Δολοφονία Κατσίφα: 10 ημέρες μετά παρενέβη ο πρόεδρος της Αλβανίας για να δοθεί η σορός

Δολοφονία Κατσίφα: 10 ημέρες μετά παρενέβη ο πρόεδρος της Αλβανίας για να δοθεί η σορός

Ο Ιλίρ Μέτα κινητοποιήθηκε έπειτα από επιστολή του Βαγγέλη Ντούλε, προέδρου της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Σήμερα το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων

katsifas
Μέσα στις επόμενες ώρες και το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης θα αποδοθεί στους οικείους του η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα του«epiruspost.gr», ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ανταποκρίθηκε άμεσα στην επιστολή που είχε απευθύνει ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλες.

Ο Βαγγέλης Ντούλες είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας από χθες το βράδυ. Από την ώρα εκείνη οι εξελίξεις τρέχουν.

Στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ' το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.

Η Εισαγγελία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες που αφορούν και στην ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Κλείσιμο
Έτσι η συνάντηση των συμβούλων του προέδρου έληξε με την δέσμευση από την πλευρά της ότι σήμερα το βράδυ ή το αργότερο το πρωί της Τετάρτης θα έχει υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων ώστε η σορός να παραληφθεί από την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και να ακολουθήσει η κηδεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης