Η Τσούπρα τα ρίχνει στην πυροσβεστική για το Μάτι: Στις 18:10 της Δευτέρας μας έλεγαν ότι η φωτιά πάει στη Διώνη

Η Τσούπρα τα ρίχνει στην πυροσβεστική για το Μάτι: Στις 18:10 της Δευτέρας μας έλεγαν ότι η φωτιά πάει στη Διώνη

Η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής της παράταξης Δούρου ομολογεί ότι δεν ήξεραν που πήγαινε η φωτιά και ότι στις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας έμαθε ότι η φωτιά είχε φτάσει στο Μάτι - Παραδέχθηκε ότι δεν υπήρξε οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών

tsoupra-thalassa-mati_main02
Δεν υπήρξε οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών από τις πληγείσες περιοχές, κατέθεσε την Τετάρτη η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Ιωάννα Τσούπρα στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη στην οποία έχει ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση για τη φωτιά στο Μάτι της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ιωάννα Τσούπρα, η οποία αναπλήρωνε τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, στη δίωρη κατάθεσή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι διαφορετικό πράγμα είναι η εκκένωση τύπου «άτακτη φυγή» και άλλο πράγμα είναι η οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών. Αυτό το τελευταίο δεν έγινε ποτέ. Πρέπει να κάνει εισήγηση η Πυροσβεστική στον αρμόδιο Δήμαρχο και συνέχισε ότι για την εκκένωση έπρεπε να το πει στον εαυτό της η Πυροσβεστική γιατί μιλάμε πλέον για επίπεδο διάσωσης κάτι που εκείνη το κάνει

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο Δήμος και η Περιφέρεια επεμβαίνει μόνο, όταν δεν υπάρχει φωτιά στο συγκεκριμένο χώρο. Αλλιώς δε μπορεί να επέμβει βάσει νόμου.

Στην κατάθεσή της ξεκαθάρισε ότι στις 18.10 η Πυροσβεστική είπε προφορικά ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κόσμος από το Νέο Βουτζά, πράγμα που δεν γινόταν γιατί ήταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά. Στο συντονιστικό έμαθε στις 8 ότι είχε φτάσει η φωτιά κάτω στο Μάτι.

Ακόμη, κατέθεσε ότι έγινε συζήτηση με Χιωνη και κανείς δεν ενημέρωσε και προσθέτει: «Εμείς βλέπαμε μια φωτιά από πάνω απλώς. Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πάει στη Διώνη. Στη αντίθετη πλευρά. Στείλαμε μήνυμα σε όλους τους αρμόδιους για το συντονιστικό. Έλειπε η Πυροσβεστική. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι άκυρο. Έγινε 20.20 το ΣΟΠ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης