Χαμός στο Twitter με το #διόρισέ_με_αλέξη

Χαμός στο Twitter με το #διόρισέ_με_αλέξη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει... ΔΙΟΡΙΖΑ» - «Άμα έρθεις στη βάρκα μου Αλέξη, θα με διορίσεις;» - «Ίδρωσε ο Καρανίκας για να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες των διορισμών» - «Αναλαμβάνει θέση συμβούλου εξωτερικών υποθέσεων ο σκύλος του Βούτση, Μπούμπης, με πρώτο μισθό τέσσερις σπαλομπριζόλες»

tsip-vouts_main01
Διορισμοί, μετατάξεις, αποσπάσεις... Ένας αέναος αγώνας δρόμου που συνδέεται με τους κομματικούς μηχανισμούς και όλο αυτό το αλισβερίσι που κάποτε το αποκαλούσαμε «μπάρμπα στην Κορώνη» και σήμερα το αποκαλούμε «χρήσιμοι επιστημονικοί συνεργάτες». Τα «προεκλογικά ρουσφέτια» των υπουργών και των συνεργατών του ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκαν κατακόρυφα μετά τη συντριβή στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Συνέπεια της μεγάλης διαφοράς και της διαφαινόμενης νέας ήττας στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν να αρχίσει το... τρέξιμο στην Κουμουνδούρου. Μέσα σε λίγα 24ωρα, έπρεπε να «κατοχυρωθούν» τα «δικά μας παιδιά». Τι καλύτερο από μία θέση στη Βουλή, αλλά και στα υπουργεία;

Παλιά καλή συνταγή λοιπόν, μόνο που σήμερα, υπάρχει μία παράμετρος που απουσίαζε κατά το παρελθόν. Το ίντερνετ. Είτε σε επίπεδο πληροφόρησης, καθώς η είδηση «βγαίνει» αμέσως στο φως, είτε σε επίπεδο αντίδρασης και σχολιασμό από τους απλούς πολίτες. Μπροστά λοιπόν στις πρακτικές της παλιάς, ξεπερασμένης εποχής, υπάρχει η «αντίσταση» μέσω της τεχνολογία.ς Μία «αντίσταση» που δεν διεξάγεται πλέον στους δρόμους, αλλά στον «ωκεανό» του διαδικτύου και των social media.

Σε χρόνο dt, δημιουργήθηκε στο #διόρισέ_με_αλέξη. Δεκάδες, εκατοντάδες σχόλια, θυμός, πολλά γιατί, αντιπαράθεση... ένας σύγχρονος τρόπος διαλόγου, απρόσωπος μεν, ωστόσο ελεύθερος, απαλλαγμένος από ταμπού, ωμός, αυθόρμητος.

Οι πολίτες αντέδρασαν εναντίον των πρακτικών που εφαρμόζουν τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές, στις οποίες βάσει προβλέψεων, χάνουν την εξουσία. Κάποιες από τις αντιδράσεις μέσω του #διόρισέ_με_αλέξη είχαν ιδιαίτερο περιοχόμενο:
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης