Τεό Θεοδωρίδης: «Εχω στοιχεία που θα δείξουν τους ενόχους»

Τεό Θεοδωρίδης: «Εχω στοιχεία που θα δείξουν τους ενόχους»

Το μοντέλο που καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκιση για εισαγωγή 4 κιλών κοκαΐνης μιλάει μέσα από τη φυλακή στους Δημήτρη Πώποτα και Αρια Καλύβα

Τεό Θεοδωρίδης: «Εχω στοιχεία που θα δείξουν τους ενόχους»
Ο Τεό Θεοδωρίδης, το μοντέλο που πριν από περίπου δύο χρόνια συνελήφθη και καταδικάστηκε για την εισαγωγή 4 κιλών κοκαΐνης από την Κολομβία σπάει τη σιωπή του μέσα από τις φυλακές Διαβατών και αποκαλύπτει στο protothema.gr ότι έγινε ντέντεκτιβ για να φέρει στο φως στοιχεία που θα ανατρέψουν την υπόθεση. Μιλώντας για τη ζωή του δηλώνει «καθαρός» από τις ουσίες, αισιόδοξος για το μέλλον του και εξηγεί γιατί χώρισε με τη Βραζιλιάνα σύντροφό του.

Ο 35χρονος ουσιαστικά μετατράπηκε σε ντετέκτιβ και μαζί με τους δικούς του ανθρώπους και τη δικηγόρο του κατάφεραν να συγκεντρώσουν στοιχεία τα οποία, όπως υποστηρίζει, όταν δημοσιοποιηθούν θα φέρουν τα πάνω κάτω στην υπόθεση. Παράλληλα, περιγράφει το 24ωρό του μέσα στο κελί, μιλά για τους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του, τους «φίλους» που του γύρισαν την πλάτη, αλλά και τις γυναίκες της ζωής του.

Εξελίξεις στην υπόθεση


Κλείσιμο
-Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία στην υπόθεσή σας. Θα αλλάξετε κάτι στην υπερασπιστική σας γραμμή;
Οι πληροφορίες είναι αληθείς. Τα στοιχεία που θα έρθουν στο φως αποδεικνύουν ότι δεν ήμουν ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, αλλά χρησιμοποιήθηκα στη μεταφορά των ναρκωτικών λόγω της εξάρτησής μου. Οταν κατατεθούν τα νέα στοιχεία, θα φέρουν στο φως λεπτομέρειες άκρως σημαντικές για την υπόθεση.

-Ελπίζετε ότι τα νέα στοιχεία θα σας οδηγήσουν σύντομα εκτός φυλακής;

Αυτό είναι απόφαση των δικαστικών αρχών και του κατά πόσο πληρώ τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται από τον νόμο. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη συνήγορό μου κυρία Δόσπρα, και ακόμη περισσότερη στην ελληνική Δικαιοσύνη.

-Πιστεύετε τελικά ότι κάποιοι σας παγίδεψαν και βρεθήκατε μπλεγμένος;
Δεν το πιστεύω απλά, είναι γεγονός. Το αποδεικνύουν τα πειστήρια. Η αθέμιτη παγίδευση από κρατικούς υπαλλήλους υφίσταται. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό συνέβη εξαιτίας υπερβάλλοντος ζήλου και όχι για άλλες δικές τους σκοπιμότητες.





Η ζωή στο κελί

-Η ζωή στη φυλακή πώς είναι; Είσαστε για χρόνια χρήστης κοκαΐνης;

Ακολουθώ το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ, 24 μήνες στη Φυλακή Διαβατών στη Θεσσαλονίκη. Θαυμάζω το κουράγιο και τη θέληση των ανθρώπων που στελεχώνουν το πρόγραμμα. Εύχομαι το κράτος να τους δώσει περισσότερες δυνατότητες και όχι να τους δένει τα χέρια. Προσφέρουν αληθινά σε όσους το επιθυμούν και το αποφασίζουν.

-Πώς είναι η καθημερινότητα στο κελί;

Επιτυγχάνω να μην παραδίνομαι στην αδράνεια. Νιώθω την κάθε στιγμή και δεν αφήνω τον χρόνο να φεύγει αναξιοποίητος. Γράφω, διαβάζω αρκετά και δεν μου μένει πολύς χρόνος για άθληση. Παίζω μπάσκετ και ποδόσφαιρο στο προαύλιο. Αυτό που θέλω να πω είναι πως η ζωή στη φυλακή είναι δύσκολη. Γι’ αυτό και προσπαθώ να κρατώ τις ισορροπίες στις σχέσεις μου με τους άλλους κρατούμενους. Σέβομαι και με σέβονται. Ο,τι δώσεις θα λάβεις με καθολική ισχύ.

-Στη φυλακή έχετε κάνει φίλους; Υπάρχουν άνθρωποι που σας στηρίζουν;
Γνωριμίες κάνουμε παντού. Η φιλία φαίνεται στη διάρκεια μέσα από καταστάσεις και συναισθήματα. Αν και δεν το περίμενα, όλοι είναι δίπλα μου. Και τους είμαι ευγνώμων. Ακόμα και άγνωστοι έχουν κάνει πολλά. Με συγκινούν άνθρωποι που δεν γνωρίζω οι οποίοι μου στέλνουν γράμματα γεμάτα αγάπη, στήριξη και ευχές. Να τους έχει όλους ο Θεός πάντα καλά. Αυτό που με συγκλόνισε είναι η προσφορά ενός ανθρώπου που, αν και δεν με γνωρίζει προσωπικά, κάνει ό,τι κάνει για μένα επηρεασμένος από την αγάπη ενός κοινού μας φίλου. Δεν έχω λόγια, τι να πω. Τους ευχαριστώ όλους.


Η Βραζιλιάνα καλλονή Τζουλιάνα Μπαρμπόζα, με την οποία ο 35χρονος διατηρούσε σχέση





Ο χωρισμός και οι φίλοι

-Η αρραβωνιαστικιά σας βρίσκεται στο πλευρό σας;

Οι σχέσεις αγάπης που δημιούργησα με γυναίκες στο παρελθόν στάθηκαν δίπλα μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Μου δίνει χαρά να είναι ευτυχισμένες.

-Μετά τον εγκλεισμό σας υπήρξαν κάποιοι από τον χώρο της showbiz που σας γύρισαν την πλάτη;

Θα ήτανε τουλάχιστον γελοίο από μέρους μου να θεωρήσω ότι κάποιος ή κάποιοι «μου γύρισαν την πλάτη». Κάτι τέτοιο θα με οδηγούσε στο να εκφράσω χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό τους ή ακόμα χειρότερα στο να τους κατηγορήσω. Εγώ είμαι αυτός που γκρέμισε την εμπιστοσύνη των φίλων μου, των συνεργατών μου, του κόσμου γενικότερα, με μια τέτοια πράξη. Σκεφτείτε έναν δικό σας άνθρωπο που εμπιστεύεστε, συνεργάζεστε ίσως μαζί του, να βρεθεί μπλεγμένος σε υπόθεση όπως η δική μου. Θα σοκαριστείτε. Το μυαλό σας θα πάει στο χειρότερο. Θα φοβηθείτε. Θα αμφισβητήσετε πολλά που νιώθατε γι’ αυτόν. Ισως υποκύψετε στο να παρερμηνεύσετε, παρεξηγήσετε καθετί που σας είχε πει ή κάνει στο παρελθόν. Συλλογιζόμενος αυτά πώς μπορώ να θεωρήσω ότι κάποιος μου γύρισε την πλάτη; Είναι προτιμότερο να συνειδητοποιώ τι προκαλώ εγώ στους ανθρώπους.

-Τι θα λέγατε στους δικούς σας ανθρώπους που ξαφνικά διαπίστωσαν πως ο Τεό είχε μια δεύτερη κρυφή ζωή;
Δεν είχα καμιά κρυφή ζωή. Ολοι ήξεραν τη ζωή μου και αρκετοί γνώριζαν την αδυναμία μου στην ψυχότροπο ουσία. Πίστευαν και πιστεύουν εμένα, όχι την εικόνα μου και το δείχνουν αυτό καθημερινά είτε στέλνοντας την αγάπη τους με γράμματα, με χαιρετίσματα, είτε λέγοντας ότι με περιμένουν. Ρωτάνε τι μπορούν να κάνουν για μένα. Αυτό που επιθυμώ να κάνουν για μένα είναι να είναι καλά. Τους είμαι ευγνώμων και τους στέλνω την αγάπη μου από τα βάθη της καρδιάς μου.

-Νιώθετε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη;
Η συγγνώμη όταν δεν συνοδεύεται από μετάνοια είναι υποκρισία. Η μετάνοια, η μεταστροφή του νου, έχει αξία όταν εκφράζεται εμπράκτως, όχι με λόγια.

-Πώς βλέπετε τη ζωή σας από εδώ και πέρα;
Με αισιοδοξία, καθαρός και γεμάτος ενέργεια. Να δώσω ζωντάνια στους γονείς μου, δύναμη στους φίλους μου και αγάπη στον κόσμο.

-Σε περίπτωση όπου αποφυλακιστείτε τι θα κάνετε;

Θα είμαι ένας ελεύθερος άνθρωπος με δυνάμεις και αδυναμίες.


Ενας διαφορετικός Τεό εμφανίστηκε στο δικαστήριο ύστερα από πολλούς μήνες εγκλεισμού. Φανερά αδυνατισμένος και με κοντά μαλλιά δεν θύμιζε σε τίποτα το μοντέλο με τη διεθνή καριέρα





Η υπόθεση: Ενα laptop από την Κολομβία γεμάτο με 4 κιλά κόκα

Ενα ταξίδι στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στην Κολομβία το 2009 ήταν αφορμή για να μπλέξει σε αυτή την περιπέτεια και να καταλήξει στη φυλακή. «Πήγα στη Βενεζουέλα για επαγγελματικούς λόγους. Οταν ήμουν στη Νέα Υόρκη, μια εταιρεία παραγωγής μού είχε προτείνει να είμαι παρατηρητής σε ένα ντοκιμαντέρ που θα γυριζόταν σε Βενεζουέλα, Κολομβία, Χιλή, Βραζιλία και Αργεντινή. Την 1η Φεβρουαρίου του 2009 πήγα από τη Βενεζουέλα στην Μπογκοτά της Κολομβίας, στο πλαίσιο του ίδιου ταξιδιού, και μέσω ενός κοινού γνωστού έκανα χρήση κοκαΐνης. Τότε μου πρότειναν να μου στέλνουν κοκαΐνη στην Ελλάδα σε δέματα των 150 και 200 γραμμαρίων, να τα παραλάμβανα ο ίδιος και αφού κρατούσα 30-50 γραμμάρια για δική μου χρήση, τα υπόλοιπα να τα έπαιρνε κάποιος άλλος αγνώστων στοιχείων», υποστήριξε ο ίδιος όταν συνελήφθη…

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε κατάστημα κούριερ στα Μουδανιά της Χαλκιδικής έφτασε ένα δέμα από την Κολομβία, του οποίου αποστολέας ήταν η Mejia Vilamil Ingrid Melany και παραλήπτης ο «Θωμάς Γιωτόπουλος». Μέσα υπήρχε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο βιβλία, ωστόσο όταν οι αστυνομικοί το έκαναν φύλλο και φτερό διαπίστωσαν ότι από το εσωτερικό της κεντρικής μονάδας του υπολογιστή είχαν αφαιρεθεί τα εξαρτήματα και είχε τοποθετηθεί μια πλαστική θήκη η οποία περιείχε τέσσερις συσκευασίες κοκαΐνης συνολικού βάρους 4.160 γραμμαρίων. Μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών, το δέμα σφραγίστηκε ξανά και άνδρες της Ασφάλειας ενημέρωσαν τηλεφωνικά τον παραλήπτη «Θωμά Γιωτόπουλο», δηλαδή τον Τεό Θεοδωρίδη, να πάει να το παραλάβει. Στη συνέχεια έστησαν καρτέρι έξω από το κατάστημα κούριερ και τον περίμεναν…


Ο Τεό Θεοδωρίδης και η Τζουλιάνα Μπαρμπόζα έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα και χώρισαν σαν φίλοι




Το γνωστό μοντέλο, επειδή ήταν αναγνωρίσιμος λόγω των τηλεοπτικών εμφανίσεών του και των φωτογραφήσεων σε περιοδικά μόδας, δεν πήγε ο ίδιος να παραλάβει το πακέτο από την Κολομβία, αλλά έστειλε έναν φίλο του. Οι αστυνομικοί μόλις τον είδαν να παραλαμβάνει το δέμα με τα ναρκωτικά όρμησαν πάνω του και του πέρασαν χειροπέδες. Την ίδια τύχη είχε και ο Τεό, ο οποίος στη θέα της επιχείρησης των αστυνομικών προσπάθησε να διαφύγει με ταξί προς τον Προμαχώνα. Δεν τα κατάφερε όμως και συνελήφθη…


Η νομική άποψη: «Η μάχη στο Εφετείο θα φέρει εκπλήξεις»



Η δικηγόρος του Τεό Θεοδωρίδη, κυρία Βασιλική Δόσπρα (φωτογραφία), μιλώντας στο «protothema.gr» επισημαίνει: «Χαίρομαι που ο κ. Θεοδωρίδης είναι πνευματικά υγιής και δεν τον έχει καταβάλει η φυλακή. Διαβάζει, γράφει, εργάζεται, περνάει τον χρόνο του όσο πιο εποικοδομητικά και δημιουργικά μπορεί. Παραμένει φιλότιμος, δοτικός και με θετική σκέψη. Δεν παραπονέθηκε ποτέ και δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Είναι αγαπητός στους συγκρατούμενούς του αλλά και στους φρουρούς του. Περίμενα ότι θα τον εξόντωνε η μεγάλη ποινή των 18 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε πρωτόδικα. Βλέπω όμως στα μάτια του το κουράγιο και τη θέληση να προχωρήσει μπροστά. Να επανενταχθεί και να αποδείξει στον κόσμο ότι όλοι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι έτοιμος για την επικείμενη δικαστική μάχη στο Εφετείο, όπου θα υπάρξουν εκπλήξεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης