Κορωνοϊός - Τραμπ: Απαντά για τον «κινεζικό ιό» - «Είναι από την Κίνα, δεν είμαι ρατσιστής»

Κορωνοϊός - Τραμπ: Απαντά για τον «κινεζικό ιό» - «Είναι από την Κίνα, δεν είμαι ρατσιστής»

«Ο ιός έρεχεται από την Κίνα, γι' αυτό τον λέω έτσι» απάντησε ο Τραμπ σε ερώτηση για τον όρο «κινεζικό ιό» που χρησιμοποιεί για τον κορωνοϊό - «Οι Κινέζοι είπαν πως τον στείλαμε εμείς» πρόσθεσε

trump
Ποικιλοτρόπως έχει σχολιαστεί ο όρος «κινέζικος ιός» που χρησιμοποιεί σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν καλείται να μιλήσει για τον κορωνοϊό. Η τακτική αυτή, έχει «ενοχλήσει» τους Κινέζους, που κάνουν λόγο για «ρατσιστικό» χαρακτηρισμό, ενώ έχουν καταγραφεί διάφορα περιστατικά βιάς κατά Κινέζων που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των συντακτών στην Ουάσινγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε για τον λόγο που χρησιμοποιεί τη φράση «κινέζικος ιός».



«Μα γιατί προέρχεται από την Κίνα. Πώς αλλιώς να τον πω; Και δεν είναι καθόλο ρατσιστικός ο χαρακτηρισμός. Ο ιός προέρχεται από την Κίνα και για τον λόγο αυτό τον αποκαλώ έτσι. Θέλω να είμαι ακριβής κι έχω μεγάλη αγάπη για τους ανθρώπους της χώρας μου» ανέφερε αρχικά ο Τραμπ.

Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί, κάνοντας αναφορά και σε σενάρια που αναπτύχθηκαν στον κινέζικο Τύπο τις προηγούμενες ημέρες, περί «αποστολής» του ιού στην Κίνα από τις ΗΠΑ. «Όπως γνωρίζετε, η Κίνα προσπάθησε να πει σε κάποιο σημείο - ίσως το έχουν σταματήσει τώρα - πως ο ιός προκλήθηκε από Αμερικανούς στρατιώτες που βρέθηκαν εκεί. Αυτό δεν συνέβη, δεν μπορεί να συμβεί και δεν θα συμβεί όσο καιρό είμαι εγώ πρόεδρος της χώρας. Ο ιός έρχεται από την Κίνα. Θα είχε πάει καλύτερα όλο αυτό αν τα ξέραμε αυτά λίγους μήνες νωρίτερα, θα μπορούσε να έχει περιοριστεί στην περιοχή της Κίνας απ’ όπου ξεκίνησε. Ο κόσμος πληρώνει υψηλό τίμημα για αυτό που έκαναν οι Κινέζοι» συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Τα δύο πρώτα κρούσματα στο Κογκρέσο

Νέα βουτιά της Wall Street: Ο Dow Jones στην προ... Τραμπ εποχή

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Βίντεο δείχνει παραλία γεμάτη κόσμο στη Φλόριντα παρά την αύξηση των κρουσμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ