Το olive προτείνει: αφράτους κολοκυθοκεφτέδες με πικάντικη σάλτσα

Το olive προτείνει: αφράτους κολοκυθοκεφτέδες με πικάντικη σάλτσα

Τραγανοί, αισθαντικοί, αλλά ίσως λίγο στεγνοί στο στόμα. Γι’ αυτό προτείνουμε  και μια πικάντικη σάλτσα ντομάτας που τους συνοδεύει κάθε στιγμή με τον καλύτερο τρόπο.

Το olive προτείνει: αφράτους κολοκυθοκεφτέδες με πικάντικη σάλτσα
Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα ντομάτας

από τον Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά για μία πιατέλα:

Κλείσιμο

  •     600γρ. κολοκυθάκια
  •     1 ντομάτα μεγάλη
  •     1 κρασοπότηρο μπίρα
  •     1 κρεμμύδι μέτριο καθαρισμένο
  •     150γρ. φέτα τριμμένη
  •     1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •     3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  •     2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
  •     αλάτι, πιπέρι
  •     λάδι για το τηγάνισμα



Για τη σάλτσα ντομάτας:

  •     2 νεροπότηρα χυμό ντομάτας
  •     2 κουτ. σούπας ξίδι
  •     2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  •     1 κουτ. σούπας σόγια σος
  •     1 -2 κουτ. γλυκού Τabasco
  •     2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  •     αλάτι



Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey





  •     Ετοιμάζετε τους κεφτέδες. Καθαρίζετε και πλένετε τα κολοκυθάκια, τους κόβετε τις άκρες και τα τρίβετε στον τρίφτη. Βάζετε τα τρίμματα σε μια μεγάλη λεκάνη.
  •     Κάνετε το ίδιο με τη μεγάλη ντομάτα καθώς και με το καθαρισμένο κρεμμύδι. Ανακατεύετε τα υλικά στη λεκάνη και προσθέτετε το δυόσμο, την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό. Προσθέτετε την μπίρα και στη συνέχεια το αλεύρι κουταλιά κουταλιά, μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός. Τον αλατοπιπερώνετε και τον αφήνετε για 1 ώρα σε σχετικά δροσερό μέρος, καλά σκεπασμένο.
  •     Σ’ αυτό το διάστημα ετοιμάζετε τη σάλτσα: Μέσα σε μια κατσαρόλα αδειάζετε το χυμό ντομάτας, το ξίδι, τη ζάχαρη και τη σόγια σος. Ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να πάρουν βράση. Δοκιμάζετε και κατόπιν αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε τη σάλτσα να μειωθεί σχεδόν στο μισό και να συμπυκνωθούν τα υλικά της. Προς το τέλος προσθέτετε και το Tabasco. Περιμένετε να κρυώσει, σερβίρετε τη σάλτσα σε μπολ και την πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.
  •     Ετοιμάζετε και τα κεφτεδάκια σας: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο και το τοποθετείτε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού της σούπας, παίρνετε χυλό και τον ρίχνετε μέσα στο ζεστό λάδι με γρήγορες κινήσεις. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν χρυσά και ροδοκόκκινα.

  • Τα ακουμπάτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια και τα σερβίρετε μαζί με τη σάλτσα στο τραπέζι.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης