Το οlive προτείνει: ένα αλλιώτικο σπανακόρυζο

Το οlive προτείνει: ένα αλλιώτικο σπανακόρυζο

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Το οlive προτείνει: ένα αλλιώτικο  σπανακόρυζο
Οι λαϊκές και τα μανάβικα γεμίσανε χόρτα και  μυρωδικά. Αντί να φτιάξετε μόνο με σπανάκι  το φαγητό σας, κάντε ένα μείγμα χορταρικών με σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα  και σπανάκι, προσθέστε ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα και απολαύστε ένα πιάτο απίστευτης νοστιμιάς.

Χόρτα γιαχνιστά με ρύζι
Κλείσιμο
από τη Γεωργία Κοφινά

30 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 6 άτομα:

1 κιλό χόρτα  ανάμικτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα, κ.λπ.)

1 ματσάκι μάραθο  ή άνηθο ψιλοκομμένο

5-6 κρεμμυδάκια  φρέσκα, ψιλοκομμένα

1-2 σκελίδες  σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι  ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες

2/3 φλιτζανιού  ρύζι τύπου Καρολίνα

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο χυμό λεμονιού



Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb

  • Καθαρίζετε και πλένετε καλά τα χόρτα. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε σε μια λεκανίτσα.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια  κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια  και το σκόρδο στο καυτό λάδι μέχρι  να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα χόρτα  κι αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Προσθέτετε την ντομάτα, το μάραθο ή τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο  και μισό φλιτζάνι νερό. Σιγοβράζετε  το φαγητό για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να μαγειρευτεί.
  • Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ραντίζοντας  με λίγο χυμό λεμονιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης