“Πολεμικός τουρισμός” για τους βουλευτές μας

“Πολεμικός τουρισμός” για τους βουλευτές μας

Με σκοπό να αποδράσουν για λίγο από την πλήξη της Βουλής αλλά και να εμψυχώσουν τους φαντάρους της Ελληνικής Δύναμης, 11 βουλευτές διοργάνωσαν «επικίνδυνη αποστολή στο Αφγανιστάν. 

Οι λίγες ώρες στην Καμπούλ περιελάμβαναν βόλτες με υπερσύγχρονα στρατιωτικά τζίπ, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κάλυψη-απόκρυψη από τον εχθρό, λουκούλλειο γ

“Πολεμικός τουρισμός” για τους βουλευτές μας

Με σκοπό να αποδράσουν για λίγο από την πλήξη της Βουλής αλλά και να εμψυχώσουν τους φαντάρους της Ελληνικής Δύναμης, 11 βουλευτές διοργάνωσαν «επικίνδυνη αποστολή στο Αφγανιστάν. 

Κλείσιμο

Οι λίγες ώρες στην Καμπούλ περιελάμβαναν βόλτες με υπερσύγχρονα στρατιωτικά τζίπ, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κάλυψη-απόκρυψη από τον εχθρό, λουκούλλειο γεύμα με σολωμό αλά κρεμ, δώρα από την τοπική μπουτίκ, ανέκδοτα, αλλά και… ροχαλητό στην πτήση της επιστροφής.

Για λόγους ασφαλείας το ταξίδι δεν μπορούσε να γίνει με κανένα ελληνικό C-130 καθώς δεν διαθέτουν σύστημα αυτοπροστασίας.

Έτσι το υπουργείο Άμυνας ενοικίασε πολιτικό αεροσκάφος το οποίο έφθασε στην Καμπούλ.

Η βουλευτική ομάδα αποτελούνταν από τους Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη (ο οργανωτής) Αριστοτέλη Παυλίδη, Νίκο Δένδια, Σίμο Κεδίκογλου, Κώστα Μαρκόπουλο, Όλγα Κεφαλογιάννη, Πάνο Μπεγλίτη, Σούλα Μερεντίτη, Γιάννη Δημαρά, Δημήτρη Τσιρώνη και τον Άδωνι Γεωργιάδη..

Μόλις έφτασαν οι Έλληνες αξιωματικοί έβαλαν γρήγορα τους «κομάντο» της Βουλής στο πολεμικό κλίμα. Τους εξόπλισαν με αλεξίσφαιρα γιλέκα και τους εξήγησαν ποια μέτρα θα πρέπει να πάρουν σε επίθεση των Ταλιμπάν.

Σε ρόλο πολεμικού φωτορεπόρτερ διέπρεψαν οι κύριοι Βαρβιτσιώτης και Γεωργιάδης που με μία φωτογραφική μηχανή ανά χείρας απαθανάτισαν τις ιστορικές στιγμές τους στο Αφγανιστάν. Οι δυο βουλευτές είχαν την ευκαιρία και  οδήγησαν τα θωρακισμένα οχήματα γαλλικά VBL

Μετά το πρώτο καλωσόρισμα το βουλευτικό εκστρατευτικό σώμα απόλαυσε τον  καφέ του στους δερμάτινους καναπέδες του «ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ». Δοκίμασε τσουρεκάκια, μπισκότα και «καναπεδάκια». Στη συνέχεια ξεκίνησε η «εκπαίδευση».

Με casual ντύσιμο και προτίμηση στα μονόχρωμα πουκάμισα οι άντρες βουλευτές παρακολούθησαν με προσοχή «ψάρακλα» την ενημέρωση που τους έγινε τόσο για τις εγκαταστάσεις όσο και για τον οπλισμό της ελληνικής δύναμης. Από την πλευρά τους οι δυο βουλευτίνες θαύμαζαν τα καλογυμνασμένα σώματα των «Ράμπο» της Ελληνικής Δύναμης και άκουγαν με προσοχή.

Μετά την εκπαίδευση ακολούθησε το γεύμα στο στρατόπεδο με βουλευτές και στρατιωτικούς να γελούν με τα ανέκδοτα και τις ιστορίες που ακούστηκαν και από τις δυο πλευρές.

Το κυρίως μενού περιελάμβανε σολομό αλά κρεμ που συνοδευόταν από ποικιλία σαλατών. Από ένα ελληνικό τραπέζι δε θα μπορούσε να λείψει το ψωμί και για την περίσταση προτιμήθηκε η γαλλική μπαγκέτα. Μοναδικό ατόπημα του σεφ είναι ότι πρόσφερε κόκκινο κρασί με το ψάρι. Κάποιοι από τους βουλευτές, όπως ο κ Τσιρώνης τόνισε πως δεν φοβήθηκε καθόλου, ενώ αποκάλυψε ότι δεν θα φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο αν δεν του το είχαν επιβάλλειοι στρατιωτικοί.

Ο παρορμητικός Αρτινός σε μία ένδειξη στρατιωτικής αβροφροσύνης πρότεινε στον αρχηγό του ΓΕΣ αντιστράτηγο  κ.Δημήτρη  Βούλγαρη να απονείμει κατ’ εξαίρεση και τιμής ένεκεν το βαθμό του ανθυπολοχαγού στις βουλευτίνες της αποστολής Όλγα Κεφαλογιάννη και Σούλα Μερεντίτη, για το θάρρος που επέδειξαν. 

Οι βουλευτές βλέποντας τα καλογυμνασμένα κορμιά των Ελλήνων κομάντο μπήκαν στον πειρασμό να ρίξουν μερικές κάμψεις στο γυμναστήριο του στρατοπέδου. Όμως οι μόλις πέντε ώρες παραμονής στην Καμπούλ δεν ήταν αρκετές για να προσαρμοστεί ο οργανισμός τους στην υψομετρική διαφορά της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν (1.800 μ) με τα έδρανα του Κοινοβουλίου της Ελλάδας, όπως εξήγησε το ΘΕΜΑ ο κ. Τσιρώνης. 

Λίγο πριν φύγουν οι Έλληνες στρατιωτικοί προσέφεραν τα δώρα τους τα οποία ήταν, ένα χαλί τοίχου που απεικονίζει τη χώρα, δύο τασάκια από αφγανικό μάρμαρο και μπούργκα, για τις γυναίκες και  αφγανική ρόμπα για τους άνδρες.

Επεισοδιακό ήταν το ταξίδι της επιστροφής καθώς όλοι ήταν κουρασμένοι και προσπάθησαν να κοιμηθούν. Είχαν λογαριάσει όμως χωρίς τον Νίκο Δένδια. Τα άδεια καθίσματα του επέτρεψαν να απλωθεί και να ξαπλώσει. Έβγαλε από την τσάντα του τη μάσκα ύπνου και αποκοιμήθηκε. Ήταν όμως πολύ κουρασμένος και το ροχαλητό του δεν επέτρεψε στους άλλους να ξεκουραστούν, οι οποίοι παρακαλούσαν τον πιλότο να πάει όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης