Ένταση με Τούρκους στις Οινούσσες: Ψαροντουφεκάς καταγγέλλει ότι προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκάφος του

Ένταση με Τούρκους στις Οινούσσες: Ψαροντουφεκάς καταγγέλλει ότι προσπάθησαν να ανατρέψουν το σκάφος του

«Σωθήκαμε επειδή κρυφτήκαμε πίσω από το σκάφος του Λιμενικού που είχε φτάσει στην περιοχή», λέει στο «protothema.gr» ο Έλληνας ψαροντουφεκάς, περιγράφοντας τις στιγμές αγωνίας που έζησε

inousess
Ακόμα ένα σκηνικό έντασης, επιχείρησαν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών, το πρωί της Τετάρτης, με πρωταγωνιστές δυο ψαροντουφεκάδες από τη Χίο.

Οι δυο νεαροί άντρες, περίπου στις επτά το πρωί της Τετάρτης, ξεκίνησαν από τη Χίο με το φουσκωτό τους, προκειμένου να πάνε για ψαροντούφεκο κοντά στο νησάκι Βάτος στην ευρύτερη περιοχή των Οινουσσών.
inoused22

Ενώ βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, περίπου 100 μέτρα από το νησί, τους προσέγγισε σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής και τους ζήτησε τα στοιχεία τους, θεωρώντας ότι βρίσκονται επί τουρκικών χωρικών υδάτων.

Όπως λέει στο «protothema.gr», ο Αντώνης Κόντος, ο ένας από τους δυο ψαροντουφεκάδες, «κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε μια κινητικότητα, αλλά δεν δώσαμε σημασία γιατί νομίζαμε ότι είναι σκάφος της Frontex. Αρχικά, 1-2 λεπτά πριν έρθει το τούρκικο σκάφος, μας έκανε νόημα το ελληνικό λιμενικό από μακριά να απομακρυνθούμε. Ήταν αρκετά μακριά μας όμως και δεν καταλάβαμε».

Κλείσιμο
Στην συνέχεια, όπως περιγράφει, «το φουσκωτό, με οπλισμένους άντρες,  μας προσέγγισε και σε άπταιστα Αγγλικά,  μας ρώτησε από πού είμαστε. Εμείς τους απαντήσαμε ότι είμαστε Έλληνες. Τότε εκείνοι μίλησαν στους ασυρμάτους και στη συνέχεια μας ζήτησαν να δέσουμε το σκάφος μας με το σκάφος τους και να τους δώσουμε τα στοιχεία μας. Πιστέψαμε ότι θα μας πάρουν μαζί τους».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Αντώνη Κόντου, εκείνη τη στιγμή έφτασε το πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού, το οποίο τους είπε ότι είναι ψαράδες και τους άφησαν.

Όμως, όπως λέει στο «protothema.gr», η περιπέτειά τους δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στη συνέχεια, εμφανίστηκε ένα ακόμη τουρκικό σκάφος, το οποίο είχε πάνω μετανάστες και το οποίο με μεγάλη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να κινδυνέψει να ανατραπεί το φουσκωτό τους.

«Ξαφνικά είδαμε ένα άλλο τουρκικό σκάφος, που είχε πάνω μετανάστες, να έρχεται με μεγάλη ταχύτητα προς τα πάνω μας. Φοβηθήκαμε ότι θα μας εμβολίσει, κάναμε όπισθεν και κρυφτήκαμε πίσω από το σκάφος του ελληνικού λιμενικού», αναφέρει ο Αντώνης Κόντος.

Στη συνέχεια οι δυο ψαροντουφεκάδες, έφυγαν και επέστρεψαν με την συνοδεία του ελληνικού σκάφους στη Χίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης