αλέκος Κιοσέογλου από τη μέρα που γεννήθηκε είχε τα πάντα. Ο πατέρας του Χαράλαμπος Κιοσεόγλου ήταν ο ιδρυτής και ισχυρός άντρας της Sun Line, της εταιρίας που είχε ως αντικείμενο τη VIP κρουαζιέρα. Στην πανέμορφη βίλα της οικογένειας στο Καβούρι μπαινοβγαίνουν συχνότατα φίλοι και συγγενείς της οικογένειας, αλλά και ισχυρά ονόματα του εφοπλιστικού χώρου.
Κλείσιμο

Διαθέτοντας κατά γενική ομολογία τα ωραιότερα κρουαζιερόπλοια της εποχής -κάποιοι θυμούνται ακόμα τα «Stella Maris» και «Stella Solaris»-, ο πατέρας του κάνει χρυσές δουλειές και θεωρείται πολύ επιτυχημένος στον χώρο της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Ο μικρός Αλέκος ταξιδεύει συχνά με τα πλοία του πατέρα του απολαμβάνοντας ξένοιαστες στιγμές τα καλοκαίρια, ενώ μεγαλώνοντας θα σταθεί δίπλα του ως διάδοχος της εταιρείας.

Κάποιοι λένε ότι μπορεί να είχε όλη την καλή διάθεση να συνεχίσει το έργο του πατέρα του, δεν είχε όμως, όπως θυμούνται οι παλιότεροι, τους κατάλληλους ανθρώπους δίπλα του.

Όταν ο πατέρας του Χαράλαμπος Κιοσέογλου πεθαίνει ξαφνικά στα 64 χρόνια του, ο υιός βρίσκεται με μια εύρωστη εταιρεία στα χέρια του, αλλά η συνέχεια δεν είναι και η καλύτερη.

Από το 1985 και μετά, η Sun Line αρχίζει να οπισθοχωρεί μέχρι το 1995, όταν ο Αλέκος Κιοσέογλου ενώνει τις δυνάμεις του με τον αποκαλούμενο «πατριάρχη της ελληνικής κρουαζιέρας» κ. Ανδρέα Ποταμιάνο για τη δημιουργία της Royal Olympic Cruises.

Τα δολάρια, το Μόντε Κάρλο και ο Αλβέρτος

Ζώντας ως γνήσιος bon viveur, o κ. Αλέκος Κιοσέογλου κυκλοφορεί στα σικ στέκια του Κολωνακίου και της παραλιακής, ενώ θα κερδίσει πολλά χρήματα, όταν το 1998 η Royal Olympic Cruises θα μπει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ήταν η πρώτη ελληνική εταιρεία που κατάφερε κάτι τέτοιο αντλώντας 85 εκατ. δολάρια!
Εκείνο το καλοκαίρι στη βίλα της οικογένειας στην Αντίπαρο -από τις πρώτες που έχτισαν σπίτι στο νησί- θα φιλοξενηθεί ο κολλητός φίλος του Αλέκου, πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό.

Άνθρωποι που τον ξέρουν καλά κάνουν λόγο για μια φιλία που ξεκίνησε δεκαετίες πριν στο πριγκιπάτο, όταν έφηβος ακόμα γνώρισε τον Αλβέρτο και έγινε στενός του φίλος.

Κανείς πλην ελαχίστων δεν ήξερε ότι ο πρίγκιπας του Μονακό φιλοξενούνταν ινκόγκνιτο στη βίλα Κιοσέογλου, μέχρι τη στιγμή που επέστρεψε στην Αθήνα και αποφάσισε, αντί να πάει σε κάποιο σικ ρεστοράν, να επισκεφτεί τα μπουζούκια της παραλιακής, και συγκεκριμένα το κέντρο όπου τραγουδούσε η Άννα Βίσση.

Μαζί του ήταν ο κ. Κιοσέογλου με τη σύζυγό του Νάταλι Παπασταύρου και άλλοι φίλοι τους, μόνο που στην αρχή κανείς από τους μετρ δεν πίστευε πως ο πρίγκιπας του Μονακό ήταν εκεί.

Χρειάστηκε να ενημερωθεί η ίδια η Άννα Βίσση προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο τραπέζι για τη VIP παρέα και να ακολουθήσει ένα γλέντι που άφησε εποχή, με τον Αλβέρτο και την τότε συνοδό του Πιμ -μια ξανθιά με πλούσιο μπούστο- να διασκεδάζουν μέχρι το ξημέρωμα.



 

Μέρες και νύχτες στο πριγκιπάτο

Μόνιμος κάτοικος του Μονακό εδώ και πολλά χρόνια, ο κ. Αλέκος Κιοσέογλου θυμάται πάντα την πατρίδα του τα καλοκαίρια. Φέτος μάλιστα είχε καλεσμένους, λίγες μόνο εβδομάδες μετά το γάμο τους, τον Αλβέρτο και την Σαρλίν, που απόλαυσαν τις ανέσεις της βίλας του φίλου τους στην Αντίπαρο.

Τα ζευγάρια απόλαυσαν βόλτες με φουσκωτό σε απομονωμένες παραλίες και δείπνα σε εστιατόρια του νησιού, όπου ο πρίγκιπας εντρύφησε στα θαλασσινά και το ούζο.

Το ζεύγος Κιοσέογλου ήταν από τους ελάχιστους Ελληνες που είχαν προσκληθεί στον γάμο του ζευγαριού, ενώ στον χορό του Ερυθρού Σταυρού κάθισαν στο ίδιο τραπέζι με τον Αλβέρτο και τη Σαρλίν. Τους βλέπουν άλλωστε συχνότατα σε ανεπίσημες εξόδους που περιλαμβάνουν δείπνα εντός ή εκτός του παλατιού και μικρές ή μεγάλες αποδράσεις στην Κυανή Ακτή, ειδικά τα καλοκαίρια.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας διευθύνει το λιμάνι του μικροσκοπικού πριγκιπάτου και λόγω της στενότατης σχέσης του με το πριγκιπικό ζευγάρι θεωρείται από τις ιδιαίτερα σημαντικές παρουσίες του Μονακό.

Ο Αλέκος Κιοσέογλου χαίρεται τη ζωή μακριά από τη Ελλάδα της κρίσης, την οποία αγαπάει πολύ, προτιμάει όμως να μένει μακριά της, έχοντας εναρμονιστεί εδώ και χρόνια στο lifestyle του Μόντε Κάρλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης