Κορωνοϊός: Πάνω από 8.000 αναμένονται σήμερα τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Πάνω από 8.000 αναμένονται σήμερα τα κρούσματα

Σε υψηλά επίπεδα αναμένονται και οι δύο «σκληροί» δείκτες της πανδημίας, δηλαδή ο αριθμός των νεκρών κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όπως και εκείνος των διασωληνωμένων

krousmata-main
Πάνω από τις 8.000 αναμένονται σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο από τις υγειονομικές υπηρεσίες. Παράλληλα, υψηλά αναμένεται να βρεθούν και σήμερα τόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων, όσο και εκείνος των ανθρώπων που προστέθηκαν στα θύματα της πανδημίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράρο στην Ελλάδα. 

Οι αριθμοί δείχνουν ότι η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα είναι μεγάλη, με τους επιστήμονες να κάνουν πλέον δραματικές εκκλήσεις στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιασθούν. Την ίδια ώρα το σύστημα υγείας, φθάνει στα όριά του. Ηδη, το 80% των τακτικών χειρουργείων αναβάλλεται. Πάντως, όπως δε επεσήμανε ηαναπληρώτρια υπουργός Υγείας, «δεν μένει πίσω κανένα σοβαρό περιστατικό, δεν μένει πίσω καμία χημειοθεραπεία». Παράλληλα εξήγησε ότι «μπορούμε να πάμε 20 ή 30 ημέρες αργότερα ένα τακτικό χειρουργείο», ανάλογα με τις ανάγκες κάθε νοσοκομείου, ώστε σε αυτό το διάστημα να έχουν καλή περίθαλψη όλοι οι άλλοι ασθενείς», διευκρινίζοντας ότι μια αντικατάσταση κεφαλής μηριαίου, ή μια ορθοπεδική επέμβαση για ένα χρόνιο νόσημα, μπορεί να μεταφερθεί για κάποιες ημέρες, χωρίς να αλλάζει κάτι σημαντικά, αφού δεν κινδυνεύει η ζωή του ασθενούς.

«Δεν σταματάμε ένα χειρουργείο για ένα όγκο ή για ένα τροχαίο. Θέλουμε και οι γιατροί να ασκήσουν τα καθήκοντά τους με ηρεμία για να μην πιέζονται πάρα πολύ και να είναι καλοί και στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν, και οι ασθενείς να έχουν καλή αντιμετώπιση», υπογράμμισε. Δεν πετάμε κανένα μπαλάκι σε κανέναν γιατρό. Είναι απολύτως καθορισμένα τα κριτήρια για τα τακτικά και για τα επείγοντα χειρουργεία. Δεν υπάρχει καμία επιλογή ασθενών. Όλοι οι ασθενείς έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται», ξεκαθάρισε η κυρία Γκάγκα.

Ειδήσεις σήμερα

Ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα από νέου τύπου υποψήφιο μονοδοσικό γερμανικό εμβόλιο πεπτιδίων

Στην Άγκυρα αύριο ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι - «Είχε χρηματοδοτήσει το πραξικόπημα του 2016» σύμφωνα με τους Τούρκους

Κουβανή ισχυρίζεται ότι ο Μαραντόνα τη βίασε στα 16 της, ενώ η μητέρα της ήταν στο δίπλα δωμάτιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ