H επιστροφή του Γιώργου

H επιστροφή του Γιώργου

Μία ακόμη έκπληξη από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να αποφύγει την ανάσχεση της ανοδικής πορείας που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο δίμηνο, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σφίγγει τα δόντια και επιχειρεί δυναμικό «μπάσιμο» στην πολιτική σκηνή, καθώς σε συνεννόηση με τους γιατρούς του θα κάνει την επανεμφάνισή του στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή το πρωί, όπου θα υποστηρίξει την επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό. Ερώτηση την οποία κατέθ

H επιστροφή του Γιώργου

Μία ακόμη έκπληξη από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, στην προσπάθειά του να αποφύγει την ανάσχεση της ανοδικής πορείας που παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο δίμηνο, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σφίγγει τα δόντια και επιχειρεί δυναμικό «μπάσιμο» στην πολιτική σκηνή, καθώς σε συνεννόηση με τους γιατρούς του θα κάνει την επανεμφάνισή του στο βήμα της Βουλής την Παρασκευή το πρωί, όπου θα υποστηρίξει την επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό. Ερώτηση την οποία κατέθεσε σήμερα το πρωί με θέμα τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την ανακούφιση των δανειοληπτών.

Στην ερώτησή του ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει ότι ο ρυθμός αύξησης του δανεισμού των νοικοκυριών είναι ραγδαίος και πως οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων έχουν επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ανάλογη αύξηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έχουν σημειώσει και οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί, εξαιτίας της αδυναμίας των καταναλωτών να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες.

Ο κ. Παπανδρέου δεν θα είναι παρών -όπως ούτε και το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο- στην αποψινή έναρξη της διαδικασίας της αναθεώρησης του Συντάγματος στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ωστόσο, αύριο το πρωί θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, στην Αίθουσα της Γερουσίας. Μάλιστα αναμένεται να απαντήσει στον κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εκτιμάται ότι στην αποψινή ομιλία του στην Ολομέλεια θα κάνει την ύστατη προσπάθεια για να πείσει την αξιωματική αντιπολίτευση να επιστρέψει στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης προκειμένου αυτή να μην πάει... χαμένη.
Καταπώς φαίνεται, επιθυμία και των δύο πλευρών είναι η διαδικασία της αναθεώρησης να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Για να επιτευχθεί όμως αυτό θα πρέπει είτε να απορριφθούν στην ψηφοφορία όλα τα προς αναθεώρηση άρθρα είτε η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να σταματήσει τη διαδικασία.

Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης