Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Δυο πρόσωπα, εκτός των αστυνομικών, ολοκληρώνουν την εικόνα της τραγωδίας που συγκλονίζει, από χθες, το πανελλήνιο. Ο οδηγός του λεωφορείου που έχασε άδικα τη ζωή του και ο τοξικομανής δράστης.

Το θύμα
Ο 60χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ, Παναγιώτης Πυξόπουλος,  είχε ξεκινήσει την μεσημεριανή βάρδιά του εκτελώντας το δρομολόγιο της γραμμής 53 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Πατέρας δυο παιδιών, ενός 23χρονου αγοριού και μιας 25χρονης κοπέλας, που είχε τελειώσει τη Νομικ

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Δυο πρόσωπα, εκτός των αστυνομικών, ολοκληρώνουν την εικόνα της τραγωδίας που συγκλονίζει, από χθες, το πανελλήνιο. Ο οδηγός του λεωφορείου που έχασε άδικα τη ζωή του και ο τοξικομανής δράστης.

Το θύμα
Ο 60χρονος οδηγός του ΟΑΣΘ, Παναγιώτης Πυξόπουλος,  είχε ξεκινήσει την μεσημεριανή βάρδιά του εκτελώντας το δρομολόγιο της γραμμής 53 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Πατέρας δυο παιδιών, ενός 23χρονου αγοριού και μιας 25χρονης κοπέλας, που είχε τελειώσει τη Νομική. 

Το θύμα ήθελε περίπου δέκα μήνες για να συνταξιοδοτηθεί. «Ήταν από τους καλύτερους ανθρώπους» είπαν συνάδελφοί του, που τον ήξεραν χρόνια.

Σοκαρισμένη και η μικρή κοινωνία της Σίνδου. Όλοι μιλούν για έναν σωστό και καλό οικογενειάρχη που φρόντιζε μονάχα για την οικογένειά του.

 Από μικρό παιδί μεγάλωσε στη Σίνδο και στη συνέχεια έγινε οδηγός αστικού λεωφορείου. Η μοίρα όμως είχε άλλο πρόγραμμα για εκείνον, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί. «Χαιρόταν για τα παιδιά του. Ήθελε να βγει στη σύνταξη και να ξεκουραστεί» είπαν συνάδελφοί του. 

Κλείσιμο

Λίγο καιρό αφού είχε πατήσει τα 60 του χρόνια βρέθηκε στο δρόμο του 33χρονου χρήστη ο οποίος τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. «Ήταν δυναμικός άνθρωπος και δεν μπορούσε την αδικία. Σίγουρα πίστεψε ότι μπορούσε να τον αφοπλίσει το δράστη. Δεν θα ανεχόταν από κανέναν να του πάρει το λεωφορείο. Ήταν χρόνια στη γραμμή 53 στη βιομηχανική ζώνη» λένε άνθρωποι που ήξεραν τον 60χρονο. Και πράγματι ο 60χρονος προσπάθησε κάτι που ούτε οι αστυνομικοί δεν τόλμησαν. Να αφοπλίσει το δράστη, αλλά αυτό στάθηκε μοιραίο για τον ίδιο.

Πριν τον πυροβολισμό, σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα προσπάθησε να αντισταθεί. Όταν ο δράστης του ζήτησε να αφήσει το λεωφορείο και να φύγει ο 60χρονος αρνήθηκε. Υπήρξε συμπλοκή καθώς ο οδηγός προσπάθησε να του πάρει το περίστροφο. Ο δράστης κατάφερε και κράτησε το πιστόλι και δίχως δεύτερη σκέψη πυροβόλησε τον άτυχο άνδρα στην αριστερή ωμοπλάτη και στην κοιλιακή χώρα. Ο νεκρός οδηγός βρισκόταν στο σημείο για περισσότερες από τέσσερις ώρες χωρίς να έχει έρθει κάποιος να τον παραλάβει, ενώ οι συγγενείς του που ειδοποιήθηκαν από συναδέλφους του έτρεξαν στο σημείο χωρίς όμως η αστυνομία να τους επιτρέπει να βρεθούν δίπλα στο αγαπημένο τους πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα τηλεφώνησε τελευταία φορά  σε συναδέλφους του και τους είπε να ειδοποιήσουν την αστυνομία να σταματήσει το ανθρωποκυνηγητό του δράστη.

Ο δράστης
«Βρέθηκα σε κατάσταση αμόκ, φοβήθηκα, δεν ήθελα να κάνω φυλακή, φοβόμουν τη φυλακή, τα έπαιξα όλα για όλα. Το οδηγό τον σκότωσα γιατί ήταν ο μόνος που μου αντιστάθηκε. Αν είχε κάνει ό,τι του έλεγα δεν θα γινόταν τίποτε» Τα λόγια αυτά ψέλλισε στους αστυνομικούς ο 33χρονος δράστης Δημήτρης Αλμπάνης, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ τον 60χρονο οδηγό του λεωφορείου.

Χρόνια τώρα ήταν γνωστός στους αστυνομικούς του ΑΤ Σίνδου αφού ανά δέκα ημέρες περίπου τον έπιαναν για χρήση και κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά και για μικροκλοπές. Από μικρή ηλικία έμπλεξε στον κόσμο των ναρκωτικών. Σταθερή δουλειά δεν είχε ποτέ και για το λόγο αυτό προσπαθούσε με κλοπές και μικροληστείες να βρει χρήματα για τη δόση του. Σύμφωνα με αστυνομικούς δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα όταν τον έπιαναν και μάλιστα για το λόγο αυτό δεν είχε χαρακτηριστεί και ως  «ύποπτος διαφυγής».

Αναπάντητο ερώτημα παραμένει, γιατί ενώ είχε συλληφθεί και μάλιστα επανειλημμένες φορές,  για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για κλοπές δεν είχε καταδικαστεί και δεν είχε φυλακιστεί.

Πριν το έγκλημα ο 33χρονος βρισκόταν σε κατάσταση στέρησης και προσπαθούσε να βρει χρήματα. Αποπειράθηκε να κλέψει ένα πορτοφόλι αλλά συνελήφθη. Μόλις μπήκε στο περιπολικό χωρίς χειροπέδες αμέσως σκέφτηκε να φύγει. Βρήκε ευκαιρία όταν είδε το τσαντάκι με το όπλο. «Θα τα έπαιζα όλα για όλα, φοβήθηκα τη φυλακή» Ο 33χρονος ακόμη και μετά τη σύλληψή του βρισκόταν σε κατάσταση στέρησης, αλλά καταλάβαινε τι έκανε. Μέχρι στιγμής κανείς δικός του άνθρωπος δεν το έχει επισκεφθεί στη φυλακή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης