PROTOTHEMA

Ελλάδα

Μέσω Τουρκίας όλες οι συναλλαγές

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση το Καστελόριζο

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση το Καστελόριζο

Στην Ελλάδα του 2010 οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού, πηγαίνουν στην … Τουρκία για να προμηθευτούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προμηθεύονται πλέον από την … Τουρκία, οι λιγοστοί κάτοικοι του ακριτικού Καστελόριζου, αφού αφού το υπουργείου Θαλασσίων  Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας «έκοψε» τα τρία επιδοτούμενα μοναδικά δρομολόγια που εκτελούνταν κάθε εβδομάδα.

Έτσι πλέον οι κάτοικοι εξυπηρετούνται για τις προμήθειες τους, από τις απέναντι τουρκικές ακτές ενώ για να μεταβούν στη Ρόδο χρησιμοποιούν … τουρκικά δρομολόγια, προς το νησί.

Στο παρελθόν χρειάστηκε ακόμα και ασθενείς να διακομιστούν από το Καστελόριζο σε νοσοκομεία στα μικρασιατικά παράλια.

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση, ζήτησε με επιστολή του ο δήμαρχος Κατσελόριζου κ.Γιώργος Πανηγήρης

«Τις τελευταίες 15 ημέρες η επικοινωνία μας με τη Ρόδο γίνεται μέσω Τουρκίας, καθώς και όλες μας οι προμήθειες. Ο λόγος: Η ενέργεια του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας να σταματήσει τα τρία επιδοτούμενα δρομολόγια που εκτελούσε το Ε/Γ - Ο/Γ "Πρωτεύς" χωρίς να τα αντικαταστήσουν» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ.Πανηγήρης, καταγγέλλοντας πως η πολιτεία συμπεριφέρεται στους ακρίτες σαν να είναι πολίτες μιας άλλης χώρας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Δημήτρης Χαλκιώτης, επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη για τη διακοπή των δρομολογίων προς το Καστελόριζο, στην εταιρείας «ΑΝΕΣ» που σύμφωνα με τον ίδιο δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις (κατάθεση εγγυητικής επιστολής),. Παράλληλα έκανε γνωστό πως ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλείας κ.Γιάννης Διαμαντίδης, έχει ζητήσει απάντηση τη Δευτέρα από το νομικό συμβούλιο τους κράτους και ότι το θέμα θα λυθεί το συντομότερο δυνατό.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Κωστής Λέων31/10/201003:48

Γιατί δε γίνεται να έχουμε πλέον και καλά νέα από ετούτη τη χώρα? Γυρίζει κάποιος σπίτι του κοντά στα ξημερώματα τής Κυριακής, μετά που είχε πάει για "ξεφάντωμα" τής πλάκας σε κάποιο συνοικιακό ταβερνάκι, μπαίνει στο ΝΕΤ και συγκεκριμένα στο "Πρώτο Θέμα" για να δει μπας κι έγινε κάτι ιδιαίτερο και... πέφτει πάλι στα ίδια. Φταίει η εταιρεία λέει ο αρμόδιος δημόσιος υπαλληλίσκος, και ποιος δίνει σημασία σ'αυτόν. Ασήμαντος σαν τις δικαιολογίες του είναι. Αφού δεν κατατέθηκε εγκαίρως η εγγυητική επιστολή τότε σού έπρεπε κύριε Τάδε να αναθέσεις το ΚΑΙΡΙΟ δρομολόγιο αυτό στην αμέσως επόμενη εταιρία. Κι αν είχες μονάχα αυτήν στον πίνακά σου κύριε δημόσιε Τάδε σού έπρεπε να έχεις ενημερώσει απανωτά και μ'επιμονή και πολύ πριν τούς ανώτερούς, επειδή όλοι αυτοί εκεί σαν εσένα καθεύδουν, ότι το ΚΑΙΡΙΟ αυτό δρομολόγιο μπορεί και να ορφανέψει. Χριστέ μου, πόσο πια ξεφτίλα μπορεί να καταντήσει το ελληνικό δημόσιο? Έχουν άδικο οι Τούρκοι να ζητάνε ανοιχτά πλέον τα Δωδεκάνησα? Κάναμε τόσους αγώνες για να τα ξαναπάρουμε από τούς Ιταλούς και πάλι κινδυνεύουν. Ξεφτίλα βρε νεο-έλληνες, ξεφτίλα.

Απάντηση
takis31/10/201002:06

Ο αμερικανοθρεμένος GAP τα έχει ξεπουλήσει όλα!!! Και αυτό στο "σχέδιο" που έχουν με τον Ερντογάν (το κουμπαράκι του χοντρού...) για τις τράμπες...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία